פרשת עומר אצילי ודור מיכה לא יורדת מסדר היום הספורטיבי. היום (שבת) התייחס אליה גם מנכ"ל הפועל באר שבע לשעבר אסי רחמים, באירוע "שבת ספורט באר שבע".
"אני לא חושב שבפרשה הזו, ההגדרה של לקיחת אחריות על המעשה באה לידי ביטוי, וזה צורם לי", אמר רחמים. "מלבד ההודעה שהמעורבים אמרו שלקחו אחריות, לא ראיתי שם צעדים אמיתיים, כי נפגעו פה אנשים בסיפור. לא הייתה פה לקיחת אחריות אמיתית והתנצלות כנה מצד השחקנים. הסיפור עם דור מיכה בהפועל באר שבע התחיל קצת אחרי שעזבתי. הייתה דילמה האם להחתים אותו, אמרתי את דעתי בעניין לאלונה. אני גם מבין לגמרי שכל אדם ראוי למחילה בתנאי שהוא עשה את הצעדים הנדרשים, כדי שהחברה תמחל לו. במקרה הזה אני לא בטוח שכולם עשו כל מה שהם יכולים כדי לטהר את העניין מול האנשים שנפגעו, כי זה הדבר החשוב ביותר".
רן פסח, ששימש כיו"ר הפועל באר שבע בעבר, היה נחרץ הרבה יותר: "אני הייתי מסלק אותם החוצה מהקבוצה והם לא היו עולים על המגרש, לא בבאר שבע ולא בחיפה".
יתרון (5) 238
19:30

ליברפול

לידס
(1+)
לידס נראית לא רע בכלל בשבועות האחרונים כשהיא ללא הפסד בחמשת משחקיה הקודמים. ליברפול בכושר נהדר, אבל האורחת נראית עיקשת מאוד בתקופה הזו ותשוב לביתה עם נקודה לפחות
רגיל (5) 255
19:30

קריסטל פאלאס

פולהאם
דרבי לונדוני שקול מאוד שנוטה בדרך כלל לתוצאות תיקו, אך היתרון האיכותי בסגל של פולהאם עשוי להכריע את הכף לטובתה בקרב צמוד במיוחד.
רגיל (5) 278
20:30

בית"ר ירושלים

הפועל תל אביב
שתי הקבוצות מגיעות במומנטום חיובי מה שהופך את המשחק הזה לשקול ומאוזן. לאור יחסי הכוחות והתקופה של שתי הקבוצות זה משחק שיכול להתפתח לכל צד וההערכה שלי היא חלוקת נקודות בסיום
רגיל (5) 299
22:00

ברנטפורד

טוטנהאם
ברנטפורד היא אחת מקבוצות הבית הטובות ביותר בליגה ומצד שני, טוטנהאם היא אחת מקבוצות החוץ הטובות ביותר עד כה. לפני כחודש הן נפגשו וזה נגמר ב 0:2 לטוטנהאם, הפעם זה יילך צמוד יותר - תיקו
יתרון (5) 334
01:00

ברוקלין נטס
(11.5+)

יוסטון רוקטס
יוסטון מגיעה בכושר מצוין עם רצף ניצחונות וסגל מאוזן בראשות אלפרן שנגון, בעוד ברוקלין נאבקת לשמור על יציבות העונה.
יתרון (5) 339
02:00

דטרויט פיסטונס

מיאמי היט
(4.5+)
דטרויט היא אחת ההפתעות הנעימות של העונה עם מאזן מרשים, בעוד מיאמי מנסה להיצמד לצמרת המזרח ומגיעה אחרי כמה ניצחונות רצופים.
יתרון (5) 346
03:30

דאלאס מאבריקס
(1.5+)

פילדלפיה 76
המפגש המותח של הלילה. דאלאס בתקופה לא רעה בבית, אבל פילדלפיה נחשבת לקבוצה מעט יותר יציבה כרגע.
יתרון (5) 356
05:30

לוס אנג'לס קליפרס

יוטה ג'אז
(12.5+)
הקליפרס במומנטום ביתי נהדר באולם החדש (Intuit Dome), בעוד יוטה סופגת המון נקודות למשחק. הקליפרס אמורים "לטייל" כאן לניצחון נוח מול אחת ההגנות החלשות בליגה.
רגיל (6) 59
15:00

הפועל ראשון לציון

הפועל עפולה
המגמות של שתי הקבוצות כרגע הפוכות אבל הפועל ראשון לציון עדיין קבוצה טובה יותר, ומשחק ביתי כמו זה אסור לה לפספס אם היא רוצה להישאר רלוונטית במאבק העלייה לליגת העל
רגיל (6) 63
15:00

הפועל רמת גן

מכבי יפו
יפו אמנם לא בשיאה כרגע אבל היא כן משיגה תוצאות טובות במשחקי החוץ שלה, כולל 2:0 על סכנין בגביע המדינה בחוץ. הפועל רמת גן אמנם קצת יותר איכותית, אבל המפגש הזה יסתיים ללא הכרעה
רחמים הוסיף והתייחס לעזיבתו את הקבוצה, לא לפני שחשף כי ב-15 השנים של אלונה ברקת בקבוצה, היא השקיעה כ-200 מיליון שקלים מכיסה. לדבריו, לאחר שסיים את דרכו בהפועל באר שבע לפני כשנה, הוא קיבל הצעות משתי קבוצות בליגת העל שרצו למנותו אותו כמנכ"ל, אך בחר לוותר על כך: "החלטתי שלא לקבל את ההצעות מכמה סיבות: לא עזבתי את הפועל באר שבע כדי לעבור למועדון אחר. לא חשבתי שזה צעד נכון לעשות באותה נקודת זמן וגם חיפשת קצת רוגע לאחר 12 שנים אינטנסיביות בתפקיד".
באשר להחלטה של אליניב ברדה להמשיך ולאמן את העונה את הפועל באר שבע, אמר רחמים: "הוא לא נופל מאף מאמן ויש לו את היכולות, הכריזמה והאישיות להצליח. מצד שני, בפן החברי, קצת קשה לי עם זה שהוא לוקח פה סיכון, כי כל מי שנוגע בתחום האימון בעולם הכדורגל, מתישהו יצטרך להתמודד גם עם תקופות פחות טובות".


