עזיבתו הצפויה של עומר אצילי את מכבי חיפה גרמה לתגובת שרשרת שעלולה להביא לכך שהבלם הצרפתי-קונגולזי, דילן בטובינסיקה, יעזוב בעצמו. הירוקים כבר הודיעו לפמליקאו הפורטוגלית שבכוונתם לממש את אופציית הרכישה של בטובינסיקה, אלא שאז הגיעה ההודעה של אצילי לאנדי המועדון על כך שהוא מחזיק בהצעות מאיחוד האמירויות, וטרפה את הקלפים.
ההחלטה של הצוות המקצועי ושל גל אבלרמן היא לחפש זר בפרופיל גבוה בעמדה התקפית כדי למלא את החלל שיותיר אצילי, וכדי שיהיה מקום לזר חדש צריך לשחרר אחד אחר. כעת הירוקים מבינים שכבר ממחר לא תהיה להם חזקה על בטובנסיקה ולמעשה הם יפסיקו גם את השיחות מול הבלם.
במכבי חיפה כבר החלו בחיפושים אחר זר במקום אצילי ולא מתכוונים להתפשר. "נשקיע בזר ברמה גבוהה בעמדה זו", אמר גורם במועדון, "ברור שרצינו שדילן יישאר וזה התכנון, אבל הנסיבות הובילו לשינוי מחשבה".
במקביל בחיפה ינסו להתחזק בעוד שחקן הגנה כאשר שמו של מתן בלטקסה על הפרק. בלטקסה ששיחק בעונה החולפת באוסטריה וינה, יכול להיות מתופקד גם כבלם וגם כמגן. בנוסף, בחיפה רוצים עוד בלם בשיעור קומה. בין היתר עלה שמו של אלכסנדר פילין הרוסי-יהודי. פילין שמשחק באופן הבלגית, כבר היה על הכוונת לפני שנה.
רגיל (4) 228
22:00

אייאקס

גלאטסראיי
גלאטסראיי בכושר נהדר מתחילת העונה ואולי אחת הקבוצות שהכי קשה לשחק נגדן עד כה. אייאקס ממשיכה בחוסר היציבות שלה והיכולת הרעה בהגנה, וגם יתרון הביתיות לא צפוי לעזור לה יותר מדי הערב. ניצחון לאורחת
יתרון (4) 263
22:00

מארסיי

אטאלנטה
(1+)
אטאלנטה בתקופה נוראית עם שישה משחקים רצופים ללא ניצחון, מתוכם חמש תוצאות תיקו. מארסיי חזרה לנצח אחרי שלושה משחקים בהם לא עשתה זאת, ועדיין באופן כללי נראית מצוין העונה ומציגה בעיקר דומיננטיות בביתה, שם לא הפסידה עד כה. ניצחון ביתי - ביותר משער אחד
מצבת הזרים של מכבי חיפה כוללת כרגע את דניאל סונגדרן, פייר קורנו, עבדולאי סק, צ'ארון שרי ופרנזי פיירו.


