הפועל באר שבע ערכה אמש את האימון הראשון שלה בשוויץ לקראת ההתמודדות מחר (חמישי, 21:00, ספורט1) מול לוגאנו במסגרת הסיבוב השלישי של מוקדמות הקונפרנס ליג. בהפועל באר שבע החליטו לצאת מוקדם לקראת המפגש הראשון מבין שניים וקיימו כבר אתמול אימון כאשר הערב ייערך האימון המסכם ומסיבת העיתונאים שלפני המשחק.
המאמן אליניב ברדה צפוי לעבור לשחק מחר במערך של שלושה בלמים כאשר חאתם עבד אלחמיד ישוב להרכב ויפתח לצד מיגל ויטור ואיתן טיבי. כמגנים ימשיכו אור דדיה והלדר לופס. ברדה צפוי להחזיר להרכב גם את מריאנו באריירו שישחק כקשר אחורי ולצידו בחוליית האמצע אמורים לשחק דור מיכה ואנדרה מרטינס. אפשרות נוספת היא ששי אליאס יפתח ב-11 במקום מרטינס. ברדה עדיין לא בחר את צמד החלוצים שיפתח, אבל נראה כי תומר חמד בטוח בהרכב ולצידו צפוי בסופו של דבר ברדה להמשיך עם יוג'ין אנסה.
המאמן חזר ואמר אתמול לשחקנים כי הוא ישמח להעביר את ההכרעה לטרנר עם הקהל של הקבוצה בגב של השחקנים. ברדה יחפש בשל כך יותר אגרסיביות באמצע. המאמן דרש ריכוז ואחריות מהשחקנים והוא מאמין שהפועל באר שבע יכולה לעבור ולהעפיל לשלב הפלייאוף. "הקבוצות די שוות בכוחן", אמר הערב במסיבת העיתונאים. "ברור לנו שתמיד יותר קשה לשחק בחוץ, אבל אנחנו מתרכזים בעצמנו". תומר חמד הוסיף: "אנחנו יודעים שלא יהיה קל, אבל נעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר ואני מקווה שנשיג את התוצאה שאנחנו רוצים".
הרכב משוער: עומרי גלזר, אור דדיה, איתן טיבי, מיגל ויטור, חאתם עבד אלחמיד, הלדר לופס, מריאנו באריירו, אנדרה מרטינס, דור מיכה, יוג'ין אנסה, תומר חמד.
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
לוגאנו
זה המפגש השני של הפועל באר שבע עם לוגאנו בשנים האחרונות, אחרי שבעונת 2017/18 היא פגשה אותה בשלב הבתים של הליגה האירופית, ניצחה 1:2 בטרנר והפסידה 1:0 בשוויץ. בעונת 2015/16 הקבוצה מבירת הנגב הודחה על ידי תון השוויצרית במוקדמות הליגה האירופית.
לוגאנו, בה שיחק לפני שש שנים אופיר מזרחי, סיימה בעונה שעברה במקום הרביעי בליגה השוויצרית וזכתה בגביע - התואר הראשון שלה אחרי 29 שנים, שהגיע אחרי שהמועדון נרכש על ידי המיליארדר האמריקני ג'ו מנסואטו (הבעלים של שיקגו פייר). שחקן העבר של לוגאנו, מאתיה קרוצ'י-טורטי, החליף את אבל בראגה בספטמבר אשתקד והוא זה שחתום על ההישג שהחזיר את הקבוצה לאירופה אחרי שלוש שנות היעדרות.
את הליגה החלה לוגאנו אתמול עם הפסד ביתי 3:2 לסיון, ממנו נעדר הכוכב הגדול איגנסיו אליסדה הארגנטינאי שהגיע משיקגו פייר בינואר וסובל מפציעה. הקפטן הוא האורוגוואי הוותיק ג'ונתן סבאטיני ובסגל נמצאים גם זרים מניגריה, אלג'יריה, סלובניה, בוסניה, חוף השנהב וברזיל.
הרכב משוער: אמיר סייפי, רטו ציגלר, מילטון ולנצואלה, לארס מאי, אלאן אריגוני, ג'ונתן סבאטיני, אוסמן דומביה, מארן היילה סלסי, מתיה בוטאני, אן סלאר.


