ימים ספורים נותרו עד לסגירת חלון ההעברות במרבית הליגות באירופה, וכפי שהדברים נראים נכון להיום (שני), לא ברור היכן ישחק אלי דסה בעונה הקרובה. מה שבטוח, השחקן כנראה האמין שהוא יקבל הצעות אטרקטיביות יותר ממכבי תל אביב, אחרת די קשה להבין מדוע סרב המגן הימני הבכיר בכדורגל הישראלי להצעה מרחיקת הלכת שקיבל מבעלי מכבי תל אביב מיטש גולדהאר, אשר פרטיה הגיעו לידי וואלה! ספורט.
כבר לפני כשלושה שבועות הונחה בפני דסה הצעה בגובה של 650,000 יורו נטו לעונה, בחוזה לחמש שנים, אבל עם התניה לפיה אחרי שלוש שנים תהיה למכבי תל אביב הזכות להחליט אם החוזה יתחדש לעונה רביעית, ואז אופציה זהה בנוגע לשנה החמישית. על פי הידוע, דסה התעקש על ארבע שנים מלכתחילה ועוד עונה חמישית כאופציה של המועדון. השכר הנקוב היה אמור להציב את המגן כמשתכר השני הכי גבוה בסגל של הצהובים, אחרי ערן זהבי. רק לשם ההמחשה, דור פרץ שחזר לאחרונה - ירוויח פחות מכך.
רגיל (4) 228
22:00

אייאקס

גלאטסראיי
גלאטסראיי בכושר נהדר מתחילת העונה ואולי אחת הקבוצות שהכי קשה לשחק נגדן עד כה. אייאקס ממשיכה בחוסר היציבות שלה והיכולת הרעה בהגנה, וגם יתרון הביתיות לא צפוי לעזור לה יותר מדי הערב. ניצחון לאורחת
יתרון (4) 263
22:00

מארסיי

אטאלנטה
(1+)
אטאלנטה בתקופה נוראית עם שישה משחקים רצופים ללא ניצחון, מתוכם חמש תוצאות תיקו. מארסיי חזרה לנצח אחרי שלושה משחקים בהם לא עשתה זאת, ועדיין באופן כללי נראית מצוין העונה ומציגה בעיקר דומיננטיות בביתה, שם לא הפסידה עד כה. ניצחון ביתי - ביותר משער אחד
למרות ההצעה הכלל לא שכיחה בנוף הכדורגל המקומי, דסה ויתר כאמור, כשהוא לוקח סיכון לא קטן מבחינתו כיוון שהעובדות בשטח מלמדות עד לרגע זה שהוא לא קיים הקיץ משא ומתן משמעותי עם מועדון אחר באירופה או בארצות הברית.
ספק רב אם מכבי תל אביב תהיה מוכנה להניח שוב בפני דסה הצעה בתנאים ובסכומים שכאלה, מכיוון שהמצב במועדון השתנה כתוצאה מההדחה מהקונפרנס ליג על ידי ניס בסוף השבוע שעבר. אין ספק שמכבי תל אביב עדיין רוצה את המגן הימני של נבחרת ישראל, ואם האחרון יאותת כי ברצונו לשוב ולדבר על תנאי החוזה, ראשי הצהובים יהיו מעוניינים גם הם במהלך כזה, אבל לא בטוח שגולדהאר יסכים כעת לתנאים שהיה נכון להציע לפני ההדחה מאירופה.


