לפני כשלושה שבועות, זמן קצר אחרי הטבח ב-7 באוקטובר, קיבל מנשה זלקה צו ולא היסס לרגע. קפטן הפועל חדרה, ששירת כלוחם בעורב צנחנים, הוצב בגזרה הצפונית עם גדס"ר 226 והיום (ראשון) באפטר הראשון שקיבל למשך שעות ספורות, הספיק להתראיין של ינון מגל ובן כספית ברדיו 103FM.
"אנחנו עומדים על המשמר. מתאמנים במידה שנצטרך לעשות את מה שצריך. אני משחק כדורגל בהפועל חדרה מגיל 7, אבל בגיל 18 זכיתי לעשות את מה שאחיי עשו, וזה לשרת בצה"ל, לשמור על המולדת, על העם שלנו".
זלקה הוא אחד השחקנים הבודדים מליגת העל שמגויס לצה"ל במלחמה, לצד קשר הפועל חיפה איתמר נוי.
"כשהייתי בן 18 קיבלתי את ההחלטה הזו. אני חושב שהתרומה למדינה שלנו הרבה יותר חשובה מכל דבר אחר, כי אנחנו רואים מה קורה מסביבנו", הוסיף. "אם לא נשמור על עצמנו, לא יהיה מי שישמור עלינו. הלכתי למקום הכי רחוק שיכולתי להגיע אליו, והגעתי לעורב צנחנים. התגייסתי אחרי עופרת יצוקה והשתחררתי לפני עמוד ענן. אחרי שלוש שנים שאתה לא משחק וחוזר, זה לא כזה פשוט. אבל זה מספק מאוד. כרגע אנחנו מתאמנים, לא בכדורגל, אלא בדברים אחרים בשביל יום פקודה".
יתרון (6) 79
14:00

מ.ס בני יפו אורתודוכסים
(3+)

מכבי נתניה
על אף פערי הרמות הברורים, נתניה מקבלת כאן הפרש שערים די גדול לעבור. האורחת תעשה רוטציות בסגל, בני יפו תילחם עם כל מה שיש לה. זה יסתיים בניצחון נתנייתי בשלושה שערים בדיוק
סך הכל שערים טווחים (2-3) (6) 84
14:00

הפועל ירושלים

הפועל אום אל פאחם
אמנם מדובר בתקופות שונות וקבוצות שונות, אבל בכל המפגשים הקודמים בין השתיים נכבש שער אחד לכל היותר. בדרך כזאת או אחרת זה לא יפתיע אם גם המפגש הקרוב שייערך היום יהיה דל בשערים
רגיל (6) 140
17:00

גרימסבי

אולדהאם
גרימסבי מגיעה למפגש כשהיא נואשת לעצור רצף של שמונה משחקים ללא ניצחון בליגה, בעוד שאולדהאם מגיעה עם מומנטום חיובי לאחר ניצחון 3–1 על טרנמיר במחזור האחרון
בסיום דבריו, הדגיש זלקה: "האווירה בפלוגה מדהימה, מעל 120 אחוז גיוס למילואים", תיאר. "לפני זה היה חשש אם יבואו או לא, אצלנו כולם באים, עזבו משפחות וילדים. זה לא רק אצלנו, זה בכל מדינת ישראל. לא מעניין ימני, שמאלני, קיבוצניק או אתיופי, זה לא משנה, כולם באו ומתגייסים. שלושה שבועות אני בצפון, ועם ישראל במלוא תפארתו והדרתו, מפנקים אותנו, מביאים, מחבקים, דואגים לנו, מהדברים הכי קטנים עד לדברים הכי גדולים. שאפו לעם הזה שיודע להתגייס, חבל שזה קורה רק ברגעים קשים אבל מגיע שאפו לעם ישראל. תודה לאזרחי המדינה. ברוך השם, לא חסר שום דבר. תמיד יש חוסר פה וחוסר שם, בסוף זה לא מעניין. מה שחשוב זה שכולם עם מורל גבוה וחדים וממוקדי מטרה בשביל להכריע ולנצח".


