הערב (ג'), ב־20:30, תארח הפועל את מכבי בדרבי התל אביבי הראשון של העונה בליגת העל. לכל דרבי יש את הסיפור שלו, והפעם ברצוני לקחת אתכם אל הדרבים שנערכו בעיקר בראשית שנות ה־50. היו אלה המשחקים שעמדו בסימן העימות הישיר: חודורוב מול גלזר.
באותה תקופה הופנו המבטים לעברם של שתי אגדות הכדורגל. שוער הפועל והנבחרת הלאומית, יעקב חודורוב, והחלוץ המרכזי, לובש החולצה מספר 9 של מכבי והנבחרת הלאומית, יהושע שייע גלזר. הם היו השחקנים האהובים והפופולריים ביותר במדינה, כמובן בזכות יכולתם שניצבה ברמה אחת מעל כל שחקן אחר בליגה. כל ילד רצה להיות חלוץ כמו גלזר, או שוער כמו חודורוב. לכן כאשר מכבי והפועל תל אביב נפגשו לדרבי במסגרת הליגה, הופנה הזרקור המרכזי היישר לעברם.
אז נשאלה רק השאלה האם יעלה ברגליו של גלזר האימתני להכניע את גדול השוערים, או שמא יהיה זה חודורוב שינעל את שער הפועל על בריח. הדבר המעניין הוא שאוהדי מכבי העריצו בסתר ליבם את חודורוב, כפי שאוהדי הפועל העריצו בסתר ליבם את גלזר. שניהם סיפקו את ההצגות הכי טובות במדינה, הגם שהיריבות ביניהם ובין הקבוצות הייתה קיימת, ושאי אפשר היה להתעלם ממנה. יריבות, אך לא ברמה של שנאה.
מי שחי את אותם זמנים יכול להבין מדוע את הדרבי הוביל סיפורם של השניים. נכון שאת מדי מכבי והפועל לבשו עוד שחקנים מעולים, שבאמת היו מהטובים ביותר בארץ, אלא שהיה ידוע מראש שהרבה מאד תלוי בשני הסופרסטארים: יום גדול של יעקב חודורוב יטה את הכף לזכות האדומים, ויום גדול של שייע גלזר אמור להקנות למכבי תל אביב את הניצחון. תופעה כזאת לא זכורה לי ממשחקי דרבי ששוחקו לאחר פרישתם.
יתרון (6) 22
12:30

אליצור שומרון

מכבי פתח תקווה
(6+)
אליצור שומרון תארח היום בביתה לראשונה מזה שלוש שנים ופוגשת את מכבי פ"ת שמגיעה בכושר קצת פחות טוב למשחק הזה. המארחת עם ארבעה ניצחונות רצופים והרבה מוטיבציה בבית, ותנצח מעל הליין
יתרון (6) 31
12:30

מכבי מעלה אדומים
(13+)

מכבי אשדוד
פערי הרמות בין הקבוצות גדולים מדי. מעלה אדומים עדיין לא נכנסה לקצב של הלאומית בעוד אשדוד מראה משבוע לשבוע שהיא קבוצה טובה מאוד. אשדוד מעל הליין
מעל/מתחת שערים (2.5) (6) 134
20:00

ברסט
(2.5+)

מונאקו
מתוך 28 משחקים העונה של שתי הקבוצות בליגה, נכבשו ב 18 מהם מעל 2.5 שערים וכך צפוי להיות שוב.
רגיל (6) 269
22:00

אוביידו

מאיורקה
אוביידו ומאיורקה נפגשות לקרב תחתית בין שתי קבוצות שממעטות לנצח ונמצאות בכושר חלש. היסטוריית המפגשים מצביעה על משחק דל שערים ושקול, עם נטייה לסיום בתיקו
רגיל (6) 277
22:00

האל

מידלסברו
האל ומידלסברו נפגשות כשהראשונה חסרה שחקני מפתח והשנייה בכושר לא מרשים. האל חזקה בבית וצפוי משחק שקול שמוביל לתיקו.
יעקב חודורוב ושייע גלזר נותרו ידידים עד יומם האחרון. ביושבם בצוותא בבתי הקפה ברחוב דיזנגוף בתל אביב, הקיפו אותם אוהדים רבים ובפיהם משפט אחד: תודה על החוויה העצומה שהענקתם לנו משך שנים כה רבות.


