אחרי חופשה בת שבוע ומחנה אימונים בקפריסין, שבה אתמול הפועל באר שבע להתאמן בבית האדום ופתחה בהכנות לשני המשחקים החשובים המתוכננים לה בשבוע הקרוב. ביום חמישי תארח הפועל באר שבע את הפועל תל אביב למשחק במסגרת חצי גמר גביע הטוטו (20:00, ספורט3) וביום שני, בעוד שבוע, תצא למשחק חוץ מול מ.ס. אשדוד במסגרת סיבוב ח' של גביע המדינה.
באר שבע היא מחזיקת הגביע והיא רוצה לשמור על התואר שלה. במועדון מבינים שקיבלו את המשחק הכי קשה של הסיבוב בגביע המדינה ויש להם אתגר גדול לצאת לדרך ברגל ימין כדי להגן על התואר. "יצאנו לפגרה כשהיינו בכושר נפלא", נזכרים היום במועדון. "צריך לקוות שנחזור טובים ישר לשני משחקי מאני טיים שמחכים לנו".
יתרון (6) 79
14:00

מ.ס בני יפו אורתודוכסים
(3+)

מכבי נתניה
על אף פערי הרמות הברורים, נתניה מקבלת כאן הפרש שערים די גדול לעבור. האורחת תעשה רוטציות בסגל, בני יפו תילחם עם כל מה שיש לה. זה יסתיים בניצחון נתנייתי בשלושה שערים בדיוק
סך הכל שערים טווחים (2-3) (6) 84
14:00

הפועל ירושלים

הפועל אום אל פאחם
אמנם מדובר בתקופות שונות וקבוצות שונות, אבל בכל המפגשים הקודמים בין השתיים נכבש שער אחד לכל היותר. בדרך כזאת או אחרת זה לא יפתיע אם גם המפגש הקרוב שייערך היום יהיה דל בשערים
רגיל (6) 140
17:00

גרימסבי

אולדהאם
גרימסבי מגיעה למפגש כשהיא נואשת לעצור רצף של שמונה משחקים ללא ניצחון בליגה, בעוד שאולדהאם מגיעה עם מומנטום חיובי לאחר ניצחון 3–1 על טרנמיר במחזור האחרון
רגיל (6) 209
17:00

שפילד וונסדיי

האל
בעוד ששחקני שפילד סובלים מרשימת פציעות ארוכה בהגנה ולא ניצחו ב-15 משחקיהם האחרונים, "הנמרים" מהאל נחשבים לפייבוריטים ברורים בזכות ההתקפה הפורייה שלהם
רגיל (6) 303
22:00

מנצ'סטר יונייטד

ניוקאסל
השדים האדומים מגיעים למשחק אחרי שני משחקים ללא ניצחון. כמו כן הם ללא ניצחון ביתי כבר יותר מחודשיים. גם ניוקאסל מתקשה העונה ובשל חוסר היציבות , תיקו אפשרי כאן.
רגיל (7) 84
16:00

לצ'ה

קומו
קרב בין שתי קבוצות מרכז טבלה ומטה. קומו מפתיעה לטובה העונה, אך לצ'ה בבית היא יריבה עקשנית.
רגיל (7) 121
17:00

לה לובייה

לובן
קרב תחתית בין העולה החדשה ללובן המנוסה יותר. לה לובייה תנסה להוציא נקודות יקרות בבית במאבקי ההישרדות.
רגיל (7) 217
19:00

אודינזה

לאציו
לאציו מגיעה לצפון איטליה במטרה להיצמד לחלק העליון של הטבלה ולחזור למאבק על המקומות האירופיים. אודינזה היא קבוצת מרכז טבלה קלאסית העונה, שמציגה הגנה יציבה אך מתקשה מול איכות ההתקפה של הקבוצות הגדולות.
אף שמדובר במפעל השלישי, בבאר שבע רוצים גם את גביע הטוטו. "אנחנו נלחמים על כל תואר ובטח כשעולים לחצי הגמר ומנצחים בדרך את מכבי חיפה באלוף האלופים, רוצים לנצח ולהעפיל לגמר כדי לקחת את התואר". באר שבע תשחק כאמור מול הפועל תל אביב בחצי גמר גביע הטוטו כאשר כבר מחרתיים ייפגשו באותו המעמד במשחק המקביל מכבי נתניה והפועל חדרה.
מי שלא מתאמן עם הקבוצה עד כה הוא מריאנו באריירו שנמצא בהליך שיקום על מנת לנסות ולהתגבר על הפציעה בברכו. בקבוצה יתנו לקשר את הזמן כדי להחלים והחלטה לגבי עתידו תתקבל בהתאם ליכולת שלו לחזור לכשירות מלאה. אלטון אקולטסה שנמצא במעמד של מוקפא כמו דוידה פטרוצי, שב לארץ מהולנד והחל להתאמן בקבוצה. מספר קבוצות מגלות בו עניין לקראת חלון ההעברות של חודש ינואר.


