עם 2 נקודות שמפרידות ביניהן וללא ניצחון מאז דצמבר 2019 באיצטדיון בלומפילד, בית"ר ירושלים התארחה הערב (שני) אצל הפועל תל אביב במסגרת המחזור ה-18 בליגת העל ויצאה עם ניצחון 0:1 יקר ומוצדק. יוסי אבוקסיס נאלץ להסתדר ללא ירדן שועה המוצהב ונהנה משער של שני המחליפים שלו מהספסל, דור מיכה ופרד פריידיי, כשהחלוץ היה על תקן הכובש מבישול של הקשר בדקה ה-76. הירושלמים עלו למקום השביעי בטבלה עם ניצחון שני ב-3 המשחקים האחרונים.
המאמן סיכם את הניצחון: "בכל פעם שאני אומר שזה ניצחון חשוב שאמור לתת לנו משהו, אנחנו מפשלים. אני מקווה שהפעם זה ניצחון שייתן לנו קפיצה. אמרתי לשחקנים שפישלנו במשחק הקודם, אבל תוצאות המחזור האחרון החזירו אותנו למאבק והשגנו ניצחון חשוב מאוד, אבל אנחנו צריכים שתהיה לו המשכיות".
על היעדרות שועה אמר: "שיחקנו מצוין במחצית הראשונה והייתה לנו ירידה בחצי השני שנתנה מומנטום להפועל תל אביב. ירדן הוא השחקן הכי המשמעותי אצלנו, אבל לקבוצה אסור להיות תלויה בשחקן אחד. היינו צריכים להכריע את המשחק בחצי הראשון, אבל לא כבשנו ואני שמח שלא ספגנו בדקות הלא טובות שלנו. השחקנים שנכנסו עשו את השינוי".
יתרון (2) 131
18:35

מכבי רמת גן

עירוני נס ציונה
(3+)
רמת גן בכושר גרוע אחרי חמישה הפסדים ברציפות בעוד נס ציונה אחרי שלושה ניצחונות רצופים. במומנטום הנוכחי, היתרון לנס ציונה לא ממש ברור.
רגיל (2) 198
19:45

מ.ס אשדוד

עירוני טבריה
ההתקפה של אשדוד מוכיחה את עצמה משבוע לשבוע ונמצאת בכושר נהדר, אלא שזה לא מתורגם למספיק נקודות. טבריה קבוצה פחות טובה מאשדוד ובוודאי בחוץ תתקשה אפילו יותר. משחק שאשדוד חייבת לקחת בבית - והיא תעשה זאת
רגיל (2) 227
20:00

בית"ר ירושלים

הפועל ירושלים
אם יש קבוצה שיכולה "לעצבן" את בית"ר ירושלים בכושר הנוכחי שלה זו יריבתה העירונית, שבארבעת משחקי הדרבי האחרונים בין הקבוצות בליגה היא לא הפסידה מול בית"ר. המארחת פה בכושר אדיר ובכושר התקפי עוד יותר משכנע, אבל הפועל ירושלים תקשה עליה בכל צורה. תיקו
יתרון (2) 260
20:55

הפועל חולון

הפועל גליל עליון
(8+)
חולון הפסידה 4 מ-5 האחרונים שלה, אך ההפסדים היו לקבוצות איכותיות מאוד. גליל היא מהחלשות בליגה, היא הפסידה 5 מ-6 האחרונים שלה וחולון מקבלת משחק בהזמנה כדי לחזור לתלם
סך הכל שערים טווחים (2-3) (3) 115
19:45

באיירן מינכן

ספורטינג ליסבון
ההתקפה של באיירן פשוט טובה מדי ובאופן כללי באיירן אחת הקבוצות היותר מרשימות ביבשת כולה. גם לאורחת יש התקפה שמסוגלת למצוא כאן את הרשת, וניתן לצפות לארבעה שערים לפחות במפגש הזה
לגבי חיזוק הסגל בינואר הוסיף: "אנחנו מנסים להביא שני שחקנים לחלק הקדמי, אבל אל תשכחו שאנחנו בקרוב חוזרים למשחק בשבוע ואנחנו לא צריכים שישה או שבעה שחקנים, גם כך בינואר אין הרבה שחקנים טובים בחוץ. נצטרך עוד שני שחקנים שיתנו לנו עומק בספסל".
על דרור קשטן: "הוא השפיע המון על שתי הקבוצות שהיו על הדשא ועליי כשחקן וכמאמן. הוא איש יקר, מאמן שלא צריך להרחיב על מה שהוא עשה בכדורגל הישראלי. כל מי ששיחק תחתיו לקח ממנו המון דברים, הוא אחד האנשים הכי גדולים בכדורגל הישראלי ואנחנו משתתפים בצער המשפחה היקרה. הוא אדם שהשפיע עליי כשחקן וכמאמן, מאוד אהבתי אותו".
דור מיכה, שבישל לפריידיי את שער הניצחון, הוסיף: "חיכיתי לבישול או לגול הזה. כשחתמתי בבית"ר חשבתי שיהיה לי חלק יותר משמעותי, אבל אין פה אשמים כי הייתה לי פציעה שהשביתה אותי ואני נכנס לאט-לאט בחזרה לעניינים. אני שמח על הבישול ועל שלוש נקודות מאוד חשובות. הגעתי לבית"ר אחרי עונה טובה בהפועל באר שבע - נוצר רושם שבאתי לבית"ר כדי לשקם את הקריירה, אבל זה לא נכון. דברים לא הלכו כפי שציפיתי ואני מקווה לצבור ביטחון מהמשחק הזה ולהמשיך קדימה".
הקשר הוסיף: "הבעיה הכי גדולה שלנו העונה היא יציבות, אנחנו לא מצליחים לחבר רצף של ניצחונות וגם לאורך המשחקים רואים שינויים ביכולת. אם אנחנו רוצים להגיע לפלייאוף העליון נצטרך לעשות שינוי ואני מקווה שנוכיח את זה כבר במשחק הבא".


