קבוצות האגדות של ברצלונה, שתכלול כוכבי עבר כמו תיירי הנרי וריבאלדו, תגיע לישראל בתחילת חודש ספטמבר לשני משחקי ראווה. ב-5.9 הם יפגשו את ותיקי מכבי תל אביב באצטדיון בלומפילד, וכעבור יומיים את ותיקי מכבי חיפה באצטדיון סמי עופר. לקראת המפגש הראשון, ותיקי מכבי תל אביב קיימו הערב (שלישי) ראיון במתחם האימונים בקרסית שלום. מי שהגיע במפתיע, כפי שניתן לראות בסרטון בראשית הידיעה, הוא מאמן הקבוצה הבוגרת רובי קין ששיחק עם הוותיקים.
לירן שטראובר, שיעמוד בין הקורות, התכונן למשחק: "לפני 12 שנה פרשתי בלי להודיע, פשוט הלכתי. האם זה משחק פרישה? אולי משחק חזרה אחרי שדניאל פרץ יעזוב, הם יצטרכו שוער. זו חוויה לשחק מול ברצלונה, אבל יותר מזה, קודם לשחק עם כל החברים שלי. נכנסתי לחדר ההלבשה וראיתי פרצופים שלא ראיתי הרבה שנים. יש פה היסטוריה בתוך חדר ההלבשה וזה שווה את הכל. 12 שנה לא דרכתי על המגרש בקרית שלום, זה מאוד מרגש".
"כבוד לארח אגדות כאלה פה בישראל, כן ירבו משחקים כאלה. באירופה יש לפחות 5-6 משחקים כאלה בשנה, יש לזה מקום גם פה. זה סוג של הוקרה לשחקני העבר, לחבר את הקהל הצעיר שאולי לא מכיר את חלק מהשחקנים, ההורים שלהם בטוח מכירים, זו חוויה משפחתית לכולם".
על המעבר המסתמן של דניאל פרץ לבאיירן מינכן אמר שטראובר: "בפעם הראשונה שראיתי את ההודעה, בדקתי שלא 1 באפריל. הייתי בהלם טוטאלי, אבל זה לא מפתיע. זה מגיע לאחד כמו דניאל פרץ, אופי של מקצוען, צנוע חלוטין. הוא כל הזמן מחפש ללמוד, לעבוד ולהשקיע, ואתה רואה את התוצאות. מאוד מקווה שהעסקה תושלם והוא יעבור, זה לא משנה אם הוא משחק או לא, אם הוא שוער שני או שלישי, זו אולי ההעברה הגדולה בהיסטוריה של הכדורגל הישראלי".
איציק זוהר הוסיף: "בשנייה שנכנסתי בשער הרגשתי פתאום בן 20, מגיע לאימון בבוגרים בפעם הראשונה. אני מניח שבמשחק כמו תמיד נתרגש, אנחנו רגילים לשחק באצטדיונים מלאים, זו זכות גדולה להיות חלק מהמשחק הזה. באיזה כושר אני? אל תצפו שארוץ יותר מדי כי גם כששיחקתי לא רצתי יותר מדי. הכדור זה מה שקובע, אתרגל בעיטות לראות אם עוד יש לי את הטאץ'".
טל בן חיים הבלם אמר: "מרגש מאוד לשחק בוותיקים ולהיכנס לחדר ההלבשה שהייתי בו בנוער, נרצה להציג יכולת טובה לעיני הקהל שלנו ולעשות תוצאה טובה. יש לברצלונה שמות גדולים, אבל ברגע שאתה משחק באנגליה תקופה כל כך ארוכה אתה פוגש אותם כל שבוע. מול תיירי הנרי שיחקתי גם באנגליה וגם בנבחרת. צריכים לקחת בחשבון שזה כבר לא המקצוע שלנו. יהיה כבוד הדדי בין השחקנים אבל נרצה מאוד לנצח. בכל פעם ששמים את החולצה מתרגשים מחדש".
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 71
15:00

מכבי אחי נצרת

מכבי חיפה
מכבי חיפה לא בעונה טובה בליגה, מה שהופך את הגביע למטרה חשובה מבחינתה. היא לא יכולה לזלזל כאן ולכן, עם יכולת טובה, היא צפויה להביס פה במשחק שיסתיים עם ארבעה שערים לפחות
רגיל (7) 84
16:00

לצ'ה

קומו
קרב בין שתי קבוצות מרכז טבלה ומטה. קומו מפתיעה לטובה העונה, אך לצ'ה בבית היא יריבה עקשנית.
רגיל (7) 121
17:00

לה לובייה

לובן
קרב תחתית בין העולה החדשה ללובן המנוסה יותר. לה לובייה תנסה להוציא נקודות יקרות בבית במאבקי ההישרדות.
יתרון (7) 189
17:30

מכבי תל אביב

הפועל חיפה
(1+)
הכושר של מכבי תל אביב בשבועות האחרונים לא הולך ומשתפר, ולמעשה היחידה שהיא הצליחה לנצח לאחרונה היא אותה הפועל חיפה במשחק הליגה האחרון ביניהן. אבל הפועל חיפה מגיעה אחרי שני ניצחונות רצופים, מומנטום טוב ובעיקר נחישות להיראות טוב יותר במפגש הקרוב. האורחת לא תפסיד ב90 דקות
יתרון (7) 208
18:40

הפועל ירושלים

מכבי רעננה
(14+)
ירושלים מגיעה אחרי שדרסה את נתניה החלשה ומקבלת עוד משחק בית מול יריבה חלשה. רעננה עם 7 הפסדים רצוף ונראה שזה שאלה של כמה. האם ירושלים מסוגלת לתת עוד תצוגה כזו? יהיה לה קשה. שווה ללכת פה על רעננה שתעמוד בליין, כי היא גם אינה קבוצה שמובסת
רגיל (7) 217
19:00

אודינזה

לאציו
לאציו מגיעה לצפון איטליה במטרה להיצמד לחלק העליון של הטבלה ולחזור למאבק על המקומות האירופיים. אודינזה היא קבוצת מרכז טבלה קלאסית העונה, שמציגה הגנה יציבה אך מתקשה מול איכות ההתקפה של הקבוצות הגדולות.
אבי נמני סיכם: "אי אפשר להסתיר את ההתרגשות. זו חוויה, רואים חברים מהעבר, לשבת בחדר ההלבשה זה תמיד כיף. אני נכנס בשער הזה הרבה במהלך השנה בכובע אחר. זו תחושה מאוד טובה".
על דניאל פרץ הוסיף נמני: "זה דבר גדול לא רק לדניאל פרץ, אלא לכדורגל הישראלי. זה יכול לפתוח שערים להרבה שחקנים אחרים. עם כל הכאב של הקהל, קשה לעצור שחקן מלהתקדם למקום כזה. הוא מאוד רוצה את זה, לפעמים צריך לעזור לאנשים להגשים חלומות, זה הדבר הכי נכון בעת הזו. מכבי תל אביב תיכנס לבעיה לא פשוטה, גם עם מספר זרים וגם במציאת אלטרנטיבה ראויה, אבל יש אנשים שתפקידם הוא למצוא את התחליפים ההולמים".


