מתקפת הטרור הרצחנית של חמאס על אזרחי ישראל עברה כמעט ללא גינוי או אפילו אזכור מצד ראשי ענף הכדורגל, הליגות השונות והקבוצות בעולם, אבל אם יש מדינה אחת שבה ההתאחדות, הליגה ומרבית הקבוצות כן התגייסו למען ישראל ואזרחיה זו גרמניה. הגדילה לעשות בורוסיה דורטמונד, שערכה טקס מרגש לזכר הקורבנות ביום שישי בערב מול ורדר ברמן - מפגש בין שתיים מהקבוצות שעשו יותר מכל.
לכן, הבוקר (שני) בחר יו"ר מנהלת הליגות ארז כלפון לשגר מכתבים למנכ"ל ולסמנכ"ל בורוסיה דורטמונד, קרסטן קראמר והאנס יואכים ואצקה, כדי להודות להם על פועלם והתגייסותם. "בשם הכדורגל הישראלי המקצועי - הליגה, המועדונים והאוהדים אני כותב כדי להביע את תודתנו העמוקה והערכתנו על תמיכתה הבלתי מעורערת של מועדון הכדורגל בורוסיה דורטמונד בעקבות הזוועות הטרגיות ופשעי המלחמה האחרונים שפקדו את האומה שלנו. הסולידריות והמחויבות של המועדון שלכם לעמוד לצד ישראל בזמנים מאתגרים אלו לא נעלמו מעיניהם. זה מעודד לחזות בהפגנה כזו של ידידות ומחויבות לעקרון 'לעולם לא שוב'.
רגיל (1) 274
20:15

מכבי נתניה

מכבי תל אביב
לנתניה אמנם חיסורים רבים בהגנה אבל התקפית היא מצוינת, והאורחת מגיעה במומנטום רע מאוד. זה יהיה צמוד ויסתיים בחלוקת נקודות
רגיל (1) 305
21:45

גנואה

אטאלנטה
אטאלנטה מציגה כדורגל התקפי ושוטף, בזמן שגנואה תנסה להסתמך על הביתיות וההגנה. אטאלנטה בכושר הנוכחי עדיפה.
רגיל (1) 336
23:00

ואסקו דה גמא

קורינתיאנס
ואשקו מארחת את הגומלין אחרי שהשיגה תוצאה טובה מבחינתה במשחק הראשון עם 0-0 שהעביר את ההכרעה לביתה. היא הייתה לא פחות טובה במשחק הראשון ובבית מול הקהל שלה היא תנצח
"מועדון הכדורגל בורוסיה דורטמונד הדגים מנהיגות בימים בהם רבים אחרים פחדו לעשות זאת, תוך הצהרה עמוקה ומשפיעה. בזמנים של מצוקה, באמצעות פעולות כמו שלכם נוכל למצוא כוח ואחדות בקהילת הכדורגל העולמית. תמיכתכם מהדהדת בנו מאוד ומשמשת עדות לרוח המתמשכת של הכדורגל ככוח לטובה בעולם.
"אנו מביעים את תודתנו הכנה למועדון שלכם ולאוהדים שלכם על תמיכתכם המתמשכת, ואנו מצפים לעתיד של שיתוף פעולה וסולידריות בעולם הכדורגל. תודה לכם שוב על הידידות הבלתי מעורערת והמחויבות שלכם להיסטוריה המשותפת שלנו", כתב כלפון לראשי דורטמונד.


