משחק סוער במיוחד עבר על מכבי תל אביב הערב (רביעי) בקפריסין מול א.א.ק לרנקה בפתיחת הסיבוב השלישי במוקדמות הקונפרנס ליג. ההכרעה אמנם עברה לגומלין בבלומפילד אחרי 1:1 באי השכן, אך בצד הישראלי יכולים לצאת מהמשחק הזה בתחושות מעורבות. מצד אחד, הקבוצה של רובי קין הגיעה לכמות גדולה יותר של מצבים ורשמה מספר החמצות גדולות, אך מנגד הייתה רחוקה פנדל מהפסד שיסבך אותה לקראת חמישי הבא.
כבר מהדקות הראשונות התברר לשתי הקבוצות כי הן עומדות בפתחו של ערב סוער. בדקה הראשונה אוהדי מכבי תל אביב הבעירו אבוקות ואף השליכו רימון עשן לכר הדשא, ובדקה השנייה ביצע דן ביטון עבירה קשה שעלתה לו בכרטיס צהוב מוקדם. אחרי דקות שבהן לרנקה לחצה, מכבי תל אביב הגבירה קצב כאשר ערן זהבי ודור פרץ פספסו הזדמנויות נהדרות.
מי שבסופו של דבר שבר את הקרח היה יונתן כהן, שרוצה לרשום עונת התאוששות וסופר כבר שני שערים בכל המסגרות. שחקן הכנף דייק מחוץ לרחבה אחרי סגירה לא מוצלחת של השוער המקומי, וקבע 0:1 בדקה ה-64.
היתרון הצהוב החזיק מעמד כרבע השעה, עד השגיאה הראשונה מבין שתיים של ניר ביטון בדקות הסיום. בדקה ה-80 נהנה המחליף של המארחת עימאד פאראגג' מסגירה לא טובה של הבלם כדי להשוות, וכעבור חמש דקות הכשיל ביטון ברחבה את אדם גיורצ'ו. דניאל פרץ, שהציג לראווה ביורו הצעירות את איכויותיו כשוער פנדלים, עשה זאת שוב ועצר את הפנדל המאוחר של איבן טריצ'קובסקי. כעת ההכרעה כאמור עוברת לגומלין בישראל, בו הקבוצה של קין תצטרך לנצל את המצבים שלה, ובעיקר להימנע משגיאות שעלולות לעלות לה בעונה האירופית.
הרכבים
א.א.ק לרנקה: קנאן פיריץ', פקונדו סאנצ'ס, ננאד טומוביץ', הרוויה מיליצ'ביץ', אנחל גרסיה, פרה פונס (רפאיל מאמאס, 90+3), גוסטבו לדס (ווילפריד קאפטום, 69), אדם גיורצ'ו, ברונו גאמה (איבן טריצ'קובסקי, 69), רפא לופס (עימאד פאראג', 56), פראן סול.
מכבי תל אביב: דניאל פרץ, איבן מאסון, ניר ביטון, אנריק סבוריט, רוי רביבו, יוריס ואן אובריים, דור פרץ, דן ביטון, יונתן כהן (אילון אלמוג, 77), פארפה גיאגון (גבי קניקובסקי, 77), ערן זהבי.
מהלך המשחק
דקה 1: חצי שעה משריקת הפתיחה, אוהדי מכבי תל אביב הדליקו אבוקות ביציע ואף השליכו רימון עשן אחד לכר הדשא.
דקה 2: כרטיס צהוב לדן ביטון אחרי הרמת רגל גבוהה ופגיעה מסוכנת בטומוביץ'.
דקה 4: הגבהה מסוכנת לרחבת מכבי תל אביב, סאנצ'ס נגח אחורנית ופספס במעט את המסגרת.
דקה 8: הזדמנות ראשונה למכבי תל אביב, הבעיטה של זהבי מחוץ לרחבה הלכה מעל המסגרת.
דקה 14: זהבי עם מסירת עומק מדהימה בין הרגליים של מיליצ'ביץ', יונתן כהן כמעט הצליח להגיע לכדור שלבסוף נאסף על ידי השוער פיריץ'.
דקה 16: בעיטה חופשית מסוכנת של גיורצ'ו, דניאל פרץ קפץ והדף לקרן.
דקה 18: גיורצ'ו הגביה לרחבת החמש, ולמזלה של מכבי תל אביב פונס נגח מעל המסגרת.
דקה 20: יונתן כהן ניסה את מזלו מחוץ לרחבה, ובעט לידיים של פיריץ'.
דקה 24: כהן חיפש את דור פרץ ברחבה, ההגבהה הלכה לכיוון המסגרת ופיריץ' הדף לקרן.
דקה 33: הנעת כדור טובה של מכבי תל אביב הסתיימה אצל זהבי על סף הרחבה, הבעיטה שלו חמקה ליד הקורה.
דקה 34: זהבי שוב שיגר בעיטה מסוכנת, הפעם מטווח רחוק יותר, ושוב החמיץ במעט את המסגרת של פיריץ'.
דקה 37: גיאגון השאיר לזהבי שקיבל שוב מצב טוב מקצה הרחבה, החלוץ בעט מעל המסגרת.
דקה 51: גיאגון בעט לידיים של פיריץ', וכעבור חצי דקה החמיץ דור פרץ באחד על אחד מול השוער ובעט החוצה.
דקה 53: פרץ עם עוד הזדמנות מעמדה נוחה בתוך הרחבה, אך הוא בעט לידיים של פיריץ'.
דקה 64: גול! יונתן כהן קיבל את הכדור מחוץ לרחבה, שיגר לפינה הרחוקה ופיריץ' לא הצליח להגיע. 0:1 למכבי תל אביב.
רגיל (3) 43
10:30

צ'ונגבוק צ'אונגג'ו

גימפו סיטיזן
המארחת לא ניצחה כבר למעלה מחודשיים והיא נראית רע. גימפו הפסידה רק אחד מ-10 האחרונים שלה, והיא גם מצויינת בחוץ. האורחת אמורה לנצח פה
סך הכל שערים טווחים (2-3) (3) 45
10:30

צ'ונגבוק צ'אונגג'ו

גימפו סיטיזן
המפגשים בין השתיים לא מניבים יותר מדי שערים ובאופן כללי שתי הקבוצות לא בתקופה טובה התקפית. גם המפגש ביניהן היום לא צפוי להיות יותר מדי אטרקטיבי. שער אחד לכל היותר
יתרון (3) 222
21:00

ריגה
(6.5+)

א.א.ק. אתונה
ריגה נחלשה מאוד מהעונה שעברה. א.א.ק אתונה עם שחקנים איכותיים יותר וצפויה לנצח בפער של לפחות 7 נקודות.
רגיל (3) 270
21:45

באלה טאון

קונאס קוואי
באלה טאון חלשה בביתה. ניצחון ביתי אחד בחמישה משחקים. קונאס אחרי ניצחון על לאנלי מועמדת לנצח.
מנצחת כולל הארכות (3) 318
23:08

דטרויט טייגרס

סיאטל מרינרס
במצב של 1:1 בסדרה ואחרי שני משחקי חוץ, דטרויט תארח את סיאטל הלא יציבה. היא תנסה והיא יכולה בביתה להשיג ניצחון ביתי חשוב.
יתרון (4) 261
21:05

הפועל תל אביב

מכבי תל אביב
(8+)
הפועל תל אביב פייבוריטית ברורה במשחק הזה ובצדק, עם עליונות ויתרון בכל עמדה על מכבי תל אביב שפתחה רע את העונה החדשה. אבל הצהובים יבואו לשחק קודם כל על כבודם, וזה יספיק להם כדי לפחות לעמוד בליין
דקה 70: גיאגון ספק בעט ספק מסר, אך הכדור הלך לכיוון המסגרת ופיריץ' הוציא לקרן.
דקה 80: גול! אחרי נגיחה אחורנית לשטח ריק, המחליף עימאד פאראג' הקדים את ניר ביטון והכניע את דניאל פרץ. לרנקה חוזרת ל-1:1.
דקה 85: ניר ביטון הכשיל ברחבה את גיורצ'ו, דניאל פרץ עצר את הפנדל של טריצ'קובסקי.
דקה 90+6: גיורצ'ו ניסה להפציץ לחיבורים במהלך האחרון, אך פספס את המסגרת של פרץ.