מכבי תל אביב תשמור את דרק לוקאסן ולא תכליל אותו בסגל למשחק מחר מול מכבי נתניה (שבת, 20:00, ספורט1). לבלם יש שמונה כרטיסים צהובים ואם היה סופג מחר צהוב נוסף, הוא לא היה יכול לשחק בחצי גמר גביע המדינה מול בית"ר ירושלים בעוד פחות משבועיים. המאמן אייטור קראנקה הבין שהוא צריך להיזהר עם לוקאסן במיוחד אחרי שבשני המשחקים האחרונים מול מ.ס. אשדוד ומול הפועל באר שבע, קיבל ההולנדי צהובים.
במקום לוקאסן צפוי לפתוח בהרכב ניר ביטון ובכל אופן הוצאתו של ההולנדי מהסגל, תחזיר פנימה את שחר פיבן שלא התלבש במשחק האחרון. כזכור אופיר דוידזאדה מוצהב ואת מקומו ימלא מאור קנדיל כמגן שמאלי, או שקראנקה יפתיע ויעלה עם מערך של 3 בלמים.
שחקן נוסף שיהיה חייב להיזהר מחר מספיגת צהוב הוא ערן זהבי לו יש ארבעה כרטיסים צהובים ואם יספוג את החמישי, לא ישחק בחצי הגמר. קראנקה יצטרך לחשוב היטב אם כדאי לו לקחת סיכון בנוגע לזהבי, שאמנם נשמר טוב יותר מצהובים אבל עדיין הגיע לארבעה העונה והוא גם עלול לקבל צהוב שיהיה מאוד בעייתי עבור מכבי תל אביב.
רגיל (6) 86
16:00

הפועל עכו

הפועל רעננה
הפועל עכו, שמדורגת במקום התשיעי עם 10 נקודות, תארח את הפועל רעננה, שנמצאת שלוש נקודות מתחתיה במקום ה־13. שתי הקבוצות מחפשות יציבות ונמצאות בכושר לא מזהיר בתקופה האחרונה. נראה כי מדובר במשחק שקול שעשוי להסתיים בחלוקת נקודות.
יתרון (6) 202
21:00

ליון-וילרבאן

וירטוס בולוניה
(2+)
וילרבאן חוזרת לביתה אחרי שהפסידה ביוון לפנאתינאיקוס, אבל הציגה שם יכולת טובה והייתה במשחק לכל אורכו. את בולוניה בבית היא יכולה וצריכה לנצח. המארחת תעמוד בליין
מכבי תל אביב תשחק נגד בית"ר ירושלים בחצי גמר גביע המדינה ב-3 במאי בחיפה.