הכדורגל הישראלי חוזר באופן רשמי: אחרי משחק גביע הטוטו, אלוף האלופים והמפגשים של הנציגות הישראליות באירופה, עונת 2022/23 בליגת העל תצא לדרך בשבת הקרובה. לקראת פתיחת העונה, מנהלת הליגה קיימה היום (ראשון) את אירוע הפתיחה, שיחל עם טקס חגיגי בהשתתפות כל המאמנים והקפטנים של קבוצות ליגת העל.
יו"ר המנהלת ארז כלפון אמר בפתח דבריו: "מקווה שלמרות שמדובר בעונה מורכבת עם פגרת מונדיאל נוכל לסיים את העונה רק באופן ספורטיבי, בתקווה שמגפת הקורונה מאחורינו ושיהיה שקט בטחוני. שמח שבתום מגבלות הקורונה האוהדים הביעו אמון בכדורגל הישראלי, רואים את זה בקיץ הנוכחי עם שיא ברכישת מנויים".
"חובה על כולנו לגנות את האלימות במגרשים, כפי שראינו כבר אתמול בבלומפילד. מקווה שנוכל לסיים את העברת החקיקה שנועדה לפגוע באותו אחוז אלים כבר בכנסת הקרובה עם הקמת הממשלה. המטרה שלנו תהיה לשבת עם רשות המיסים והממשלה החדשה על מנת לתת הקלות במיסים לבעלי הקבוצות. זה לא עסק רווחי, אם המדינה לא תסייע כפי שהיא מסייעת במקומות שונים, לא נוכל לראות פה בעלים חדשים. ראינו את המקרה המצער של בית"ר ירושלים, לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם הם היו יורדים לליגה א'".
כלפון נשאל בנוגע למצבה של בני סכנין ואמר: "מקווה שב-48 השעות הקרובות הם יאושרו בבקרה. קבוצה שנשארה בליגה בצורה ספורטיבית חייבת להמשיך ולשחק באותה הליגה. היה מקרה מצער בבית"ר שהבעלים נעצר והפסיק את הזרמת הכספים, מקווה שזה הקיץ האחרון שאנחנו עוברים את זה".
נשיא מכבי חיפה יעקב שחר הוסיף: "מברך את ברק אברמוב על הסיום המוצלח והשארת בית"ר ירושלים בליגה, זה חשוב לכולנו. אנחנו צריכים להוות דוגמא ולכבד אחד את השני. נאמר שצריך לכבד את השופטים, הייתי מבקש שיהיה כבוד חוזר מהשופטים לבעלי התפקידים, אל תמהרו כל כך מהר להוציא כרטיסים למאמנים ויושבי הספסלים".
יתרון (6) 301
02:00

ניו יורק ניקס

מיאמי היט
(6.5+)
הניקס אחרי הפסד לאורלנדו שקטע רצף יפה מאוד של ניצחונות. ההפסד נתן לניקס סטירה והיא משחקת פה בק טו בק בבית, לעומת מיאמי שגם שיחקה אתמול, אך הייתה צריכה לטוס לניו יורק. ההיט אחרי הפסד לקליבלנד ובעונה בינונית עד כה. הניקס, בבית, אמורים לעשות את זה
יתרון (7) 264
21:45

דנמרק

בלארוס
(3+)
דנמרק עדיין רחוקה מלהבטיח את מקומה במונדיאל כשסקוטלנד צמודה אליה בפסגת הבית. הפרש השערים כאן חשוב, והדנים שהביסו את בלארוס במפגש הקודם לא יהססו לעשות זאת בשנית
משחקי המחזור הראשון בליגת העל:
הפועל חיפה - הפועל תל אביב (שבת, 18:00)
הפועל ירושלים - הפועל חדרה (שבת, 19:00)
מכבי נתניה - בית"ר ירושלים (שבת, 20:00)
בני סכנין - מכבי חיפה (שבת, 20:15)
הפועל באר שבע - מ.ס. אשדוד (ראשון, 20:00)
מכבי תל אביב - בני ריינה (ראשון, 20:15)
סקציה נס ציונה - עירוני קרית שמונה (שני, 19:00)


