העולה החדשה סקציה נס ציונה פתחה את העונה בצורה רעה מאוד עם שלושה הפסדים רצופים בשלושת מחזורי הפתיחה. בנוסף לצרות המקצועיות, קיבלה הבוקר הקבוצה מכה נוספת, לאחר שהתברר שהמגן עומרי בן הרוש סובל משבר בכף ידו ויחמיץ בוודאות את המשחק הקרוב נגד מכבי חיפה בסמי עופר (שבת, 18:00, ספורט4).
בן הרוש שהגיע לנס ציונה רק לפני שלושה שבועות, נפגע שלשום, במהלך המחצית השנייה, במשחק ההפסד 3:0 לבית"ר ירושלים, לאחר היתקלות עם דנילו אספרייה, קשרה של בית"ר. כבר בסיום המשחק, הרגיש המגן בכאבים עזים ואף הבחין שכף היד התנפחה. הוא נשלח לצילום ושם כאמור אובחן שבר, באיזור שורש כף היד. נכון לעכשיו, לא ידוע מה משך ההיעדרות של בן הרוש, שאמור לקבל חוות דעת רפואית נוספת, כאשר גם אופציית ניתוח המקום שנפגע, נמצא על הפרק.
יתרון (4) 148
20:30

מונאקו

ז'לגיריס קובנה
(8+)
מונאקו פתחה מעולה את העונה בסופרקאפ הצרפתי ובליגה כשהיא מביסה אל היריבות שלה. קובנה בשנים האחרונות לא הצליחה לבלוט ביורוליג. במשחק הפתיחה של שתיהן, מונאקו בביתה תנסה להביס.
יתרון (4) 166
21:00

ליון-וילרבאן
(2+)

ולנסיה
וילרבאן היא אחת הקבוצות החלשות העונה במפעל והיכולת שלה בליגה החלשה שלה פחות רלוונטית. ולנסיה עם הרבה תקוות ואחרי ניצחון ענק על ריאל. הספרדים יצליחו לנצח כאן
בשל היעדרותו הצפויה של בן הרוש, יצטרך כעת המאמן ניר ברקוביץ', לחפש פתרונות אחרים לחוליית ההגנה שלו, שגם ככה נראתה רע במשחקי הפתיחה. בצוות המקצועי של נס ציונה, חשבו על אופציית שלושה בלמים, לקראת המפגש מול האלופה בשבת, כאשר אבובאקר קייטה, צפוי להמשיך לשחק לצידו של סטפן אקה והמאמן יצטרך להחליט, האם להחזיר את מיקי סירושטיין להרכב, יחד עם אורי מגבו בעמדת המגן השמאלי, או להמשיך עם רבייעיה אחורית, כפי ששיחקה הקבוצה נגד בית"ר ירושלים, במשחק האחרון.