מכבי תל אביב החלה כבר אתמול (שלישי) לתחקר את עצמה ולנסות להבין מדוע יש נפילה כל כך גדולה באיכות הקבוצה במשחקי החוץ. מסקנות עדיין אין, אבל במועדון מתכוונים לנסות ולפענח מה מביא את השחקנים להציג יכולת כל כך ירודה מחוץ לבלומפילד.
המאמן ולאדן איביץ' והצוות שלו יושבים על זה וגם השחקנים יתבקשו לחוות דעה ולנסות להסביר את הפער העצום בין הבית לחוץ. בבלומפילד מכבי תל אביב נהנית העונה מ-100 אחוזי הצלחה והפרש שערים של 1:18. בחוץ הקבוצה עומדת על פחות מ-50 אחוז והפרש שערים 4:7. בשלושה מתוך חמשת משחקי החוץ שלה העונה, הקבוצה לא כבשה שער.
גורם במועדון אמר הבוקר כי צריך לקחת בחשבון ששני משחקי החוץ הכי קשים, מול מכבי חיפה והפועל באר שבע, שוחקו עד כה ומדובר בשתי יריבות לא פחות איכותיות ממכבי תל אביב, כך שסביר להפסיד להן. יחד עם זה, השאלה שעדיין נשאלת היא מדוע יש ירידה כל כך דרסטית באיכות המשחק של הקבוצה. "נכון לעכשיו יש מכבי תל אביב של בלומפילד ומכבי תל אביב של משחקי החוץ וצריך להבין ממה זה נובע", אומרים במועדון.
במועדון מצפים שאיביץ' ימצא תשובות לסוגייה הזו.
יתרון (5) 130
21:45

ריאל מדריד

פאריס באסקטבול
(8.5+)
ריאל הפסידה למילאנו אחרי רצף של 8 ניצחונות והיא תגיע למשחק מול פאריס השבורה, שהפסידה 3 ברציפות, ואת 5 האחרונים שלה ביורוליג. ריאל תגיע להתאושש וגם כך תפגוש קבוצה חלשה יותר עם סגל קצר יותר
יתרון (5) 155
22:00

א.א.ק. אתונה

סי. אס. יו קראיובה
(1+)
א.א.ק בכושר אדיר עם 11 משחקים רצופים ללא הפסד בכל המסגרות, מתוכם ניצחה 10. אלא שאת המקום שלה בטופ 8 היא לא הבטיחה ורק ניצחון שלה הערב יעשה זאת. קראיובה שמגיעה מהמקום ה23 מבינה שהיא בסכנת הדחה ורק ניצחון יבטיח לה את המקום בשלב הבא, אך זה לא יהיה קל מול המארחת, שפשוט טובה יותר ותנצח כאן ביותר משער אחד
יתרון (5) 216
22:00

מיינץ

סמסונספור
(1+)
מיינץ מדורגת שמינית בטבלה עם 10 נק', סמסונספור גם כן עם 10 נק' אבל הפרש שערים טוב יותר מציב אותה במקום החמישי. תיקו למעשה לא ישרת אף אחת מהקבוצות, שכן במקרה כזה שתיהן עלולות לסיים את שלב הליגה מתחת למקום השמיני. הרבה על הכף עבור שתי הקבוצות שמגיעות בפורמה לא טובה, הרבה לחץ אבל דווקא האורחת היא זו שמיעטה להפסיד העונה. גם הערב אפשר להעריך שלא תפסיד
במכבי תל אביב שמעו את הדברים של איביץ' בסיום המשחק שלשום ובטוחים שהוא היה בסערת רגשות אחרי ההפסד וההרחקה שלו בכרטיס אדום. במועדון בטוחים כי הסרבי מבין הבוקר שהוא יכול היה להימנע מביקורות מרומזות ולהתמקד בניתוח המשחק בלבד.
בשבת תארח מכבי תל אביב את סקציה נס ציונה בשעה 15.00. אוסקר גלוך בספק גדול למשחק. יונתן כהן יקבל דקות ראשונות.
