איגוד השופטים פרסם היום (שלישי) את מסקנות הוועדה המקצועית עבור משחקי המחזור ה-18 בליגת העל, כשבמוקד הפנדל שלא נפסק להפועל באר שבע נגד הפועל ירושלים בשבת.
הפועל באר שבע ניצחה בשבת 0:1 את הפועל ירושלים משער של אמיר גנאח, כך שההחלטה לא להעניק פנדל לא עלתה לה בנקודות, אבל הוועדה המקצועית קבעה שהאדומים מבירת הנגב אכן קופחו כאשר לא נפסק לזכותם כדור עונשין מ-11 מטר אחרי שמיגל ויטור הוכשל ברחבה. "נדרש היה לפסוק לבעיטת עונשין וכרטיס צהוב, בשל פגיעה בפניו של שחקן התקפה", נמסר.
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
פרט לכך, כל ההחלטות שהיו במחלוקת זכו לגיבוי מהוועדה המקצועית. במשחק בין בני סכנין למכבי פתח תקוה הורחק בצדק ניב יהושע "בגין פגיעה באמצעות פקקים חשופים בנקודת מגע גבוהה וסיכון שלום היריב" וכן גובתה ההחלטה לבטל את הרחקתו של בסיל חורי מכיוון שמדובר "בפגיעה בעוצמה נמוכה".
גם פסילת השער של חורי בדקה ה-87 הייתה נכונה על פי חברי הוועדה המקצועית לאור קביעתם כי "בוצעה עבירה על שחקן ההגנה במהלך ההתקפי".


