הבעלים של עירוני קרית שמונה, איזי שרצקי, תוקף בחריפות את מאמן הקבוצה סלובודן דראפיץ'. שרצקי התראיין היום לתכנית "5 באוויר" בערוץ הספורט ואמר בין היתר: "למה הנכד שלי לא משחק? לא התערבתי פעם אחת. אני לא מבין את השיקולים של דראפיץ', יש מאמנים שלא מבינים כדורגל, וסלובו הוא אחד מהם. הוא בכל מקרה לא יישאר במועדון. יוסי אדרי המנכ"ל היה זה שהחזיר אותו, לא אני. ברור שהשחקנים אוהבים אותו, כל שחקן שלא פוגע משחק אצלו אז הם לא יאהבו אותו?".
שרצקי הוסיף: "הייתי בקשר עם שמעון אבוחצירה, הסוכן של דראפיץ', לפני המינוי ונאמר לי שהנכד שלי ישחק בכל משחק. אני לא מדבר עם המאמן מילה כי אם הנכד שלי יידע שאני מדבר איתו, אז הוא לא ידבר איתי. אני לא מתערב ולא מכריח אף אחד".
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
דראפיץ' אימן את קרית שמונה בהצלחה יחסית בעונה שעברה, אבל הסתכסך עם שרצקי וסיים את תפקידו בתום העונה. בספטמבר האחרון מונה למאמן הפועל תל אביב במקום קובי רפואה המפוטר, אבל הקבוצה הציגה יכולת חלשה והשיגה תוצאות לא טובות - ודראפיץ' התפטר אחרי התבוסה 6:0 להפועל באר שבע שהייתה הגדולה בתולדות המועדון.
כחודש אחרי שהתפטר מהפועל תל אביב, דראפיץ' חזר לקרית שמונה בתקווה לשחזר את ההצלחה על כר הדשא ולהשאיר אותה בליגה, אבל בחמשת המשחקים שלו על הקווים הקבוצה צברה 5 נקודות בלבד מ-15 אפשריות והיא מתחת לקו האדום.


