שביעות רצון בבית"ר ירושלים מהמעבר לשלב הבא בגביע המדינה לאחר הניצחון אתמול (ראשון) על מ.ס כפר קאסם בטדי 0:4. המאמן יוסי אבוקסיס חשש מאוד לפני המשחק והזהיר את שחקניו, בעיקר לאור היכולת הרעה בגביע הטוטו נגד קרית שמונה, ונראה היה כי ההכנה המנטאלית לאורך הימים האחרונים עשתה את שלה.
שביעות הרצון בצוות המקצועי קיימת מהשילוב של אוראל דגני בקישור, אך מנגד אבוקסיס היה מאוד מרוצה מהתייצבות ההגנה כאשר דגני חזר לעמדה. עם חזרת הליגה תחזור ההתלבטות בנושא, במיוחד לאור העובדה שג'וסואה מחיאס עדיין לא עומד לרשות המאמן ובמועדון ממתינים שיחזור לארץ מונצואלה.
כעת תתפנה בית"ר למשחקי הליגה ולמפגש נגד מכבי נתניה במחזור הקרוב, עליו אומרים בקבוצה: "זה לא יהיה דומה, נתניה קבוצה מצוינת שהמיקום שלה משקר, נצטרך להיות בשיא שלנו אם נרצה לנצח". המועדון צפוי לערוך טקס עבור איתמר ניצן ולירן רוטמן, שעזבו את המועדון בקיץ.
בנוגע לחיזוק, השוער סימון אומוסולה מתאמן אך הסיכויים שיוחתם נמוכים. במועדון עדיין מקווים להחתים שוער בעל שיעור קומה, כאשר גרטמונאס הליטאי בעדיפות עליונה אך נבדקות גם אופציות אחרות. העובדה כי אדוארדו גררו לא בסגל משחק שני ברציפות מצביעה על הרצון להיפרד ולפנות מקום לזר, אך השחקן בשלב הזה לא מעוניין לשחק בקבוצה אחרת בישראל ויעזוב אם ימצא קבוצה בחו"ל.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 71
15:00

מכבי אחי נצרת

מכבי חיפה
מכבי חיפה לא בעונה טובה בליגה, מה שהופך את הגביע למטרה חשובה מבחינתה. היא לא יכולה לזלזל כאן ולכן, עם יכולת טובה, היא צפויה להביס פה במשחק שיסתיים עם ארבעה שערים לפחות
רגיל (7) 84
16:00

לצ'ה

קומו
קרב בין שתי קבוצות מרכז טבלה ומטה. קומו מפתיעה לטובה העונה, אך לצ'ה בבית היא יריבה עקשנית.
רגיל (7) 121
17:00

לה לובייה

לובן
קרב תחתית בין העולה החדשה ללובן המנוסה יותר. לה לובייה תנסה להוציא נקודות יקרות בבית במאבקי ההישרדות.
יתרון (7) 189
17:30

מכבי תל אביב

הפועל חיפה
(1+)
הכושר של מכבי תל אביב בשבועות האחרונים לא הולך ומשתפר, ולמעשה היחידה שהיא הצליחה לנצח לאחרונה היא אותה הפועל חיפה במשחק הליגה האחרון ביניהן. אבל הפועל חיפה מגיעה אחרי שני ניצחונות רצופים, מומנטום טוב ובעיקר נחישות להיראות טוב יותר במפגש הקרוב. האורחת לא תפסיד ב90 דקות
יתרון (7) 208
18:40

הפועל ירושלים

מכבי רעננה
(14+)
ירושלים מגיעה אחרי שדרסה את נתניה החלשה ומקבלת עוד משחק בית מול יריבה חלשה. רעננה עם 7 הפסדים רצוף ונראה שזה שאלה של כמה. האם ירושלים מסוגלת לתת עוד תצוגה כזו? יהיה לה קשה. שווה ללכת פה על רעננה שתעמוד בליין, כי היא גם אינה קבוצה שמובסת
רגיל (7) 217
19:00

אודינזה

לאציו
לאציו מגיעה לצפון איטליה במטרה להיצמד לחלק העליון של הטבלה ולחזור למאבק על המקומות האירופיים. אודינזה היא קבוצת מרכז טבלה קלאסית העונה, שמציגה הגנה יציבה אך מתקשה מול איכות ההתקפה של הקבוצות הגדולות.
אבוקסיס רוצה לצרף שחקן נוסף גם לקישור וגם לחלק הקדמי, מעבר לשוער, ולכן כל הנושא הוא בעייתי בשלב הזה ותלוי ביכולת של בית"ר להשתחרר משחקנים, גם ברמת התקציב. העובדה כי שי אייזן לא בסגל בשני המשחקים האחרונים ואילו אביאל זרגרי משולב מצביעה אולי על שינוי מגמה מבחינת הקשר, ונראה כי המשחקים שנותרו עד לפתיחת החלון יכריעו.


