בסוף השבוע ייפתח שלב הפלייאוף בליגת העל בשני הבתים, העליון והתחתון. בעבר הרחוק חולקו לקבוצות מענקים על פי המיקומים הסופיים בליגה בתום העונה, אבל גם העונה יימשכו התמריצים לקבוצות על ניצחונות ותוצאות תיקו. את הכסף מעבירה מנהלת הליגות במטרה לייצר מוטיבציה לקבוצות לשחק עד המחזור האחרון, גם אם המיקומים ייקבעו כבר במהלך שלב הפלייאוף עוד לפני שהעונה תגיע לסיומה.
קבוצות הפלייאוף העליון יקבלו מענקים כפולים על הישגים אל מול קבוצות הפלייאוף התחתון. על ניצחון בפלייאוף העליון תקבל קבוצה 140 אלף שקל ועל תוצאת תיקו 70 אלף שקל. בפלייאוף התחתון ניצחון יהיה שווה לקבוצה 67 אלף שקל ותוצאות תיקו 33.5 אלף שקל.
יתרון (6) 210
21:15

אולימפיאקוס
 

הפועל תל אביב 
 (4.5+)
אם הפועל תל אביב רוצה להוכיח עוד יותר שהיא בצמרת בזכות ולא בחסד, ניצחון כאן יעשה את העבודה. כך או כך, יש לה סגל מספיק טוב כדי לפחות לעמוד בליין
יתרון (6) 237
21:30

באסקוניה
 (3.5+)

אנאדולו אפס 
 
אנאדולו קבוצה טובה יותר, ואין על כך בכלל ספק. באסקוניה אולי תצליח לקחת את המשחק הזה לכיוון צמוד יותר, אבל אנאדולו תנצח מעל הליין בסיום
יתרון (7) 113
17:00

ברנלי
 (2+)

ארסנל 
 
הליין לא מקל על הסימון ובכל זאת, ההתקפה של ארסנל כל כך מוכשרת שלברנלי יהיה יותר מדי קשה לעצור אותה. גם בחלק ההגנתי האורחת עם יתרון עצום וממעטת לספוג. ארסנל ביותר משני שערים
רגיל (7) 181
18:30

הפועל פתח תקווה
 

בני סכנין 
 
קשה מאוד לראות כאן פייבוריטית אמיתית, שתי הקבוצות די משלימות אחת את השנייה מבחינה הגנתית והתקפית. תיקו
עם פתיחת הפלייאוף בשבת יש מאבק מאוד צמוד על המקום הרביעי, שעשוי להקנות כרטיס למוקדמות הקונפרנס ליג, בין הפועל ירושלים, מכבי נתניה ומ.ס. אשדוד. לכולן סיכוי שווה לסיים במקום הרביעי, כך שגם זה וגם סכומי הכסף שייכנסו על כל תוצאת ניצחון או תיקו, אמורים למשוך את הקבוצות לעשות פלייאוף איכותי.



