בית"ר ירושלים סיימה ב-2:2 הערב (שני) במשחק קצבי ומלא אירועים מול מכבי תל אביב. המארחת הובילה פעמיים על הקבוצה של אייטור קראנקה משערים של ירדן שועה בפנדל ונגיחה של דנילו אספרייה, אך גם בעשרה שחקנים עם הרחקתו של דריק לוקאסן, ערן זהבי כבש צמד והשאיר נקודה אחת בצד של הקבוצה מהמקום השני בטבלה. בית"ר עלתה בעקבות התיקו למקום השישי ופספסה הזדמנות לתקוע יתד במקום החמישי במירוץ שלה לפלייאוף העליון.
"מצד אחד מכבי תל אביב עם כל השחקנים שיש להם, נקודה זה לא גרוע", סיכם יוסי אבוקסיס. "אני אדם מציאותי, לא מאלה שמדמיינים דברים. זו פעם ראשונה שהבאנו נקודה מול קבוצה גדולה, וגם נראינו כקבוצה. מאכזב אותי מאוד שאחרי ההרחקה שלהם לא שיחקנו בסבלנות ועשינו טעויות, כל פעם שאנחנו ביתרון של שחקן אנחנו מרשים לעצמנו לעשות טעויות בהגנה. משחק ההגנה שלנו רע מאוד, משחק אחרי משחק, ואנחנו מאוכזבים מזה. ספגנו נגד עשרה שחקנים וזה מאוד מתסכל. יחד עם זאת, היה משחק מטורף, קהל מטורף של בית"ר, כולם נהנו. כנראה שהייתי אומר שתיקו זה לא גרוע לפני המשחק".
אבוקסיס הוסיף ואמר: "היינו בהרכב מאוד מאוד התקפי, במהלכים האחרונים היינו כל כך חסרי חכמה במסירה האחרונה. היינו צריכים להיות יותר סבלניים בהנעת הכדור. אנחנו צריכים להיות יותר חזקים במשחק ההגנה שלנו, אתם רואים את זה לכל אורך העונה. אנחנו לוקים בחסר ואני יודע את זה. היום הגיע בלם ואולי נתחזק בעוד שחקן, כי אנחנו סופגים המון. אולי עכשיו, כשיגיעו שחקנים, נצליח לשפר את זה. אני מעדיף לנצח 0:1 קטן, אבל בית"ר זה מועדון שדורש לשחק קדימה. צריך שיהיה איזון, אם לא נמצא את האיזון בין התקפה להגנה, לא נוכל להתקדם. ירדן שועה סימן לי שהוא מחזיק את שריר הירך האחורי, אני מקווה שזה לא רציני כי הוא מאוד חשוב בשבילנו. הוא נתן היום כדורים אדירים, הוא עשה שינוי גדול במשחק שלו ואני מאוד שמח בשבילו. נבחרת? יש מאמנים, שהם יחליטו. רק שימשיך ככה".
על ברק אברמוב שהגיע הערב לטדי לאחר התקרית החדשה בביתו: "אם הוא הגיע, כנראה שיש לו עור של פיל והוא התאושש מהר. זה לזכותו. אתמול הוא כבר יצא מהבית, זה משהו לא פשוט. הוא מאוד חזק".
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 71
15:00

מכבי אחי נצרת

מכבי חיפה
מכבי חיפה לא בעונה טובה בליגה, מה שהופך את הגביע למטרה חשובה מבחינתה. היא לא יכולה לזלזל כאן ולכן, עם יכולת טובה, היא צפויה להביס פה במשחק שיסתיים עם ארבעה שערים לפחות
רגיל (7) 84
16:00

לצ'ה

קומו
קרב בין שתי קבוצות מרכז טבלה ומטה. קומו מפתיעה לטובה העונה, אך לצ'ה בבית היא יריבה עקשנית.
רגיל (7) 121
17:00

לה לובייה

לובן
קרב תחתית בין העולה החדשה ללובן המנוסה יותר. לה לובייה תנסה להוציא נקודות יקרות בבית במאבקי ההישרדות.
יתרון (7) 189
17:30

מכבי תל אביב

הפועל חיפה
(1+)
הכושר של מכבי תל אביב בשבועות האחרונים לא הולך ומשתפר, ולמעשה היחידה שהיא הצליחה לנצח לאחרונה היא אותה הפועל חיפה במשחק הליגה האחרון ביניהן. אבל הפועל חיפה מגיעה אחרי שני ניצחונות רצופים, מומנטום טוב ובעיקר נחישות להיראות טוב יותר במפגש הקרוב. האורחת לא תפסיד ב90 דקות
יתרון (7) 208
18:40

הפועל ירושלים

מכבי רעננה
(14+)
ירושלים מגיעה אחרי שדרסה את נתניה החלשה ומקבלת עוד משחק בית מול יריבה חלשה. רעננה עם 7 הפסדים רצוף ונראה שזה שאלה של כמה. האם ירושלים מסוגלת לתת עוד תצוגה כזו? יהיה לה קשה. שווה ללכת פה על רעננה שתעמוד בליין, כי היא גם אינה קבוצה שמובסת
רגיל (7) 217
19:00

אודינזה

לאציו
לאציו מגיעה לצפון איטליה במטרה להיצמד לחלק העליון של הטבלה ולחזור למאבק על המקומות האירופיים. אודינזה היא קבוצת מרכז טבלה קלאסית העונה, שמציגה הגנה יציבה אך מתקשה מול איכות ההתקפה של הקבוצות הגדולות.
דנילו אספרייה הוסיף: "בבית שלנו אנחנו צריכים לנצח כל משחק. מכבי תל אביב אחת הטובות בארץ, אבל יש לנו קבוצה טובה וחייבים לנצח. נקודה זה לא מספיק, אבל לפעמים זה קורה. כשאתה נותן להם הזדמנות הם יכולים להרוג אותך. אנחנו עובדים קשה ממשחק למשחק, מקווים במשחק הבא לתוצאה יותר טובה ושלוש נקודות. זו נקודה טובה עבורינו".


