מכבי תל אביב שיחקה בחצי העונה הראשונה בליגת העל עם חמישה זרים, מאז שסטיפה פריצה עזב ולא נמצא לו מחליף, אבל היום (רביעי), שעות ספורות לפני סגירת חלון ההעברות, הנחיתו הצהובים את רארש איליה, שחקן הכנף בן ה-19 שהצטרף בהשאלה עד תום העונה מניס הצרפתית.
איליה בן ה-19, שהעמדה המועדפת עליו היא בכנף השמאלית, פגש את מכבי תל אביב בתחילת העונה בפלייאוף הקונפרנס ליג, שני משחקים בהם פתח בהרכב. המפגשים בבלומפילד ובריביירה הם שעזרו למכבי תל אביב לשכנעו להצטרף, מכיוון שהוא התרשם מהמועדון ומרמת הכדורגל ששיחקה הקבוצה ובחר להגיע ארצה למרות שקיבל הצעות גם מהיידוק ספליט ומשטרסבורג.
לאחר שעבר בדיקות רפואיות במועדון, איליה, שילבש את החולצה מספר 11, אמר לאתר הרשמי: "אני שמח להצטרף למכבי תל אביב ומחכה לעזור לחבריי החדשים לקבוצה להתמודד על תארים. כששיחקתי כאן עם ניס בקיץ, אני זוכר אוירה מדהימה בבלומפילד ואני כבר מחכה לשחק לעיני האוהדים האלה שוב".
מנהל מחלקת הכדורגל של מכבי תל אביב, ברק יצחקי, הוסיף: "אנחנו שמחים שהצלחנו להביא את רארש אילייה למכבי תל אביב למרות תחרות קשה והצעות אטרקטיביות מקבוצות נוספות באירופה. לאחר שאיליה וסוכניו למדו על מכבי תל אביב, הסטנדרטים הגבוהים של המועדון והמחויבות שלנו להצלחה, הם הגיעו למסקנה שמכבי זה הבית הנכון לשחקן כשרוני ומבטיח בדמותו. אין לנו ספק כי אילייה יהיה תוספת כוח משמעותית למכבי, ואנחנו מאחלים לו בהצלחה".
בתחילת העונה בניס קיבל דקות מהמאמן לוסיאן פאבר כאשר ושותף ב-3 מ-4 המחזורים הראשונים בליגה הצרפתית ובשני משחקים בקונפרנס ליג. אלא שפתיחת העונה של הקבוצה מהריביירה הייתה מאכזבת והרומני הצעיר היה בין השחקנים ששילמו את המחיר ונדדו בין הספסל ליציע. ההופעה האחרונה שלו הייתה למעשה ב-16 באוקטובר: 14 דקות נגד סלובצקו בקונפרנס ליג.
צפו בביצועיו של איליה
האזינו: יניב טוכמן על ההחתמה של מכבי תל אביב
יתרון (3) 199
20:00

ז'לגיריס קובנה
(1.5+)

פנאתינאיקוס
ז'לגיריס עוברת חודש רע, למרות הניצחון הענק על פרטיזן. היא הפסידה למכבי ואנאדולו וניצחה בקושי את פאריס. פאו אחרי ניצחון ענק על הפועל תל אביב ובמומנטום מרשים. היוונים ימשיכו את המומנטום
יתרון (3) 217
20:15

אל איתיחאד

נאסף קארשי
(2+)
מפגש במסגרת שלב הבתים של ליגת האלופות האסיאתית; אל איתיחאד הסעודית אמנם לא בשיא יציבותה העונה, אך היא מחזיקה בסגל איכותי בהרבה מהיריבה האוזבקית, שמתקשה מאוד במשחקי החוץ שלה לאחרונה.
יתרון (3) 224
20:30

באיירן מינכן
(6.5+)

הפועל תל אביב
מפגש קצוות. באיירן בעונה הכי חלשה שלה במפעל מזה שנים, בעוד הפועל תל אביב עדיין מובילה את הטבלה ובאה אחרי הפסד ביוון לפנאתינאיקוס. עבור האדומים זו הזדמנות נהדרת להתאושש מההפסד. הפועל תל אביב תנצח ומעל הליין
יתרון (3) 268
21:45

פאריס באסקטבול
(1.5+)

הכוכב האדום בלגרד
פאריס הייתה שווה ניצחון בכמה וכמה מהמשחקים האחרונים שלה שהסתיימו בהפסד. הכוכב האדום אמנם בצמרת אבל עוברת קצת ירידה ביכולת שלה לאחרונה. פאריס שווה ניצחון בבית שישים סוף לרצף ההפסדים שלה
רגיל (3) 279
22:00

טוניסיה

אוגנדה
משחק פתיחה בשלב הבתים של אליפות אפריקה. תוניסיה נחשבת לנבחרת מנוסה וחזקה משמעותית, עם רקורד היסטורי מושלם מול אוגנדה שחוזרת לטורניר לראשונה מאז 2019.
איליה גדל בראפיד בוקרשט ועלה לבוגרים שלה כבר בגיל 17 ו-4 חודשים כשהיא שיחקה בליגת המשנה ברומניה. הוא סייע לה לעלות ליגה ובעונה הבאה, כשהיה בן 18 בלבד, רשם 6 שערים ו-10 בישולים בליגה הבכירה ברומניה. היכולת הגבוהה בשילוב עם גילו הצעיר, גרמו ללא מעט סקאוטים באירופה להפנות תשומת לב לאיליה ובקיץ האחרון הוא נמכר לניס תמורת 5 מיליון יורו.
הקשר גם היה חלק מנבחרת רומניה עד גיל 19 ששיחקה באליפות אירופה שבה ישראל הגיעה עד הגמר וגם יש לו הופעה נגד החבורה של אופיר חיים במשחק ידידות ב-2021, בו רומניה ניצחה 0:2. הוא צבר 10 הופעות בנבחרת הנוער ורשם הופעה אחת בנבחרת הצעירה


