טל בן חיים סוגר מעגל. הקיצוני בן ה-32 חתם היום (שישי) לשנתיים הבאות במכבי פתח תקוה, קבוצת נעוריו שכעת הוא ינסה לסייע לה להעפיל בחזרה לליגת העל.
בן חיים, שלמעשה בחודש הבא יחגוג את יום הולדתו ה-33, חזר ארצה לפני שנתיים כשחתם במכבי תל אביב, אולם לא הצליח לשחזר את יכולותיו מאז שקרע את הרצועה הצולבת בספרטה פראג, מצא את עצמו מאז מבלה בעיקר על הספסל וכעת ינסה לחזור לעצמו ולעזור לקבוצתו בליגה הלאומית.
"אני חוזר הביתה בשמחה רבה, על מנת להחזיר את מכבי פתח תקווה למקומה הטבעי בליגת העל", אמר בן חיים לאחר החתימה. מכבי פתח תקוה פתחה השבוע את אימוניה לעונת 2022/23 ובן חיים צפוי להצטרף להכנות שלה בתחילת השבוע.
רגיל (2) 117
19:00

בני יהודה

הפועל נוף הגליל
בני יהודה לא ניצחה שישה משחקים רצופים, בעוד נוף הגליל ניצחה לראשונה העונה במחזור הקודם. שתי הקבוצות בעונה לא טובה, והמפגש ביניהן ייגמר בחלוקת נקודות
רגיל (2) 125
19:00

מכבי יפו

מכבי הרצליה
יפו בפורמה מצוינת עם ארבעה ניצחונות בחמשת משחקיה האחרונים. הרצליה בעונה מצוינת עד כה אבל דומיננטית יותר במשחקי הבית שלה. יפו מסוגלת בהחלט לצאת מהמשחק הזה עם שלוש נקודות
רגיל (2) 284
22:00

ראיו ואייקאנו

ולנסיה
ראיו וייקאנו, המדורגת במקום ה-13, תארח את ולנסיה שממוקמת במקום ה-16 ושלוש נקודות מאחוריה. המפגשים האחרונים בין הקבוצות היו צמודים במיוחד, כאשר שלושה מתוך חמשת המשחקים האחרונים ביניהן הסתיימו ללא הכרעה. אני צופה שגם הפעם נקבל משחק מאוזן שיסתיים בתיקו.
כזכור, בן חיים שיחק בקבוצת הנוער של מכבי פתח תקוה ועלה לבוגרים של המועדון ביולי 2008. כעבור ארבע שנים הוא נמכר להפועל תל אביב וכעבור עונה אחת באדום חצה את הכביש ועבר למכבי תל אביב, ששילמה עבורו מעל מיליון יורו.
ארבע שנים לאחר מכן המשיך בן חיים לתחנה הבאה שלו, כאשר חתם בספרטה פראג הצ'כית ששילמה עבורו 2.9 מיליון יורו והפכה אותו לאחד השחקנים היקרים בתולדות הליגה הצ'כית. עם זאת, בעונת הבכורה בצ'כיה הוא בישל שלושה שערים ולא כבש ב-21 הופעות ובעונה שאחרי זה רשם שלוש הופעות בלבד, כתוצאה מפציעה קשה שהתבררה כקרע ברצועה הצולבת. בעונת 2019/20 שיחק בקבוצת המילואים של ספרטה פראג ובארבע הופעות כבש פעמיים ובישל פעמיים.
לאחר התרת חוזהו הוא שב למכבי תל אביב ובשנתיים האחרונות הוא כבש שמונה שערים ובישל ארבעה ב-74 הופעות בכל המסגרות, אבל הקיץ חוזהו הסתיים והצהובים בחרו לסיים את ההתקשרות בין הצדדים וסללו את דרכו חזרה למכבי פתח תקוה. לאורך הקריירה זכה עם מכבי תל אביב בשתי אליפויות ובשני גביעי מדינה.
