"השדרה המרכזית" הוא מונח מוכר בכדורגל הישראלי, בעיקר בכל הנוגע לחיפוש שחקנים זרים. במשך שנים ארוכות קבוצות ליגת העל נהגו לחפש זרים בעמדות של שוער, בלם, קשר אחורי, קשר מרכזי, קשר התקפי וחלוץ - שדרה מרכזית.
עם השנים ואחרי שמספר הזרים גדל לחמישה ובהמשך לשישה, הופיעו כאן יותר ויותר שחקני כנף זרים, אבל עמדות המגנים היו כמעט טאבו. בקבוצות רבות החתמה של מגן שמאלי או מגן ימני זר נחשבה ל"בזבוז", אלא שכעת ניתן להבחין בשינוי מגמה.
בחלון ההעברות של הקיץ הנוכחי נשבר שיא בהחתמות של מגנים זרים. אולי קבוצות הליגה איבדו אמון במגן הישראלי (עם דגש על מגנים שמאליים), אולי הן הבינו שיש כדורגלנים מקומיים יותר מוצלחים בעמדות המסורתיות של הזרים. בכל מקרה העובדות מראות שב-9 מ-14 קבוצות ליגת העל יש מגנים זרים - יותר מאי פעם.
עירוני קרית שמונה, סקציה נס ציונה, בני ריינה, הפועל תל אביב ובית"ר ירושלים הן 5 הקבוצות שממשיכות עם שני מגנים כחול-לבן, לפחות כרגע.
מכבי תל אביב, לפחות כרגע, ממשיכה עם שני מגנים זרים ובמגמה הזו דבקה גם מכבי חיפה שצירפה את דניאל סונדגרן ופייר קורנו, למרות שבסגל שלה יש מגן שמאלי מנבחרת ישראל: סאן מנחם. בעונה שעברה ברק בכר הזיז את חוסה רודריגס לא פעם ולא פעמיים לעמדות המגנים, כלומר העדיף בעמדות הללו שחקן שהוא בכלל קשר מרכזי.
הפועל חדרה צירפה מגן זר בפעם הראשונה אי פעם, קלמן שטורם הסלובני שבעונה שעברה שיחק עם מורה בליגה האירופית. מכבי נתניה מכרה את זלאטן שחוביץ' לפרטיזן בלגרד והחליטה להמשיך עם מגן שמאלי זר: פלוריאן הארטהרץ, שחקן עם רזומה פנטסטי ביחס לליגת העל בישראל. בהפועל ירושלים אלוז' יאו ממשיך לעונה נוספת ובהפועל באר שבע יש את הלדר לופס.
במ.ס. אשדוד מונטרי קמאהני פצוע לזמן ארוך ויכול להיות שחוזהו יוקפא. הקבוצה של רן בן שמעון צירפה מגן שמאלי חדש, דוד קופרמן היהודי-קולומביאני. הוא אמנם לא תופס משבצת של זר, אבל עדיין מדובר בשחקן שהגיע מחו"ל וישחק לראשונה בליגת העל.
בהפועל חיפה יש סיפור זהה עם איליה מרקובסקי היהודי-אוקראיני, אבל הקבוצה של ניר קלינגר גם החתימה את דינו שטיגלץ וחזרה למגן שמאלי זר אחרי שניקולה גולאן שיחק בעמדה הזו לסירוגין בעונת 2019/20.
יתרון (4) 123
19:45

פאפוס
(1+)

מונאקו
מונאקו לא בשיא הכושר שלה ופאפוס אחת הקבוצות המעניינות העונה במפעל, שלא עושה הנחות לאף יריבה. בבית הקפריסאים מסוגלים לצאת עם נקודות
יתרון (4) 157
20:30

מונאקו

אנאדולו אפס
(9.5+)
מונאקו איכותית יותר אך היא הפסידה 3 מ-5 האחרונים שלה, כולל 2 ביורוליג. אנאדולו בעונה רעה, איך היא ניצחה את ה-2 האחרונים שלה ביורוליג והיא קבוצה קשוחה ומנוסה במפעל. היא תפסיד אבל זה יהיה צמוד
סך הכל שערים טווחים (2-3) (4) 238
22:00

ארסנל

באיירן מינכן
ארסנל הפסידה רק פעם אחת העונה, האורחת עדיין לא הפסידה. ההגנה של ארסנל מהטובות שיש ועדיין לא ספגה באלופות העונה אבל הערב נגד באיירן הדברים ישתנו. משחק בקצב גבוה עם התקפות אדירות - ארבעה שערים לפחות באחד המשחקים הכי מעניינים של העונה עד כה
המגנים הזרים בליגת העל
אנריק סבוריט - מגן שמאלי ספרדי, מכבי תל אביב | עונה חמישית
אנדרה ז'ראלדש - מגן ימני פורטוגלי, מכבי תל אביב | עונה רביעית
מונטרי קמאהני - מגן שמאלי גנאי, מ.ס. אשדוד | עונה שלישית. פצוע ועשוי להיות מוקפא
אלוז' יאו - מגן ימני ושמאלי, הפועל ירושלים | עונה שנייה
פביאן ספורקסלדה - מגן ימני הולנדי, בני סכנין | עונה שנייה
הלדר לופס - מגן שמאלי פורטוגלי, הפועל באר שבע | עונה שנייה
קלמן שטורם - מגן שמאלי סלובני, הפועל חדרה | עונה ראשונה
פלוריאן הארטהרץ - מגן שמאלי גרמני, מכבי נתניה | עונה ראשונה
דניאל סונדגרן - מגן ימני שבדי, מכבי חיפה | עונה ראשונה
פייר קורנו - מגן שמאלי צרפתי, מכבי חיפה | עונה ראשונה
דינו שטיגלץ - מגן שמאלי קרואטי, הפועל חיפה | עונה ראשונה
* דוד קופרמן - מגן שמאלי יהודי-קולומביאני, מ.ס. אשדוד | עונה ראשונה
* איליה מרקובסקי - מגן ימני יהודי-אוקראיני, הפועל חיפה | עונה ראשונה
