אחרי שחווה עם הקבוצה משחק רשמי ראשון בארץ במסגרת המקומית ומשחק רשמי ראשון בבלומפילד במסגרת האירופית, יוביל הערב (חמישי, 20:00, ספורט1) רובי קין את שחקני מכבי תל אביב למשחק הרשמי הראשון שלו עם הקבוצה מחוץ לישראל במסגרת האירופית.
הניצחון 0:3 על פטרוקוב במפגש הראשון לפני שבוע בתל אביב, אמור להספיק כדי לעבור, אבל קין ממש לא רוצה שהשחקנים יתייחסו לניצחון על המולדבים ככזה שכבר עשה עבורם את העבודה. לאורך כל השבוע וגם אתמול כשהגיעה הקבוצה לקישינב במטוס חכור, מאמן מכבי תל אביב העביר לשחקנים מסר שהוא מרוצה מאוד ממה שקרה בבלומפילד, אבל הוא לא רוצה לראות שהתוצאה הזו משפיעה על המשחק שלהם.
"תיהנו ממה שעשינו בבלומפילד, אבל אל תתנו לתוצאה להשפיע עליכם", אמר המאמן בכמה וריאציות כשהוא מדגיש בפני שחקניו: "חוויתי כבר כמעט הכל בכדורגל וראיתי את שלל התסריטים. אנחנו אמנם מכירים את היריבה שלנו ויודעים יותר עליה כעת, אבל עכשיו זה משחק ביתי שלה ואנחנו צריכים לקחת זאת בחשבון".
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
יתרון (5) 245
21:30

אוקלהומה סיטי

סן אנטוניו ספרס
(10.5+)
אוקלהומה לא הפסידה יותר מדי העונה אבל למשחק הכריסמס הזה היא מגיעה מול סן אנטוניו לה הפסידה פעמיים ברציפות בשבועיים האחרונים. בבית אוקלהומה לא תפסיד שוב ותספק לקהל הביתי שלה ניצחון בדו ספרתי
רגיל (6) 140
17:00

גרימסבי

אולדהאם
גרימסבי מגיעה למפגש כשהיא נואשת לעצור רצף של שמונה משחקים ללא ניצחון בליגה, בעוד שאולדהאם מגיעה עם מומנטום חיובי לאחר ניצחון 3–1 על טרנמיר במחזור האחרון
קין עבר עם השחקנים על ההזדמנויות שהיו למולדבים בבלומפילד. לפטרוקוב לא היו הרבה כאלה, אבל המאמן איתגר את השחקנים בכך שביקש מהם אפילו להפחית את הכמות המועטה הזו שהיתה לאורחים בתל אביב. יותר מהכל רוצה קין לראות משחק שוטף, אנרגטי ואינטנסיבי. לא כזה שבו בולט כי השחקנים מרגישים שהם עלו כבר לסיבוב הבא.
באימון אתמול לא תירגל קין את ההרכב הפותח והותיר אצל השחקנים סימן שאלה גדול בנוגע לאחד עשר שלו. ההערכה בקרב השחקנים היא שהאירי יעשה כמה שינויים ולא יעלה שוב עם אותו ההרכב שפתח מול הפועל באר שבע לפני שבועיים בגביע הטוטו ובמשחק הראשון מול פטרוקוב בארץ. מי שנמצא בתכניות להרכב הם גבי קניקובסקי ורוי רביבו, כאשר גם דור תורג'מן וג'ורג'ה יובאנוביץ' נספרים לאחד עשר של המאמן שיצטרך גם להחליט כמה דקות הוא נותן לזרים שלו.
בהיעדר פליסיו מילסון הפצוע, קין פתח בשני המשחקים האחרונים רק עם שני זרים: אנריק סבוריט ואיבן מאסון. על הספסל בבלומפילד הוא הותיר את דריק לוקאסן ופארפה גייאגון להם לא נתן אפילו דקה כמחליפים והעלה מהספסל בסוף רק את ג'ורג'ה יובאנוביץ'. האירי יודע שכדי לקבל החלטות על עתיד שלושתם הוא צריך לבחון אותם במשחק רשמי ומשמעותי ולכן לא מן הנמנע שהפעם הוא ייתן גם להם יותר נפח במשחק.


