מיליון יורו לעונה - זה הסכום שגמבה אוסקה צפויה להציע לנטע לביא, כך עולה מגורמים המעורים בפרטים. כזכור, אוסקה מיפן ביחד עם סן חוזה מליגת ה-MLS בארה"ב והכוכב האדום בלגרד מסרביה מעוניינות מאוד בקפטן מכבי חיפה, כאשר עושה רושם שההצעה היפנית תהיה הגבוהה יותר משמעותית מבחינת השכר לשחקן. ההצעה הזו מונחת על השולחן כבר כמה ימים, אך בחיפה מנסים להשאיר את הקשר וחוששים מעזיבה שלו בינואר.
האמריקנים מוכנים לפי אותם גורמים להעניק שכר של חצי מיליון דולר ללביא, שלא מתלהב לעבור לליגה הראשונה בארה"ב בהצעה הנוכחית. גם הסרבים מוכנים לשלם סכום דומה והם גם מציעים את אופציית ליגת האלופות, כאשר בעונה הבאה מובטח מקום בשלב הבתים לאלופת סרביה, בניגוד למשל לעונה הנוכחית שבה הודחה הכוכב האדום על ידי מכבי חיפה בפלייאוף.
לאור ההצעה מאוסקה, לה מודעים במכבי חיפה גם באופן רשמי, בקבוצה ינסו לעשות הכל כדי להשאירו ויציעו לו חוזה שיהפוך אותו למשתכר הבכיר ביותר בקבוצה. אחרי שהמעבר לצסק"א מוסקבה נפל, בחיפה הבטיחו ללביא כי אם תגיע הצעה נוספת שהוא יהיה מעוניין להיענות לה, הם לא יעמדו בדרכו. אולם במקביל, תנסה האלופה לעשות הכל כדי להשאירו וגורמים בשורות הירוקים אמרו שלשחקן הוצג חוזה מהגבוהים בתולדות המועדון.
הסכומים אותם יקבל לביא אם יחתום על חוזה חדש בחיפה לא יהיו שונים יותר מדי מההצעות של הכוכב האדום וסן חוזה, לפי גורמים במועדון, אך פחותים משמעותית ממיליון יורו כמובן, כך שההצעה היפנית עשויה לעניין מאוד את הקשר בן ה-26.
יתרון (4) 258
18:30

מ.ס צפת
(18+)

עירוני אילת
ליין גבוה מאוד אך בצדק. צפת נראית רע מאוד העונה ושקועה בתחתית הטבלה. הפועל אילת עם סגל מצוין שיותר מראוי לעלות ליגה. לצפת יהיה קשה מאוד כאן, על אף הביתיות. אילת מעל הליין
יתרון (4) 268
18:35

בני הרצליה

הפועל חולון
(3+)
הרצף הנהדר של הרצליה נעצר אצל הפועל תל אביב אך היא נראית טוב מאוד כבר חודש. חולון עם 4 ניצחונות רצופים, אך היא פחות מרשימה והיריבות שלה לא היו חזקות במיוחד. הרצליה תנצח בביתה
יתרון (4) 293
19:30

חוף השנהב

מוזמביק
(1+)
אלופת אפריקה המכהנת פותחת את מסע ההגנה על התואר עם סגל עמוק ונוצץ. מוזמביק מגיעה במומנטום חיובי מהמוקדמות, אך היא תתקשה מאוד לעצור את הלחץ והעוצמה הפיזית של ה"פילים".
יתרון (4) 322
20:55

הפועל ירושלים

אליצור נתניה
(15+)
הפועל ירושלים מגיעה אחרי שני הפסדים לא נעימים להרצליה ובאר שבע בחוץ. נתניה לא מספיק טובה, פשוט כך. אין לירושלים את הפריבילגיה לזלזל במשחק הזה במצבה הנוכחי, והיא תביס את האורחת החלשה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
מאמן אוסקה דני פויאטוס, שמכיר את לביא מהתקופה בה שימש כעוזר מאמן במכבי תל אביב, מעוניין לצרפו באופן מיידי ולא לחכות לקיץ, אז הקפטן של הירוקים יהיה חופשי. באוסקה לא יציעו סכומים גבוהים מדי וההערכה שיסכימו לפצות את חיפה ב-300 אלף יורו ואולי קצת יותר, אך לא מעבר שכן הם מודעים לכך שלביא הופך לשחקן חופשי בתום העונה.


