אחרי שחווה עם הקבוצה משחק רשמי ראשון בארץ במסגרת המקומית ומשחק רשמי ראשון בבלומפילד במסגרת האירופית, יוביל הערב (חמישי, 20:00, ספורט1) רובי קין את שחקני מכבי תל אביב למשחק הרשמי הראשון שלו עם הקבוצה מחוץ לישראל במסגרת האירופית.
הניצחון 0:3 על פטרוקוב במפגש הראשון לפני שבוע בתל אביב, אמור להספיק כדי לעבור, אבל קין ממש לא רוצה שהשחקנים יתייחסו לניצחון על המולדבים ככזה שכבר עשה עבורם את העבודה. לאורך כל השבוע וגם אתמול כשהגיעה הקבוצה לקישינב במטוס חכור, מאמן מכבי תל אביב העביר לשחקנים מסר שהוא מרוצה מאוד ממה שקרה בבלומפילד, אבל הוא לא רוצה לראות שהתוצאה הזו משפיעה על המשחק שלהם.
"תיהנו ממה שעשינו בבלומפילד, אבל אל תתנו לתוצאה להשפיע עליכם", אמר המאמן בכמה וריאציות כשהוא מדגיש בפני שחקניו: "חוויתי כבר כמעט הכל בכדורגל וראיתי את שלל התסריטים. אנחנו אמנם מכירים את היריבה שלנו ויודעים יותר עליה כעת, אבל עכשיו זה משחק ביתי שלה ואנחנו צריכים לקחת זאת בחשבון".
רגיל (2) 56
18:00

אנגולה

מצרים
מצרים מגיעה למשחק בראש שקט עם 6 נקודות וכבר הבטיחה את ראשות הבית. אנגולה, לעומת זאת, עם נקודה אחת בלבד, חייבת ניצחון
רגיל (2) 65
18:00

זימבבואה

דרום אפריקה
דרום אפריקה יודעת שתיקו עשוי להספיק לה כדי להבטיח את המקום השני (בזכות הניצחון על אנגולה). זימבבואה חייבת ללכת על כל הקופה ולנצח.
רגיל (2) 137
20:00

קובנטרי

איפסוויץ'
איפסוויץ' היא אחת הקבוצות המלהיבות באנגליה בשנתיים האחרונות, עם כדורגל התקפי ושוטף. קובנטרי בבית היא אגוז קשה לפיצוח, אבל איפסוויץ' נלחמת על כל נקודה כדי להישאר בצמרת הגבוהה.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (2) 211
21:45

רומא

גנואה
התוצאה המועדפת על רומא העונה היא 0:1 כשזו התוצאה שהסתיימה ב10 מ16 המשחקים שלה העונה, לזכותה או לחובתה. גם הערב אפשר לצפות למשחק דל בשערים
רגיל (2) 235
21:45

פטרבורו

רדינג
פטרבורו פייבוריטית קלה בגלל הביתיות והניצחון במפגש הישיר לפני שבועיים, אבל רדינג מספיק איכותית כדי לגנוב נקודה.
רגיל (2) 263
21:45

לסטר

דרבי קאונטי
לסטר תארח את דרבי למשחק מסקרן כאשר נקודה מפרידה בין שתי הקבוצות בטבלה. לסטר מגיעה למשחק לאחר רצף מאכזב של שני הפסדים בעוד דרבי ללא הפסד בארבעת משחקיה האחרונים. להערכתי דרבי תצליח לשמור על הרצף ובמקביל לסטר תעצור את רצף ההפסדים, נראה כי תיקו הוא תוצאה שתשקף היטב את מאזן הכוחות בין השתיים
רגיל (2) 284
21:45

נוריץ'

ווטפורד
האורחת לא בעונת שיא אבל יש לה המון על מה לשחק כשהיא רחוקה שלוש נקודות בלבד מהמקום השלישי. נוריץ' מתחת לקו האדום ומתאוששת מפתיחת עונה רעה, אבל עדיין לא מספיק טובה לנצח בהתמודדות הזו
קין עבר עם השחקנים על ההזדמנויות שהיו למולדבים בבלומפילד. לפטרוקוב לא היו הרבה כאלה, אבל המאמן איתגר את השחקנים בכך שביקש מהם אפילו להפחית את הכמות המועטה הזו שהיתה לאורחים בתל אביב. יותר מהכל רוצה קין לראות משחק שוטף, אנרגטי ואינטנסיבי. לא כזה שבו בולט כי השחקנים מרגישים שהם עלו כבר לסיבוב הבא.
באימון אתמול לא תירגל קין את ההרכב הפותח והותיר אצל השחקנים סימן שאלה גדול בנוגע לאחד עשר שלו. ההערכה בקרב השחקנים היא שהאירי יעשה כמה שינויים ולא יעלה שוב עם אותו ההרכב שפתח מול הפועל באר שבע לפני שבועיים בגביע הטוטו ובמשחק הראשון מול פטרוקוב בארץ. מי שנמצא בתכניות להרכב הם גבי קניקובסקי ורוי רביבו, כאשר גם דור תורג'מן וג'ורג'ה יובאנוביץ' נספרים לאחד עשר של המאמן שיצטרך גם להחליט כמה דקות הוא נותן לזרים שלו.
בהיעדר פליסיו מילסון הפצוע, קין פתח בשני המשחקים האחרונים רק עם שני זרים: אנריק סבוריט ואיבן מאסון. על הספסל בבלומפילד הוא הותיר את דריק לוקאסן ופארפה גייאגון להם לא נתן אפילו דקה כמחליפים והעלה מהספסל בסוף רק את ג'ורג'ה יובאנוביץ'. האירי יודע שכדי לקבל החלטות על עתיד שלושתם הוא צריך לבחון אותם במשחק רשמי ומשמעותי ולכן לא מן הנמנע שהפעם הוא ייתן גם להם יותר נפח במשחק.


