באתר הספורט הרוסי sport24 חשפו היום (חמישי) שאקס בית"ר ירושלים ולדימיר גרשנייב, בילה כחצי שנה בבית כלא ברוסיה לפני למעלה מ-20 שנה. אחד המרואיינים בכתבה ששפך אור על המקרה, הוא בלם מכבי תל אביב לשעבר אלכסנדר פולוקארוב.
גרשנייב היה אחד הזרים הטובים שנחתו בישראל בשנות ה-90, קשר התקפי קר רוח, עם רגל ימין מאיימת. פנדליסט פנטסטי שהיה מעורב ב-47 שערים ב-87 משחקים (33 שערים, 14 בישולים) ושימש בורג מרכזי באליפות של בית"ר ירושלים בעונת 1992/93.
זכור קרב האקדוחנים שלו מול מוטי קקון במאי 1994. הפועל פתח תקוה ובית"ר ירושלים נפרדו אז ב-3:3 במשחק גארבג' טיים קלאסי וגרשנייב וקקון כבשו שלושער ראשון בקריירה כל אחד.
אחרי שלוש שנים בבירה, גרשנייב חזר לרוסיה, נחת לחצי עונה בהפועל ראשון לציון ושב למולדתו. ב-1999 פרש ואז התחילו הצרות.
יתרון (1) 185
18:30

הפועל גליל עליון

עירוני נס ציונה
(3+)
נס ציונה טרם ניצחה העונה ולמעשה, הניצחון האחרון שלה היה באפריל. היא סובלת מהמון פציעות והיא פוגשת את גליל עליון, אחרי ניצחון על נתניה. גליל עליון כבר ניצחה בנס ציונה בגביע ווינר והפעם, בבית, אמור להיות לה הרבה יותר קל
רגיל (1) 196
18:30

מנצ'סטר סיטי

ליברפול
ה-משחק של המחזור בפרמיירליג. סיטי וליברפול נפגשות אחרי ששתיהן נראו נהדר בליגת האלופות באמצע השבוע שעבר. ליברפול בתקופה פחות טובה בליגה ואיבדה גובה כשרק נקודה מפרידה בינה לבין סיטי כרגע. אבל המארחת נראית מצוין ובבית הדומיננטיות שלה מורגשת עוד יותר, והיא תנצח כאן
יתרון (1) 307
21:45

ליון
(1+)

פאריס סן ז'רמן
רשימת הפצועים של פ.ס.ז' מאוד מאוד ארוכה ומשמעותית - דמבלה, חכימי, מנדש ודואה בחוץ. כמובן שלא חסר לה עומק, אבל אין ספק שהחיסורים האלה ישפיעו עליה. ליון קבוצה ביתית חזקה מאוד שניצחה שישה משבעת משחקי הבית שלה העונה בכל המסגרות. במצב בו האורחת נמצאת, ליון יכולה להוציא נקודות
"ולודיה היה צריך כסף ויצר קשר עם כמה נוכלים", סיפר פולוקארוב, "הוא נתן להם את הדרכון שלו בתמורה לסכום מסויים, והם השתמשו בו כדי לרשום דירות על שמו. מהר מאוד התברר שמדובר בחבורת נוכלים שעברו על החוק בעזרת זהויות של אנשים אחרים. ולודיה נכנס לכלא".
גרשנייב נודע ברוסיה בעיקר מהתקופה שלו בטורפדו מוסקבה בסוף שנות ה-80, וגם זכור כמי שמעולם לא החטיא פנדל בליגה הרוסית (13 מ-13). בטורפדו הוא שיתף פעולה עם פולוקארוב, שהגיע לישראל שנה לפניו, למכבי תל אביב.
"לא ביקרתי אותו בכלא, אבל גם לא עמדתי מנגד בלי לעשות כלום", סיפר פולוקארוב, "כמה מאיתנו, חברים ששיתפו איתו פעולה בטורפדו, התארגנו כדי לעזור לו. הדבר החשוב היה לממן עורך דין טוב. ולודיה הוא בחור טוב ולא היה אשם בכלום. טמנו לו פח".
גרשנייב שוחרר מהכלא אחרי כחצי שנה והמשיך לעסוק בכדורגל, כמאמן במחלקות הנוער של טורפדו מוסקבה ובהמשך חימקי מוסקבה ופ.ק. מוסקבה.
