עסקת העברתו של שחר פיבן ממכבי תל אביב להפועל ירושלים הושלמה והבלם חתם היום (שלישי) על חוזה לשנתיים באמצעות סוכנו אבי נמני. בעסקה עליה פורסם לראשונה בוואלה! ספורט, תזכה מכבי תל אביב לבונוסים עתידיים אם הפועל ירושלים תשחק באירופה ויהיו למכבי תל אביב אחוזים ממכירה עתידית של השחקן בן ה-27. 
פיבן לא ייפגע בשכרו ביחס לחוזה שהיה לו העונה במכבי תל אביב. הוא שימש באחרונה כמגן ימני מחליף במכבי תל אביב, רובי קין לא חשב שהוא מתאים להיות בלם, אבל הוא רצה לשחק כמרכז ההגנה ולכן ביקש לעזוב באופן מיידי. במהלך הקיץ קיבל מספר רב של הצעות, אבל בחר בהפועל ירושלים בעיקר בגלל זיו אריה.
לאחר החתימה אמר: "בחרתי להצטרף למועדון המיוחד הזה כדי להיות חלק מהפרויקט שנבנה בשנים האחרונות, ועושה כל עונה צעד קדימה. וזו גם השאיפה שלי העונה: לעשות עוד צעד עם הפועל ירושלים. ראיתי את האוהדים המיוחדים של הקבוצה תומכים גם ברגעים קשים והתרשמתי מאוד. מקווה שנדע בעיקר שמחות ביחד!".
רגיל (6) 93
15:00

הפועל רמת גן
 

הפועל כפר שלם 
 
הפועל רמת גם עם מאמן חדש על הקווים, מסאי דגו, כבר השיגה ניצחון בגביע. במשחק ביתי מול קבוצה בינונית היא חייבת להשיג ניצחון בדרך אולי לעלייה.
יתרון (6) 210
21:15

אולימפיאקוס
 

הפועל תל אביב 
 (5.5+)
אם הפועל תל אביב רוצה להוכיח עוד יותר שהיא בצמרת בזכות ולא בחסד, ניצחון כאן יעשה את העבודה. כך או כך, יש לה סגל מספיק טוב כדי לפחות לעמוד בליין
יתרון (6) 237
21:30

באסקוניה
 (3.5+)

אנאדולו אפס 
 
אנאדולו קבוצה טובה יותר, ואין על כך בכלל ספק. באסקוניה אולי תצליח לקחת את המשחק הזה לכיוון צמוד יותר, אבל אנאדולו תנצח מעל הליין בסיום
יתרון (7) 113
17:00

ברנלי
 (2+)

ארסנל 
 
הליין לא מקל על הסימון ובכל זאת, ההתקפה של ארסנל כל כך מוכשרת שלברנלי יהיה יותר מדי קשה לעצור אותה. גם בחלק ההגנתי האורחת עם יתרון עצום וממעטת לספוג. ארסנל ביותר משני שערים
רגיל (7) 181
18:30

הפועל פתח תקווה
 

בני סכנין 
 
קשה מאוד לראות כאן פייבוריטית אמיתית, שתי הקבוצות די משלימות אחת את השנייה מבחינה הגנתית והתקפית. תיקו
פיבן גדל במכבי תל אביב ואחרי הזכייה באליפות עם קבוצת הנוער יצא בקיץ 2015 להשאלה בבית"ר תל אביב רמלה מהלאומית, במדיה שיחק במשך שנתיים וחצי. בינואר 2018 הושאל למ.ס. אשדוד וערך 14 הופעות בליגת העל, שבעקבותיהן הוחזר למכבי תל אביב וחתם על חוזה חדש לשלוש שנים. עם הצהובים זכה בשתי אליפויות ובגביע המדינה, בתווך האריך את חוזהו וכבש שער אחד. בנובמבר 2021 גם זומן לראשונה לסגל נבחרת ישראל, אך לא זכה לרשום בכורה.



