בסנגל עוקבים מקרוב אחרי פרשת עבדולאי סק, ובטוחים: נעשה לבלם מכבי חיפה עוול נוראי. כזכור, בלם נבחרת סנגל ומכבי חיפה עמד בלב האירועים האלימים בטרנר אחרי המשחק בין הירוקים לבין הפועל באר שבע, והשבוע המליץ בית הדין של ההתאחדות לכדורגל להרחיקו משני משחקים נוספים - אחרי שתועד מניף אצבע משולשת לעבר אוהדי באר שבע ומנסה לעלות ליציע אחרי שתקפו אותו בקללות גזעניות.
הסנגלים מתקשים להבין את ההיגיון מאחורי ההחלטה להשעות את סק. "ההחלטה להרחיק אותו משלושה משחקים ממחישה כמה קל לעשות עוול בישראל, כמה אין שום מחשבה מאחורי הענישה בכדורגל שלהם", כתבו באחד האתרים הגדולים בסנגל. "סק נפל קורבן לגזענות מכוערת מאוד, ובסך הכל ניסה להביע מחאה. בבית הדין הוא הסביר מה גרם להתנהגות כזאת, שחקנים במכבי חיפה גוננו עליו וגם הפועל באר שבע נאלצה להעניש את האוהדים הגזענים. מה עוד צריך כדי לבטל את ההשעייה של סק?".
רגיל (4) 156
14:30

בורקינה פאסו

גינאה המשוונית
בורקינה פאסו מגיעה כפייבוריטית ברורה בזכות סגל מוכשר שכולל שחקנים מובילים באירופה והיסטוריה של הצלחות בטורניר. מנגד, גינאה המשוונית היא נבחרת עיקשת שידועה ביכולתה להפתיע את הגדולות ולשמור על משחק הגנה צפוף.
יתרון (4) 187
17:00

אלג'יריה

סודן
(1+)
אלג'יריה, אחת המועמדות לזכייה בטורניר כולו, מחפשת להתחיל ברגל ימין ולהשכיח את האכזבות מהטורנירים האחרונים. סודאן נחשבת לאנדרדוג מובהק במשחק הזה ותנסה בעיקר להתגונן ולצאת להתקפות מתפרצות.
יתרון (4) 258
18:30

מ.ס צפת
(16+)

עירוני אילת
ליין גבוה מאוד אך בצדק. צפת נראית רע מאוד העונה ושקועה בתחתית הטבלה. הפועל אילת עם סגל מצוין שיותר מראוי לעלות ליגה. לצפת יהיה קשה מאוד כאן, על אף הביתיות. אילת מעל הליין
יתרון (4) 268
18:35

בני הרצליה

הפועל חולון
(2+)
הרצף הנהדר של הרצליה נעצר אצל הפועל תל אביב אך היא נראית טוב מאוד כבר חודש. חולון עם 4 ניצחונות רצופים, אך היא פחות מרשימה והיריבות שלה לא היו חזקות במיוחד. הרצליה תנצח בביתה
יתרון (4) 293
19:30

חוף השנהב

מוזמביק
(1+)
אלופת אפריקה המכהנת פותחת את מסע ההגנה על התואר עם סגל עמוק ונוצץ במטרה להשיג שלוש נקודות מהירות. מוזמביק מגיעה במומנטום חיובי מהמוקדמות, אך היא תתקשה מאוד לעצור את הלחץ והעוצמה הפיזית של ה"פילים".
באתר נוסף הביעו תמיכה בסק וכתבו: "אנו תומכים בצורה מלאה בשחקן מכבי חיפה שהיה קורבן למתקפה גזענית יוצאת דופן. אין מקום לגזענות בכדורגל, וכולם צריכים לעשות את שלהם כדי למגר את התופעות הללו. בישראל עוד לא הבינו את זה. רק שם עדיין נותנים יד לגזענות".


