בקרת התקציבים אישרה לבית"ר ירושלים ארכה עד לתחילת השבוע הבא, על מנת להעביר תקציב ולשחק בליגת העל בעונה הקרובה.
נכון להבוקר (שלישי), לבית"ר עדיין חסרים 5-4 מיליון שקל בתכנית העבודה, אך במועדון עובדים על מספר מתווים לפתור את הפלונטר כדי לעבור. למעשה, עד יום ראשון בבקרה ירצו לראות התקדמות משמעותית בדרך לפתרון אחרת יודיעו לבית"ר כי היא יורדת ללאומית, אך גם במקרה כזה, בית"ר תערער על ההחלטה לבית הדין העליון, ואם צריך, גם לבית משפט.
לאחר שעמותת האוהדים נכשלה בגיוס הכספים, בבית"ר מקווים כי מספר אנשי עסקים אמריקאים אותם ניסתה העמותה לגייס יסייעו כלכלית ויקבלו אופציה למצוא מתווה לרכישה בעתיד.
יו"ר הבקרה התקציבית, רו"ח סיגלית סייג, הודיעה היום לבית"ר ירושלים שתאפשר הגשת תקציב ריאלי עבור עונת 2022/2023 עד ליום ראשון ה-10 ביולי בשעה 11:00. יש לציין שהמטרה של בית"ר כרגע היא לעבור בבקרה, אלא להוכיח שינוי משמעותי בנתונים. אם לא, בית"ר תקבל ארכה נוספת של שבוע. כך או כך, ייקח שבועות ארוכים עד שההתאחדות תוכל להחליט על ירידת ליגה של בית"ר, גם אם תתקשה לעמוד בתקציבים.
במכתבה למועדון מציינת סייג כי "הבקרה פנתה לקבוצה כבר בתאריך ה-19 במאי 2022, מוקדם ביחס לקבוצות האחרות זאת לנוכח המצב הברור והידוע לה, במטרה לבחון את היערכות הקבוצה לעונה 22/23. סייג מדגישה כי לאורך כל התקופה נערכו שיחות עם בעלי התפקידים הרלוונטיים, הועברו נתונים שדרשה הבקרה וניכר כי נעשה מאמץ גדול וכן להגיע לפתרונות מעשיים עבור הקבוצה על מנת שזאת תוכל לעמוד בדרישות הבקרה. הפתרונות שהעלו ראשי המועדון הוצגו בשקיפות מלאה בפני הבקרה והוכיחו כי הקבוצה פועלת בכמה מישורים לטובת הנושא, לרבות הקטנת חובות הקבוצה, צמצום ניכר של הגירעון וניסיון להציג תקציב ריאלי.
"עם זאת, מפאת לוחות הזמנים לפתיחת העונה המוכתבים על ידי התקנון לבקרה תקציבית ולנוכח השיחה האחרונה עם ראשי המועדון בה הוצגו פתרונות אפשריים נוספים, ניאותה הבקרה לאפשר השלמת המסמכים שנותרו, לרבות תקציב ריאלי ומעודכן, עד ליום ראשון ה-10 ביולי בשעה 11:00 בבוקר. במכתבה מבהירה יו"ר הבקרה כי לא תתאפשר חריגה ממועד זה במידה שלא יהיה שינוי דרמטי בנתונים שהוצגו בפניה עד כה".
האזינו: אופיר סער על מצבה של בית"ר ירושלים
רגיל (4) 156
14:30

בורקינה פאסו

גינאה המשוונית
בורקינה פאסו מגיעה כפייבוריטית ברורה בזכות סגל מוכשר שכולל שחקנים מובילים באירופה והיסטוריה של הצלחות בטורניר. גינאה המשוונית היא נבחרת עיקשת שידועה ביכולתה להפתיע את הגדולות.
יתרון (4) 187
17:00

אלג'יריה

סודן
(1+)
אלג'יריה, אחת המועמדות לזכייה בטורניר כולו, מחפשת להתחיל ברגל ימין ולהשכיח את האכזבות מהטורנירים האחרונים. סודאן נחשבת לאנדרדוג מובהק במשחק הזה ותנסה בעיקר להתגונן ולצאת להתקפות מתפרצות.
יתרון (4) 258
18:30

מ.ס צפת
(16+)

עירוני אילת
ליין גבוה מאוד אך בצדק. צפת נראית רע מאוד העונה ושקועה בתחתית הטבלה. הפועל אילת עם סגל מצוין שיותר מראוי לעלות ליגה. לצפת יהיה קשה מאוד כאן, על אף הביתיות. אילת מעל הליין
יתרון (4) 268
18:35

בני הרצליה

הפועל חולון
(2+)
הרצף הנהדר של הרצליה נעצר אצל הפועל תל אביב אך היא נראית טוב מאוד כבר חודש. חולון עם 4 ניצחונות רצופים, אך היא פחות מרשימה והיריבות שלה לא היו חזקות במיוחד. הרצליה תנצח בביתה
יתרון (4) 293
19:30

חוף השנהב

מוזמביק
(1+)
אלופת אפריקה המכהנת פותחת את מסע ההגנה על התואר עם סגל עמוק ונוצץ. מוזמביק מגיעה במומנטום חיובי מהמוקדמות, אך היא תתקשה מאוד לעצור את הלחץ והעוצמה הפיזית של ה"פילים".
יתרון (4) 322
20:55

הפועל ירושלים

אליצור נתניה
(14+)
הפועל ירושלים מגיעה אחרי שני הפסדים לא נעימים להרצליה ובאר שבע בחוץ. נתניה לא מספיק טובה, פשוט כך. אין לירושלים את הפריבילגיה לזלזל במשחק הזה במצבה הנוכחי, והיא תביס את האורחת החלשה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
עוד בבית"ר
עסקת אביאל זרגרי תמורת החוב על ירדן שועה עדיין לא נחתמה מכיוון שגם במכבי חיפה רוצים לראות כיצד בית"ר תתקיים בעונה הקרובה, ואולי גם לסייע במושאלים.
הקבוצה תחל לקיים משחקי אימון בשבוע הבא, כאשר יוסי אבוקסיס לחוץ לצרף שני שחקנים משמעותיים לחלק הקדמי, וגם בלם כאשר הסיכויים שאוראל דגני יישאר נמוכים.


