איגוד השופטים עורך היום (רביעי) מסיבת עיתונאים לרגל פתיחת הסיבוב השני בליגת העל בכדורגל. בין היתר מדובר על הנחיות חדשות שיצאו לאחרונה, כמו גם על דגשים מקצועיים ותובנות בעקבות מונדיאל 2022 - כולל הדגש על כך שנושא תוספות הזמן הארוכות יאומץ גם בישראל.
לירן וקסברגר, יו"ר הוועדה המקצועית של איגוד השופטים, הסביר את עניין תוספות הזמן: "יש שינוי משמעותי בגישה, בטח במשחקים בהם נראה בזבוז זמן חריג. ראינו במונדיאל איך פיפ"א הצליחה למגר את התופעה הזו, זה עבד יפה מאוד. שחקנים ראו שאין לשופט בעיה להוסיף גם 10 ו-12 דקות. לשם אנחנו שואפים, לא סתם להשתולל בזמנים. השופטים יקבלו גיבוי מלא ליישם את ההנחיות בנושא".
חיים יעקב, המנהל המקצועי באיגוד, הוסיף: "החוקה לא השתנתה, עדיין משחקים 90 דקות משחק ו-45 דקות מחצית. אם אין סיבה אז אין צורך בתוספת. יחד עם זאת, יש כלים לשופט כדי לדעת כמה להאריך. חילוף זה סדר גודל של חצי דקה, טיפולים בערך דקה. בדיקות ב-VAR גם מצריכות תוספת. באשדוד נגד באר שבע בגביע, השופט הוסיף שש דקות ולאחר מכן הוסיף עוד שלוש. יש אפשרות לתקן. מה שחשוב זה לא רק הסטופר, אלא לבער תופעות שאנחנו לא רוצים לראות".
יו"ר האיגוד גיורא ענבר: "ראינו במונדיאל את הכדורגל כגורם מאחד, לא הייתה שום אי נעימות. הייתי עם בכיר השופטים הבינלאומיים בישראל, אברהם קליין, וכל מי שהיה סביבו לא דיבר על השופטים. אף אחד לא דיבר על השיפוט, רק על כדורגל. הייתי רוצה שככה זה יהיה גם אצלנו. עשינו סיכומים של הסיבוב הראשון ובגדול היה סיבוב חיובי מבחינתנו. נתתי הנחייה למנכ"ל האיגוד להמשיך ולקדם את פרויקט השקיפות שהנחלנו, כאשר אנחנו משתפים את הקבוצות ומאפשרים לשופטים להסביר את ההחלטות. זאת למרות שבאופ"א הרבה מקומות שהתחילו בפרויקט השקיפות, חזרו בהם. אנחנו החלטנו להמשיך".
וקסברגר על הסיבוב הראשון: "שיפוט המסך עשה את העבודה כמעט באופן מושלם. 34 טעויות קריטיות תוקנו מתוך 40, שופטי המסך עשו עבודה טובה ואחוזי ההצלחה טובים מאוד. נשאף עוד יותר למזער את הטעויות שנשארות במגרש, אנחנו מצפים להבין את רף ההתערבות של שופטי המסך ונשאף לאפס. נקודה לשיפור מבחינתנו היא שיש עלייה משמעותית בכמות ההתערבויות, זה מורגש גם באופ"א. צריכים לחזור לממוצעים שהיו לפני שנתיים ושלוש, אולי שופטים מעט יותר פאסיביים ומחכים לאח הגדול שיתקן אותם ופחות החלטיים לגבי החלטות. הראינו לשופטים אירועים שאנחנו מצפים שהם ייירטו במגרש, ללא שופטי המסך".
רגיל (7) 200
18:30

הפועל פתח תקווה

הפועל קרית שמונה
הפועל פ"ת יצאה במחזור הקודם מבלומפילד עם תחושת החמצה גדולה. קריית שמונה השיגה נקודה דרמטית מול הפועל ת"א, אבל פוגשת במשחק חוץ יריבה שתבוא מאוד נחושה להשיג סוף סוף ניצחון. להערכתנו, פתח תקווה תנצח.
רגיל (7) 235
19:30

ר.ב לייפציג

באייר לברקוזן
משחק צמרת בין שתי קבוצות שדוגלות בכדורגל התקפי ומהיר. לברקוזן נראית מעט יותר מאוזנת, אך הביתיות של לייפציג הופכת את המשחק הזה לכזה שיכול ללכת לכל כיוון
רגיל (7) 258
19:30

טוטנהאם

ליברפול
המשחק המרכזי של המחזור. ליברפול מגיעה כפייבוריטית בזכות כושר התקפי עדיף, בעוד טוטנהאם תנסה לנצל את הביתיות והמהירות של שחקני האגף כדי להפתיע במתפרצות.
רגיל (1) 115
16:30

מיינץ

סט. פאולי
משחק תחתית לוהט שבו כל נקודה קריטית להישרדות בליגה. יתרון הביתיות של מיינץ ייתן להם את הערך המוסף.
רגיל (1) 183
18:30

אסטון וילה

מנצ'סטר יונייטד
קרב מרתק בין קבוצת הבית החזקה ליונייטד המשתפרת. וילה בבית היא אגוז קשה לפיצוח, אבל יונייטד תצליח לסחוט תיקו.
לגבי התדמית והכבוד לשופטים אמר וקסברגר: "עשינו התקדמות במחצית הראשונה של העונה, זה יעד מרכזי. השופטים מונחים להכיל, לא 'בעל הבית השתגע', ממש לא. אבל עד גבול מסוים. לא נאפשר שיקרה מה שקרה בספסלים במשחק של ארגנטינה מול הולנד במונדיאל. שופטים מונחים לעבוד לפי שלבים לגבי הספסלים. שופטים צעירים זה אחד היעדים המרכזיים שלנו. שניר לוי, אביעד שילוח ונאאל עודה משתלבים במשחקים גדולים ויש גם אחרים שהתקדמו. נמשיך במגמה הזו, כמובן כשהיכולת המקצועית תהיה טובה על המגרש".
לגבי נבדלים: "כשיש ספק, אנחנו מעדיפים לתת למשחק להמשיך ורק אחר כך לבדוק. לא להיות פזיז עם ההנפה, ראינו את זה עובד מצוין במונדיאל. מאפשרים למשחק לזרום ולשערים להיות מובקעים, ובמקרה הצורך שופט המסך מתערב".
על ספיר ברמן: "היא עוד לא עמדה העונה ביעד של כושר גופני שמתאים לליגת העל, כרגע היא בקריטריון של לאומית ולכן משובצת שם כשופטת מרכזית ושופטת רביעית. ברגע שתחזור לסטנדרטים של ליגת העל, היא תשוב לשפוט בליגת העל. כרגע מתבצעת התאמה כלשהי בנוגע לכושר הגופני והיא משובצת בליגה הלאומית, בהסכמה ובהבנה מולה".


