אחרי ישיבת מנהלת הליגה, הוחלט בהצבעת רוב ראשי הקבוצות: ליגת העל תחודש בסוף השבוע כפי שתוכנן מלכתחילה. הישיבה התקיימה בעקבות כך שראשי ארבע קבוצות התנגדו לחידוש הליגה במועד המתוכנן, ובניהם גם ברק אברמוב שבמהלך הישיבה הציע להחזיר את הליגה ללא זרים עד ינואר כדי ליצור שוויוניות בין הקבוצות, אלא שבסופו של דבר 13 נציגים מתוך 18 הצביעו בעד חזרת הליגה כבר בסוף השבוע.
להצעה לדחות את חזרת הליגה או לחדש אותה ללא זרים אמרו ראשי קבוצות אמרו שזה לא רציני, לא ישים ולא כדאי אפילו להציע את זה לדיון. בנוסף, שני נציגים של קבוצות מהליגה הלאומית, וביניהם משה דמאיו, הביעו עמדה בעד חידוש ליגת העל כבר בשבת הקרובה, כפי שקבוצות הליגה הלאומית חזרו לשחק כבר בסופ"ש הקודם. בעלי הקבוצות לא הגיעו להסכמות הנוגעות לחידוש הליגה עם תנאים וסייגים כאלה ואחרים וההחלטה לשוב לשחק כמתוכנן בשבת התקבלה אחרי הצבעה ברוב של 13 מתוך 18, כאשר ארבע קבוצות התנגדו ואלונה ברקת נמנעה. יש לציין שראשי ארבע הקבוצות המתנגדות - מ.ס. אשדוד, בית"ר ירושלים, בני סכנין והפועל חדרה - עשויים עוד לפנות לבג"ץ בניסיון לשנות את ההחלטה.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 145
17:00

ניוקאסל

ברנלי
שתי הקבוצות מאוד התקפיות. גם במשחקיהן האחרונים נכבשו לא מעט שערים וכך צפוי גם במשחק בינהן.
רגיל (7) 169
17:30

מכבי בני ריינה

בני סכנין
ריינה השיגה אמנם ניצחון ראשון לעונה במחזור האחרון אבל היא עדיין מהקבוצות החלשות בליגה. סכנין תתארח אצלה לקרב מאוד מאוד עיקש, אבל סכנין קצת יותר איכותית ותשיג ניצחון שיעצור גם עבורה את המומנטום השלילי
רבע ראשון (7) 210
19:10

הפועל תל אביב

הפועל העמק
(4+)
אחרי שהסתבכו מול וילרבאן נראה ששחקני הפועל תל אביב יסתערו מהפתיחה על שחקני העמק. עם כל הכבוד לשחקני העמק, זו רמה אחרת.
כפי שפורסם כאן אתמול, ישיבת הזום שהייתה אמורה להיערך היום ובה נהלי החזרה לשחק התחלפה בישיבה פרונטלית במשרדי המנהלת בשל המחלוקת הגדולה. לצד מ.ס. אשדוד, בית"ר ירושלים, הפועל חדרה ובני סכנין שהתנגדו נמרצות לחזרת הליגה בשבת, היו קבוצות כמו מכבי פתח תקוה, מכבי נתניה ומכבי חיפה שעמדו על כך שאין מקום לדחייה.
אתמול פרסמנו כאן כי אלונה ברקת מנסה לתווך מיום שישי בין הקבוצות כדי לקיים דחייה בת שבוע או שבועיים ובהצבעה היא נמנעה. במנהלת הדגישו הבוקר שרק דחייה בת שבוע עשויה להוביל לכך שהליגה לא תתקצר וגם אז מדובר בקושי גדול לסיים את כל 36 המחזורים של הפלייאוף העליון, וזו אחת הסיבות המרכזיות לכך שהליגה תצא לפועל בשבת הקרובה.


