מכבי נתניה הודיעה: עסקת מכירתו של רז שלמה ללובן הבלגית סוכמה. הבלם בן ה-23 יסיים שנתיים מוצלחות במדי הצהובים-שחורים ויעבור לליגה הבלגית בניסיון לתקוע יתד בחו"ל. לפי הודעת הקבוצה, שלמה "היה חלק בלתי נפרד מהצלחת הקבוצה ובשנתיים שלו בישראל הפך לשחקן משמעותי בנבחרת ישראל".
הסכום שאותו צפויים הבלגים לשלם מוערך בכ-1.2 מיליון יורו ואם לוקחים בחשבון שנתניה שילמה בסביבות 780 אלף שקלים על הבלם בעת רכישתו מהפועל תל אביב, ניתן לומר שמדובר כאן באקזיט רציני מאוד עבור היהלומים. הפועל תל אביב תרוויח גם היא סכום מכובד מהמכירה, כשעל פי הסכם המכירה האדומים אמורים לקבל 25 אחוז מהרווח על השחקן (כמיליון יורו).
בעקבות מכירתו של שלמה, צמד הבלמים המובילים של נתניה יהיו פלאמן גלאבוב וג'ואל אבו חנא, כאשר גם מתן לוי הצעיר שגדל במחלקת הנוער של המועדון ישתלב בסגל הבוגרים ויעבת את רוטציית הבלמים. בנתניה מתכננים לצרף בלם נוסף, אבל זה לא יהיה מישהו בכיר מדי, אלא עוד שחקן משלים סגל, כזה שיוכל בעת הצורך למלא את מקומם של גלאבוב או אבו חנא.
רגיל (6) 107
19:00

ישראל עד 21

סלובניה עד 21
הנבחרת הצעירה של ישראל אחרי קמפיין מביש, מנסה להציג יכולת טובה יותר בקמפיין הנוכחי. אחרי שתי תוצאות תיקו היא יכולה לנצח יריבה בינונית מאוד.
יתרון (6) 190
21:30

ברצלונה

ולנסיה
(5+)
שתי הקבוצות נפגשו השבוע בליגה וברצלונה הפסידה אחרי שהפסידה גם במחזור הראשון ביורוליג. אבל בביתה עם הניסיון, היא יכולה לנצח את ולנסיה .
רגיל (6) 232
21:45

איסלנד

אוקראינה
איסלנד, המדורגת במקום השני עם שלוש נקודות מתוך שש אפשריות, תארח את אוקראינה, שנמצאת במקום השלישי עם נקודה אחת בלבד. עד כה איסלנד מציגה יכולת טובה יותר מיריבתה, ולכן ההערכה היא שהיא תנצח במשחק הביתי ותמשיך במאבק על הכרטיס למונדיאל.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (6) 248
21:45

בלגיה

צפון מקדוניה
בלגיה כבשה המון במשחקים האחרונים שלה, ועושה רושם שההתקפה הבלגית חזרה לעצמה אחרי תקופה מאוד לא טובה של הנבחרת הזו. נגד צפון מקדוניה היא לא צפויה לאתגר גדול. ארבעה שערים לפחות גם כאן
שלמה הצטרף לנתניה לפני שנתיים לאחר חמש שנים במדי הפועל תל אביב, ולאט לאט שיפר את מעמדו. בספטמבר שנה שעברה ערך הופעת בכורה בנבחרת ישראל, והפך לאחרונה לשחקן הרכב קבוע במדים הלאומיים.
הוא יצטרף כעת ללובן, שסיימה את העונה החולפת במקום העשירי בליגה הבלגית. הקבוצה הוקמה מחדש בשנת 2002 וחזרה לליגה הבכירה ב-2012. היא ביססה את עצמה מאז כקבוצת מרכז טבלה.
שלמה הוא השחקן השלישי שעוזב את נתניה הקיץ אחרי איתמר ניצן (מכבי חיפה) ואמיר ברקוביץ' (מכבי פתח תקוה).