שבוע לתאריך החזרה של ליגת העל וקבוצות רבות מעריכות כי השחקנים הזרים שלהן לא ישובו לארץ. אף שמינהלת הליגות בכדורגל פירסמה את ה-25 בחודש כבר בתחילת השבוע והגם שכבר מספר ימים שאין ירי טילים על מרכז הארץ, שחקנים זרים רבים בליגת העל מסרבים להתחייב כי ינחתו בשבוע הבא בארץ. בקבוצות רבות מדווחים כי השחקנים פתחו קבוצות וואטסאפ לפי מדינות או יבשות והם מתכתבים ביניהם ומשתפים בתחושות ואפילו מתכננים צעדים יחד. לקבוצות הם מוסרים בין היתר כי המשפחות עדיין חוששות לחייהם וכי הם עצמם מרגישים שזה עדיין מוקדם לקבוע שהירי מעזה עומד להסתיים.
אבל מסתבר שהסיבה העיקרית לחשש מחזרה לארץ הוא הפחד שלא יוכלו לעזוב את ישראל במידה שתיפתח מלחמה מול חיזבאללה. לשחקנים ברור שהסיפור מול חמאס הולך להיות ארוך, אבל מרוכז בעיקר ברצועה בעוד שהמערכה בצפון עשויה להתרחב בכל רגע. שחקן זר מאחת מקבוצות ליגת העל, שמסרב בשלב הזה לשוב, סיפר בשיחה עם וואלה! ספורט: "שחקנים זרים רבים עברו סיוט ביממות שאחרי טבח ה-7 באוקטובר. שחקנים זרים מספרים בקבוצות הוואטסאפ, כיצד הם ישבו 24 שעות בנמל התעופה ופחדו שלא יוכלו לצאת מישראל. מרבית הטיסות בוטלו, חברות התעופה הפסיקו לטוס מישראל ולישראל ושחקנים פחדו שהם ייתקעו בעת מלחמה בישראל. מי יכול להבטיח שבפעם הבאה, אם תהיה מלחמה מול חיזבאללה, אפשר יהיה לעזוב את ישראל? זה החשש הכי גדול של השחקנים. מי שחווה טראומה מהפעם הקודמת שעזב, מסרב לקחת סיכון שהוא בכלל יוכל לעזוב כשתהיה מלחמה מול חיזבאללה".
יתרון (7) 170
19:00

נורבגיה

ישראל
(2+)
הפערים בין הנבחרות גדולים מדי לצערנו, ונורבגיה מציגה פשוט יכולת שיא במשחקים האחרונים שלה. בחוץ זה יהיה קשה עוד יותר. נורבגיה תביס
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 172
19:00

נורבגיה

ישראל
נורבגיה אחת הנבחרות ההתקפיות באירופה. ישראל גם היא משחקת התקפים ועם לא מעט בעיות בהגנה. צפויים לא מעט שערים.
יתרון (7) 248
21:45

אסטוניה
(2+)

איטליה
איטליה פגשה את אסטוניה לפני חודש וסיימה ב-0:5, ולאחר מכן, סיימה ב-4:5 נהדר על ישראל. אסטוניה אחרי שלושה הפסדים ושער זכות אחד בלבד. איטליה אמורה לחגוג פה ביחס יפה
אתמול פורסם כי ארבע קבוצות, בית"ר ירושלים, בני סכנין, מ.ס. אשדוד והפועל חדרה מבקשות לדחות את חזרת הליגות ומבקשות לקיים על כך דיון והצבעה במינהלת בשבוע הבא, אבל קבוצות רבות אחרות דווקא מעדיפות לחזור בשבת הבאה.