חאתם עבד אלחמיד הפתיע רבים כאשר בחר לעזוב את הפועל באר שבע בהשאלה לעונה להפועל חיפה. הבלם נעדר ממרבית אימוני מחזיקת גביע המדינה בשבועות האחרונים וגם היה חסר לאליניב ברדה בסגל בחלק מהמשחקים, אבל שעה קלה לאחר שחתם בהפועל חיפה, עסקה שהתאפשרה לאור העובדה שהבעלים אלונה ברקת ויתרה על דמי ההשאלה ואילו יואב כץ הסכים לשלם את מלוא שכרו והפך אותו לאחד משלושת המשתכרים הבולטים בתולדות הפועל חיפה, חשף אלחמיד את הסיבה לכך שביקש לעזוב אך ורק כדי להתגורר בצפון ולהישאר קרוב לבית.
רגיל (4) 156
14:30

בורקינה פאסו

גינאה המשוונית
בורקינה פאסו מגיעה כפייבוריטית ברורה בזכות סגל מוכשר שכולל שחקנים מובילים באירופה והיסטוריה של הצלחות בטורניר. גינאה המשוונית היא נבחרת עיקשת שידועה ביכולתה להפתיע את הגדולות.
יתרון (4) 187
17:00

אלג'יריה

סודן
(2+)
אלג'יריה, אחת המועמדות לזכייה בטורניר כולו, מחפשת להתחיל ברגל ימין ולהשכיח את האכזבות מהטורנירים האחרונים. סודאן נחשבת לאנדרדוג מובהק במשחק הזה ותנסה בעיקר להתגונן ולצאת להתקפות מתפרצות.
יתרון (4) 258
18:30

מ.ס צפת
(16+)

עירוני אילת
ליין גבוה מאוד אך בצדק. צפת נראית רע מאוד העונה ושקועה בתחתית הטבלה. הפועל אילת עם סגל מצוין שיותר מראוי לעלות ליגה. לצפת יהיה קשה מאוד כאן, על אף הביתיות. אילת מעל הליין
יתרון (4) 268
18:35

בני הרצליה

הפועל חולון
(3+)
הרצף הנהדר של הרצליה נעצר אצל הפועל תל אביב אך היא נראית טוב מאוד כבר חודש. חולון עם 4 ניצחונות רצופים, אך היא פחות מרשימה והיריבות שלה לא היו חזקות במיוחד. הרצליה תנצח בביתה
יתרון (4) 293
19:30

חוף השנהב

מוזמביק
(1+)
אלופת אפריקה המכהנת פותחת את מסע ההגנה על התואר עם סגל עמוק ונוצץ. מוזמביק מגיעה במומנטום חיובי מהמוקדמות, אך היא תתקשה מאוד לעצור את הלחץ והעוצמה הפיזית של ה"פילים".
יתרון (4) 322
20:55

הפועל ירושלים

אליצור נתניה
(14+)
הפועל ירושלים מגיעה אחרי שני הפסדים לא נעימים להרצליה ובאר שבע בחוץ. נתניה לא מספיק טובה, פשוט כך. אין לירושלים את הפריבילגיה לזלזל במשחק הזה במצבה הנוכחי, והיא תביס את האורחת החלשה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
"אני רוצה להודות לאלונה ברקת המדהימה, שבהחלטה אנושית ולמרות שזה נגד הרצון שלה ושל המועדון והצוות המקצועי אפשרה לי להיות ליד אמא שלי בתקופה הקרובה כדי לתמוך בה ולהיות לידה", כתב אלחמיד ולמעשה הסביר מהן הסיבות האישיות שבגינן ביקש לסיים את דרכו בבירת הנגב.
"אחרי המשחק נגד לוגאנו בחוץ, קיבלתי בשורה עצובה וביקשתי לעבור לצפון כדי להיות עם אמא שלי ומשפחתי, ואני שמח שהמועודן נענה לביקשתי. הפועל באר שבע תמיד ולעד תישאר בלב שלי ושל משפחתי. אני ומאחל למועדון ולאוהדים המון רגעים של אושר ושמחה. תודה רבה והמון בהצלחה", הוסיף הבלם שחוזהו במועדון יסתיים רק בתום העונה הבאה, כך שלפחות על הנייר הוא אמור לחזור להפועל באר שבע בקיץ 2023.


