שביעות רצון גדולה בבית"ר ירושלים אחרי ה-0:0 הערב (חמישי) נגד פאוק סלוניקי בחוץ. היוונים גילו עדיפות ברורה, אבל החמיצו פנדל והתקשו מאוד לפרוץ את המערך של יוסי אבוקסיס ולהגיע למצבים בתוך הרחבה. ההכרעה עברה לטדי ושם הצהובים-שחורים יהנו מדחיפה מאסיבית של הקהל וינסו להשלים את העבודה. אם היא תעלה, מחזיקת הגביע תתמודד עם היידוק ספליט בסיבוב השלישי של מוקדמות הקונפרנס ליג.
אחרי התוצאה המצוינת, מכירת הכרטיסים למשחק הגומלין תפסה תאוצה. כל הכרטיסים ליציע המזרחי וליציע המערבי אזלו, ובית"ר תמכור כרטיסים ליציע הדרומי. במועדון ימתינו לדרישת פאוק כדי להבין כמה אוהדים שלה יגיעו בשבוע הבא.
"התגוננו היטב ושיחקנו בחוכמה", אמר אבוקסיס אחרי המשחק, "התוצאה טובה, אבל רק בשבוע הבא נדע כמה טובה. זה אחד המגרשים הקשים, יש פה קהל בטירוף והמון אמוציות. פאוק קבוצה הרבה יותר טובה, עם תקציב פי 10 יותר גדול משלנו, אבל בכדורגל לפעמים אפשר לעשות את זה. השחקנים עשו משחק הגנה הירואי ואם היינו קצת יותר חכמים, גם היינו יוכלים לכבוש שער או שניים. אבל זו תוצאה שלפני המשחק היינו קונים אותה".
המאמן המשיך: "פאוק עדיין פייבוריטית, אבל אני יודע שיש לנו תקווה. באנו מוכנים מבחינה טקטית, למדנו אותם בצורה יוצאת מהכלל, את כל השחקנים הכי טובים שלהם. משחק ההגנה שלנו היה מדהים. דווקא בטדי עלול להיות לנו יותר קשה, נצטרך להשקיע אפילו יותר מאמץ ומעל הכול, להיות יותר תכליתיים בהתקפות המעבר".
מיגל סילבה שעצר פנדל של שטפן שוואב בדקה ה-12, אמר: "ניסיתי לעשות את המיטב בשביל הקבוצה שלי. היו לי עצירות טובות וכמובן שהרגע הגדול שלי היה הפנדל. פאוק הייתה יותר טובה והתוצאה הזו טובה עבורנו. ננסה לעלות שלב בשבוע הבא, בבית עם הקהל שלנו".
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
יתרון (5) 245
21:30

אוקלהומה סיטי

סן אנטוניו ספרס
(9.5+)
אוקלהומה לא הפסידה יותר מדי העונה אבל למשחק הכריסמס הזה היא מגיעה מול סן אנטוניו לה הפסידה פעמיים ברציפות בשבועיים האחרונים. בבית אוקלהומה לא תפסיד שוב ותספק לקהל הביתי שלה ניצחון בדו ספרתי
רגיל (6) 140
17:00

גרימסבי

אולדהאם
גרימסבי מגיעה למפגש כשהיא נואשת לעצור רצף של שמונה משחקים ללא ניצחון בליגה, בעוד שאולדהאם מגיעה עם מומנטום חיובי לאחר ניצחון 3–1 על טרנמיר במחזור האחרון
רזבאן לוצ'סקו ראה את הקבוצה שלו משחקת כדורגל טוב עד אזור הרחבה, ושם לא מוצאת פתרונות. המאמן הרומני אמר: "זו הפעם הראשונה בקיץ הזה שאני מרגיש שיש לי ביטחון אמיתי בקבוצה. זה המשחק הראשון שבו יצרנו מצבים, נלחמנו ויזמנו נגד קבוצה שהתגוננה מאוד נמוך. הקבוצה נראתה טובה. ההופעה שלנו הסירה כמה דאגות שהיו לפני המשחק וזה נותן לי ביטחון".
המגן השמאלי באבה רחמן התייחס לגומלין: "יהיה משחק קשה בישראל. אנחנו מצפים שבית"ר שוב תסתגר, תחכה מאחור ותיתן לנו להניע כדור, ככה שנהיה צריכים להיות יותר אפקטיביים וליצור יותר מצבים".


