1. שביעות רצון במכבי חיפה אחרי הניצחון 1:3 על סקציה נס ציונה אתמול (שבת). הירוקים חששו מהמעבר בין המשחקים בליגת האלופות מול יריבות ברמה גבוהה, לאלה שבמסגרת ליגת העל, אך עד כה הם שומרים על מאזן מושלם בתום ארבעה מחזורים בזירה המקומית: "ברור שבשלב הזה הנקודות הן הדבר הכי חשוב", אמרו במועדון, "אבל אנחנו רוצים גם כל הזמן להציג משחקים טובים".
המאמן ברק בכר לא אהב את הגישה של שחקניו לאורך כל המשחק, וצפוי להבהיר להם זאת באחד האימונים הקרובים. בכר הדגיש בפני השחקנים עוד לפני המשחק שהוא מבקש לשחק באותה רמת אינטנסיביות ובאותה תשוקה שהפגינה הקבוצה באירופה, והרגיש כי לאורך חלקים רבים השחקנים לא השקיעו 100%.
בסיום המשחק זכו שחקני מכבי חיפה לעידוד גדול, כאשר כעת הפנים למשחק הגדול ביום רביעי מול סוללת הכוכבים של פריז סן ז'רמן. הירוקים מבינים את פערי היכולת בהשוואה לאלופת צרפת, אך בצוות המקצועי ינסו לצמצם אותם ככל האפשר: "אמרנו ואנחנו עומדים מאחורי זה - ננסה להתמודד בכל משחק ולא נגיע להתבטל", הבטיח שחקן בקבוצה, "ברור לנו שיש הבדלים עצומים, אבל בבית שלנו ננסה להקשות על כל קבוצה".
2.ביום שלישי, עם קבלת הבשורה על כך שעומר אצילי לא יפתח בהרכב מול בנפיקה ליסבון, בכיכר קומרסאו בה התכנסו כל אוהדי מכבי חיפה שהגיעו לבירה הפורטוגלית, החלו לדון בשאלה האם בכר פועל נכון כשהוא שוב משאיר את הכוכב הכי גדול של הקבוצה על הספסל. אצילי הגיע אתמול למשחק מול נס ציונה והוכיח שוב שהוא המוציא לפועל מספר אחד בשורות האלופה. "אצילי הוא השחקן הכי טוב בליגה, נקודה", אמר גורם במכבי חיפה. "כשהוא בזון, אי אפשר לעצור אותו. הוא פשוט יכול לכבוש בכל רגע נתון". שחקן הכנף צפוי לפתוח נגד פריז סן ז'רמן ביום רביעי.
מי שעוד עשוי לקחת חלק במשחק הוא עלי מוחמד. למרות הפציעה שספג אצל בנפיקה, ההערכה של הצוות הרפואי היא שהסיכויים לכך שהקשר המתאזרח יהיה כשיר ויוכל לעמוד לרשות בכר הם גבוהים. פייר קורנו, שקיבל אתמול דקות כמחליף, יחזור ל-11.
3. במקביל למשימות המקצועיות, בחיפה ממשיכים גם לעסוק בחיזוק נוסף לסגל עד תום מועד ההעברות בעוד כשבועיים וחצי. הירוקים רוצים לצרף קשר מרכזי ישראלי, אך בנוסף לכך, לוואלה! ספורט נודע כי בקבוצה החלו לחפש זרים בעמדות הקישור וההתקפה. מכסת הזרים במכבי חיפה מלאה נכון לעכשיו, אלא שדניאל סונדגרן ובת זוגו כבר נמצאים בשלב מתקדם של הליך האזרוח שלהם. בת הזוג של השבדי הגישה מסמכים ולפי הערכת עורכי הדין ואנשי המועדון, קיים סיכוי גבוה שהמגן הימני יקבל מעמד תושבות עד תום מועד ההעברות, מה שיאפשר החתמה של זר נוסף. הירוקים, שעודכנו על ידי עורכי הדין, מעריכים כי השלב בו המגן נמצא מתקדם מאוד וייתכן כי בתוך שבועיים הוא יקבל את המעמד באופן סופי.
4. והיה גם חלק לא נעים במשחק אתמול, כאשר לפני ההתמודדות עוכב שחקן מכבי חיפה מחמוד ג'אבר על ידי המשטרה. הקשר עצמו זעם והבהיר לחבריו שלא עורר שום פרובוקציה שתצדיק את מה שהתרחש. במשטרה, מנגד, טוענים שג'אבר סירב בתוקף להזדהות וניסה להיכנס לאזור החניות ללא תו, אלא שהשחקן הודף את הטענות. אגב, מי שהפעילו לחץ על השוטרים במקום היו אוהדים שראו שג'אבר הוכנס אל הניידת. בחיפה צפויים לדבר עם מפקד הכוח ולהבין ממנו מה התרחש ומדוע מיהרו השוטרים לאזוק ולהכניס את הקשר לרכב המשטרתי.
5. שחקני מכבי חיפה קיבלו אתמול מענקים על העלייה לליגת האלופות. במועדון החליטו להציב קריטריונים לשלושה דרגים כאשר דרג 3 שכלל שחקנים שלא שיחקו ולא נטלו חלק במשחקים באירופה אך משתייכים למועדון קיבלו 70 אלף שקל כל אחד. בדרג השני הוצבו שחקנים שהיו חלק מהסגל הרחב אך לא רשמו יותר מדי דקות, כשהם קיבלו 160 אלף שקלים כמענק. בדרג הראשון היו שחקני ההרכב והמחליפים שקיבלו דקות רבות במהלך הקמפיין, ואילו זכו למענק של 220 אלף שקל.
ליגת העל בכדורגל 2022/23
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 מכבי חיפה26 20 2 4 24-51 62 2 הפועל באר שבע26 18 4 4 19-52 58 3 מכבי תל אביב26 15 7 4 15-53 52 4 מכבי נתניה26 10 7 9 38-33 37 5 הפועל ירושלים26 9 9 8 26-30 36 6 מ.ס. אשדוד26 9 9 8 30-32 36 7 בית"ר ירושלים26 9 4 13 47-38 31 8 הפועל חיפה26 6 12 8 28-25 30 9 בני סכנין26 7 9 10 30-26 30 10 הפועל חדרה26 6 11 9 41-26 29 11 הפועל תל אביב26 6 9 11 42-28 27 12 מכבי בני ריינה26 5 9 12 42-23 24 13 עירוני קרית שמונה26 3 12 11 39-27 21 14 סקציה נס ציונה26 3 8 15 46-23 17
יתרון (6) 229
21:45

ריאל מדריד

בי.סי דובאי
(8.5+)
ריאל אחרי שני ניצחונות בליגה, אך ביורוליג היא הפסידה למונאקו ולא הרשימה בניצחון על פריז. דובאי אחרי שני ניצחונות יורוליג ולמרות שהיא אנדרדוג, היא בהחלט יכולה להיות יריב קשה ולעמוד בליין
רגיל (6) 277
22:00

ראיו ואייקאנו

חטאפה
ראיו ואיקאנו מגיעה לאחר רצף של שבעה משחקים ללא ניצחון, היא תארח את חטאפה שנמצאת ברצף של שלושה הפסדים. הפער בטבלה בין השתיים עומד על 2 נקודות בלבד, התחושה שלי שמדובר במשחק שקול שעשוי להסתיים בחלוקת נקודות
רגיל (6) 358
21:45

אטאלנטה

רומא
רומא יציבה יותר העונה, אבל אטאלנטה בבית היא תמיד מוקש. זה מרגיש כמו משחק שיתחלק בין השתיים.
רגיל (7) 39
14:30

אסטון וילה

נוטינגהאם
אחרי רצף מרשים של שמונה ניצחונות אסטון וילה נעצרה במחזור האחרון מול ארסנל מוליכת הטבלה. נוטינגהאם מגיעה במומנטום שלילי של שלושה הפסדים רצופים. האיכות והכושר בין הקבוצות ברורים ונראה שאסטון וילה קיבלה יריבה נוחה על מנת לחזור למסלול הניצחונות
רגיל (7) 115
17:00

וולבס

ווסטהאם
למרות שווסטהאם בכושר רע, וולבס נראית בדרך הבטוחה לירידה. הפטישים ינצלו את ההזדמנות לנשום מעט.
רגיל (7) 213
19:30

אלצ'ה

ויאריאל
ויאריאל קבוצה עדיפה התקפית (31 שערים), ואחרי הניצחונות האחרונים שלה, היא פייבוריטית ברורה.
אחרי המשחק נגד פריז סן ז'רמן ביום רביעי, מכבי חיפה תתארח ביום ראשון אצל הפועל ירושלים. בתחילת החודש תארח את מכבי תל אביב, וארבעה ימים אחר כך תתארח אצל יובנטוס.


