סוף השבוע החולף היה סוער מאוד עבור מכבי תל אביב בצל העזיבה המסתמנת של המאמן ולאדן איביץ' לקרסנודר. עם זאת, הצהובים הצליחו לשים את הרעשים בצד ל-90 דקות, לחגוג לעיני הקהל הביתי בבלומפילד ולהביס 0:5 את הפועל חדרה. הצהובים כבר עם ארבעה ניצחונות מארבעה משחקים בכל המסגרות מאז החזרה מהפגרה, והפער מהמוליכה מכבי חיפה ירד זמנית לנקודה בלבד.
ולאדן איביץ', כצפוי, לא רצה להתייחס לאפשרות שיעזוב את ישראל בקרוב: "אני לא אומר דבר בנושא. אני עובד במכבי תל אביב ויש דברים עליהם לא אוכל להגיב. אני כאן, עובד של המועדון ואדבר רק על המשחק".
בנוגע למשחק עצמו אמר הסרבי: "הבקענו שער מהיר בדקה הראשונה והשער השני הגיע גם די מהר. זה נתן לנו ביטחון להמשך. היו לנו משחקים בעבר שיצרנו מצבים רבים בדקות הפתיחה ולא כבשנו, אז היה חשוב לפתוח את המשחק עם שער. עבדנו מדי יום במטרה לשפר את ההתקפה שלנו, ביקשנו משחקני ההגנה לעזור במצבים הנייחים וזה חשוב. ברכות לשחקנים שלי על עבודה קשה וניצחון ראוי".
לקראת ינואר: "דיברתי עם האנשים האחראים על כך, הם יודעים בדיוק מה מכבי תל אביב רוצה וצריכה. השאלה אם נוכל למצוא את השחקנים שיוכלו לעזור ולהביא אותם לכאן. כמה מהם יגיעו? נראה".
ערן זהבי, שכבש פעם נוספת וגם בישל: "זה לא היה קל. ברור ששער מהיר הופך את זה ליותר קל, אבל באנו מוכנים מהשנייה הראשונה ועד האחרונה והיה משחק מאוד טוב לטעמי ברמה הקבוצתית. לפעמים כדורים נכנסים יותר בקלות, לפעמים לוקח יותר זמן. אני מרגיש יותר טוב עכשיו, אנחנו גם משחקים יותר טוב וכיף שכולם משתתפים בחגיגה. אני בא לעשות את העבודה שלי על הצד הטוב ביותר: לפעמים אני מבקיע, לפעמים מבשל ולפעמים סתם עוזר לקבוצה. איביץ'? זו לא שאלה שצריכים להפנות אליי, אנחנו השחקנים לא באמת יודעים או יכולים להגיב. הוא המאמן, לא שמעתי משהו אחר".
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
אסף נימני, מאמן הפועל חדרה: "העניין של ה-6:0 מהמשחק הקודם ישב, אין ספק. אבל פה המשחק השתנה אחרי דקה אחת. באנו לשחק ב-2:0, אבל הרגל המסיימת שלנו - זה ההבדל בין שתי הקבוצות. הפסדנו שוב והתוצאה ברורה. למצבים שאנחנו צריכים להגיע במצבים האלה - הגענו. הייתה חסרה אחריות בפס האחרון, המשחק לא זרם כמו שתכננו שיזרום. יכול להיות שאני יותר פעיל על הקווים מאחרים, אבל ראיתי הפעם שאין צורך שאתרוצץ יותר מדי וישבתי. אני לא רואה עם זה בעיה. רואים את השחקנים שלי נותנים מעצמם את ה-100 אחוז בכל משחק, התוצאה הזו לא מאפיינת אותנו. זה קורה פעם או פעמיים בעונה".
מנשה זלקה, קפטן הפועל חדרה: "זה מבאס לקבל 5:0, זה לא כיף ופוגע בנו כמועדון. אנחנו מתנצלים בפני האוהדים. אנחנו יודעים שמכבי תל אביב זו לא הליגה של הפועל חדרה, אבל אנחנו לא אמורים להיראות ככה. יש לנו את בני ריינה בשבוע הבא, זו הליגה שלנו ונצטרך להביא שלוש נקודות. נעשה שבוע טוב באימונים, נשכח מזה ונגיע למשחק הבא כדי לנצח".


