הנהלת ההתאחדות אישרה פה אחד את תיקוני תקנון המשמעת ובין היתר ביטלה את העונשים של סגירת מגרש ביתי, משחקי רדיוס ומשחקים ללא קהל וסגירת יציעים ספציפיים. מדובר בשורה של שינויים משמעתיים. בין היתר הוכנסה לתקנון החדש הרחבה של עבירת גזענות והוכנסה תוספת של התבטאויות אסורות, כולל איסור על קריאות שואה.
בעבירה של איסור כניסת קהל של קבוצה שהורשעה בעבירה, כאמור בוטלו סעיפים רבים כמו קיום משחקים ללא קהל, סגירת יציעים ומשחקי רדיוס. התיקון הוא שמעתה יהיה איסור על כניסת קהל חוץ נגד קבוצה שמכרה מעל 5,000 מנויים (מעשית מדובר על איסור כניסת קהל חוץ למשחק נגד "קבוצה גדולה").
תיקון נוסף הוא תוספות קנסות על שורה של עבירות שקשורות בשימוש בפירוטכניקה, זריקת חפצים והתפרצות של אוהדים לכר הדשא.
יו"ר ההתאחדות לכדורגל, שינו זוארץ אמר: "מטרת השינויים היא לצמצם פגיעה קולקטיבית ברוב הטוב והמכריע של אוהדי ואוהדות הכדורגל, מתוך אמונה כי היד המושטת מצדנו תזכה למענה שיוכיח כי אפשר אחרת. אחריות רבה מוטלת על האוהדים, על המועדונים. הקשר האמיץ בין האוהדים והמועדונים חייב לייצר מציאות אחרת בה הרוב הטוב נהנה מהמשחק שהוא כל כך אוהב והמיעוט האלים מוקע ומורחק. אנחנו יכולים לשנות ולפעול בגבולות המסגרת שלנו מבחינה משמעתית ובקשר עם האוהדים, ועדיין נדרשת התערבות המדינה ורשויות החוק השונות למיגור נגעים מאיימים".
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
בתוך כך, הנהלת ההתאחדות לכדורגל אישרה פה אחד את הארכת כהונתו של עו"ד עמית פינס כיועץ המשפטי של ההתאחדות לכדורגל לשנתיים נוספות.


