תואר אלוף האלופים בו זכתה הפועל באר שבע בשבת האחרונה אחרי הניצחון על מכבי חיפה בפנדלים, "הדליק" את אוהדי הקבוצה שאמורים למלא הערב (20:30, ספורט1) את אצטדיון טרנר במשחק מול דינמו מינסק במוקדמות הקונפרנס ליג. 14,500 אוהדי הפועל באר שבע צפויים למלא את היציעים ורק מהמספר הזה, נרשמת תכונה עצומה בתוך הקבוצה והתרגשות רבה. הניצחון על מכבי חיפה והאמונה כי העונה הפועל באר שבע יכולה להתקדם עוד צעד בפסגה, הולידו גם כמות עצומה של רוכשי מנויים ובסך הכל הקבוצה כבר מכרה יותר מ-12 אלף מנויים.
אליניב ברדה כמנהגו לא תירגל אתמול הרכב פותח וניסה כל מיני דברים באימון המסכם. דור מיכה לא נכח באימון כיוון ששהה לצד אשתו בחדר הלידה וספק אם יעמוד הערב לרשותו של ברדה שיצטרך לחשוב על פתרונות בקישור ההתקפי. רמזי ספורי עדיין לא כשיר כך שגם הוא וגם מיכה, אם לא ישחק לבסוף, זה כוח שיהיה חסר למאמן.
יתרון (6) 79
14:00

מ.ס בני יפו אורתודוכסים
(3+)

מכבי נתניה
על אף פערי הרמות הברורים, נתניה מקבלת כאן הפרש שערים די גדול לעבור. האורחת תעשה רוטציות בסגל, בני יפו תילחם עם כל מה שיש לה. זה יסתיים בניצחון נתנייתי בשלושה שערים בדיוק
סך הכל שערים טווחים (2-3) (6) 84
14:00

הפועל ירושלים

הפועל אום אל פאחם
אמנם מדובר בתקופות שונות וקבוצות שונות, אבל בכל המפגשים הקודמים בין השתיים נכבש שער אחד לכל היותר. בדרך כזאת או אחרת זה לא יפתיע אם גם המפגש הקרוב שייערך היום יהיה דל בשערים
רגיל (6) 140
17:00

גרימסבי

אולדהאם
גרימסבי מגיעה למפגש כשהיא נואשת לעצור רצף של שמונה משחקים ללא ניצחון בליגה, בעוד שאולדהאם מגיעה עם מומנטום חיובי לאחר ניצחון 3–1 על טרנמיר במחזור האחרון
רגיל (6) 209
17:00

שפילד וונסדיי

האל
בעוד ששחקני שפילד סובלים מרשימת פציעות ארוכה בהגנה ולא ניצחו ב-15 משחקיהם האחרונים, "הנמרים" מהאל נחשבים לפייבוריטים ברורים בזכות ההתקפה הפורייה שלהם
רגיל (6) 303
22:00

מנצ'סטר יונייטד

ניוקאסל
השדים האדומים מגיעים למשחק אחרי שני משחקים ללא ניצחון. כמו כן הם ללא ניצחון ביתי כבר יותר מחודשיים. גם ניוקאסל מתקשה העונה ובשל חוסר היציבות , תיקו אפשרי כאן.
רגיל (7) 84
16:00

לצ'ה

קומו
קרב בין שתי קבוצות מרכז טבלה ומטה. קומו מפתיעה לטובה העונה, אך לצ'ה בבית היא יריבה עקשנית.
רגיל (7) 121
17:00

לה לובייה

לובן
קרב תחתית בין העולה החדשה ללובן המנוסה יותר. לה לובייה תנסה להוציא נקודות יקרות בבית במאבקי ההישרדות.
רגיל (7) 217
19:00

אודינזה

לאציו
לאציו מגיעה לצפון איטליה במטרה להיצמד לחלק העליון של הטבלה ולחזור למאבק על המקומות האירופיים. אודינזה היא קבוצת מרכז טבלה קלאסית העונה, שמציגה הגנה יציבה אך מתקשה מול איכות ההתקפה של הקבוצות הגדולות.
אבל לברדה יש גם מספיק פתרונות בהתקפה בעיקר כשיש לו עוד חלוץ, אסטריט סלמאני, שהוסיף הרבה עומק לחלק הקדמי של הפועל באר שבע. סלמאני לא אמור לפתוח הערב וקרוב לוודאי שהמאמן יילך עם יוג'ין אנסה ושגיב יחזקאל בחלק הקדמי, אבל הקוסוברי לבטח יקבל דקות מהספסל ועם תומר חמד ואיתי שכטר, יש כרגע להפועל באר שבע חלק קדמי ברמה גבוהה מאוד.
התלבטות נוספת שתהיה הערב למאמן היא בבחירת הקשר האחורי לצד אנדרה מרטינס ושי אליאס שאמורים לפתוח. ברדה יכול להמשיך עם מריאנו באריירו או לתת את המקום בהרכב לאילי מדמון, קפטן נבחרת הנוער, שנכנס מצוין כמחליף מול מכבי חיפה בשבת שעברה. גם דוד קלטינס ותומר יוספי מהווים אופציה, כך שיש לברדה גם כמה אפשרויות טובות בקישור.
באר שבע לא העפילה בעונה שעברה לשלב הבתים של הקונפרנס ליג. בפלייאוף מול אנורתוזיס פמגוסטה היא כשלה ונותרה מאחור ביחס למכבי תל אביב ומכבי חיפה. יש עוד סיבובים לעבור בדרך, אבל המפגש הכפול מול דינמו מינסק בארץ, אמור לתת יתרון משמעותי לברדה ושחקניו שרוצים לכפר על הפספוס של הקיץ שעבר.


