ביוון מסבירים: כך ערן זהבי גרם לאפקט דומינו אצל אולימפיאקוס ובוטאפוגו, שתיים מהקבוצות שנאבקו על שירותיו לפני שחתם במכבי תל אביב. זהבי התלבט בזמנו בין ההצעות מאלופת יוון ומהמועדון הברזילאי, וכעת שתיהן רוקמות יחד עסקה שתמלא עבור בוטאפוגו את המשבצת שהוא הותיר ריקה.
מאז הסירוב שקיבלה מזהבי, בוטאפוגו מחפשת בקדחתנות חלוץ מנוסה בפרופיל גבוה שייכנס לנעליים שיועדו לחלוץ הישראלי. עד כה היא לא ממש הצליחה במשימה, אבל ייתכן שהפיתרון יגיע מאולימפיאקוס. לפי דיווחים ביוון, המועדונים מנהלים משא ומתן על העסקה שתשלח את טיקיניו בן ה-31 לריו דה ז'ניירו, ותשים קץ לחיפושים הארוכים של בוטאפוגו.
בשלב זה עדיין קיימים פערים בין המועדונים בנוגע לפיצוי שתקבל אלופת יוון, אולם האפשרות של עסקת השאלה צוברת תאוצה בימים האחרונים. טיקיניו בכל מקרה לא יעזוב את אולימפיאקוס בימים הקרובים והוא צפוי לקחת חלק גם במשחק הגומלין נגד מכבי חיפה בסיבוב המוקדמות השני של ליגת האלופות, אבל לפי הדיווחים האחרונים הוא עלול לרדת לספסל לטובת יוסף אל עראבי, בין היתר משום ש"הראש שלו לא נמצא באולימפיאקוס, אלא בברזיל". אלו חדשות טובות לקבוצה של ברק בכר, שהתקשתה מול הפיזיות של הברזילאי ב-1:1 ביום רביעי האחרון.
יתרון (2) 103
18:50

מכבי רמת גן

הפועל העמק
(3+)
מכבי רמת גן אחרי הפסד למכבי תל אביב, ובאופן כללי, היא לא יציבה וכבר הפסידה העונה לנתניה. העמק עם 3 ניצחונות רצופים, כולל מול הרצליה וירושלים, וכשהפלוס איתה במשחק כזה, שווה ללכת איתה
רגיל (2) 137
19:00

עירוני מודיעין

הפועל עפולה
מודיעין אמנם פתחה טוב את העונה אבל ספגה יותר מדי הפסדים בתקופה האחרונה, כולל הדחה מהגביע. גם בצד של עפולה הייתה הדחה מהגביע, אבל במחזורי הליגה האחרונים עפולה צברה לא מעט נקודות מבחינתה, ובמשחק הזה אפשר לראות חלוקת נקודות הפעם
מעל/מתחת שערים (2.5) (2) 207
21:30

סאלרניטנה
(2.5+)

קרוטונה
ב14 מתוך 24 משחקים שתי הקבוצות נכבשו מעל 2.5 שערים. כך צפוי להיות גם הפעם לשתי הקבוצות ההתקפיות הללו.
כך או כך, החוליה המקשרת בסיפור הזה, מסבירים ביוון, היא ערן זהבי. באתר "Sport24", הסבירו: "כשמיטש גולדהאר ניסה לשכנע את ולאדן איביץ' לחזור למכבי תל אביב, הוא הבטיח לו להחזיר את ערן זהבי. לרגעים נראה היה שאולימפיאקוס תהפוך את המשימה שלו לבלתי אפשרית, כי היא מאוד רצתה את זהבי".
לפי הדיווח, אולימפיאקוס גילתה עניין רב בזהבי עד סוף חודש מאי, ו"זה מה שגרם לו לסרב להיכנע ללחץ של מכבי תל אביב לחזור לקבוצה". בשלב הזה בוטאפוגו נכנס לתמונה, ואולימפיאקוס שהאריכה את חוזהו של אל עראבי, החליטה לרדת מזהבי.
"עכשיו המשולש אולימפיאקוס-זהבי-בוטאפוגו חוזר, בצורה עקיפה", הסבירו. "אם זהבי היה חותם בבוטאפוגו, טיקיניו היה נשאר באולימפיאקוס. אם זהבי היה חותם באולימפיאקוס, ייתכן שאל עראבי היה עוזב. עכשיו הקלפים התערבבו מחדש".


