החלוץ הפנמי פרדי גונדולה נחת השבוע בישראל והצטרף למכבי בני ריינה, אחרי שסיים את חוזהו ועזב את מאלחואלנסה, אבל יש לו פרק לא פתור בקוסטה ריקה בעקבות תקרית גזענית שהתרחשה בגמר הגביע.
גונדולה הבקיע ב-19 בנובמבר בגמר הגביע שהפגיש בין קבוצתו לבין דפורטיסו ספאריסה, שתי היריבות המושבעות והוביל את אלחואלנסה לזכייה, אבל בקוסטה ריקה עוסקים דווקא באירוע לא ספורטיבי ומכוער למדי, כאשר מריאנו טורס, קשר סאפריסה, קרא לגונדולה "קוף שחור". גונדולה סירב לעבור הלאה ודרש שהארגנטינאי יעמוד לדין. זה קרה השבוע, אבל גונדולה לא התייצב לדיון - גם לא אחרי שאושר לו לעלות בשיחת וידאו.
טורס התייצב בבית הדין, אבל הפתעה גדולה נרשמה כאשר גונדולה לא הופיע. יתרה מכך, אף אחד מהנוגעים בדבר לא הצליח ליצור איתו קשר ונוצרה מבוכה גדולה, בוודאי אחרי שגונדולה התעקש שהקשר ייענש על המילים הקשות לעברו.
יתרון (2) 103
18:50

מכבי רמת גן

הפועל העמק
(3+)
מכבי רמת גן אחרי הפסד למכבי תל אביב, ובאופן כללי, היא לא יציבה וכבר הפסידה העונה לנתניה. העמק עם 3 ניצחונות רצופים, כולל מול הרצליה וירושלים, וכשהפלוס איתה במשחק כזה, שווה ללכת איתה
רגיל (2) 137
19:00

עירוני מודיעין

הפועל עפולה
מודיעין אמנם פתחה טוב את העונה אבל ספגה יותר מדי הפסדים בתקופה האחרונה, כולל הדחה מהגביע. גם בצד של עפולה הייתה הדחה מהגביע, אבל במחזורי הליגה האחרונים עפולה צברה לא מעט נקודות מבחינתה, ובמשחק הזה אפשר לראות חלוקת נקודות הפעם
מעל/מתחת שערים (2.5) (2) 207
21:30

סאלרניטנה
(2.5+)

קרוטונה
ב14 מתוך 24 משחקים שתי הקבוצות נכבשו מעל 2.5 שערים. כך צפוי להיות גם הפעם לשתי הקבוצות ההתקפיות הללו.
מסתבר, כפי שגונדולה סיפר בריאיון בקוסטה ריקה הלילה (בין שלישי לרביעי), שהוא פשוט נרדם אחרי המסע הארוך ויומו הראשון בישראל ולכן לא השמיע את טיעוניו. "עשינו כל שניתן כדי ליצור קשר עם גונדולה, אך ללא הצלחה", הודיעו בקוסטה ריקה לפני הדיון.
גונדולה, כאמור, הגיב לכך באיחור בריאיון לתקשורת קוסטה ריקה: "התאמנתי ולא יכולתי לענות, אחר כך פשוט נרדמתי. התעוררתי ב-12 בלילה אחרי המסע הארוך, פשוט נרדמתי. ביום שהגעתי לישראל עוכבתי על ידי משטרת ההגירה, זו מדינה שלא פשוט להיכנס אליה, משם המשכתי לבדיקות רפואיות ואז לאימון. הגעתי למלון ופשוט נרדמתי. מיד יצרתי קשר עם ראשי הליגה והודעתי להם שנרדמתי".
לסיום אמר גונדולה על התקרית והדרישה שהארגנטינאי ייענש: "מריאנו לא יכול לקרוא לי 'קוף שחור', הוא צריך לכבד אותי ולדעת שכולנו שווים. אני לא אומר שום דבר נגדו או נגד כל שחקן אחר".


