נבחרת הנוער הכניסה את הכדורגל הישראלי לאופוריה. אחרי ה-1:2 על צרפת וההעפלה לגמר היורו, בישראל מתכוננים כעת לגמר הגדול שייערך ביום שישי נגד אנגליה (20:30, ספורט4), אותה אנגליה שניצחה את ישראל 0:1 במחזור האחרון של שלב הבתים. אופיר חיים, מאמן הנבחרת התארח בפאנל של 103 fm והתכונן למשחק הגמר הגדול.
על ההכנות לקראת המשחק מול נבחרת אנגליה והקרב על הגביע, אמר: "אנגליה נבחרת מאוד חזקה, אולי הכי חזקה בטורניר, היא וצרפת. אבל אנחנו לא חוששים בכלל, אנחנו כבר פה, יש לנו 90 דקות להניף את הגביע. אנחנו נסתכל להם בעיניים והם ירגישו מההתחלה שאנחנו רוצים לקחת את הגביע בכוח. לשחק כדורגל התקפי כמו שאנחנו יודעים, לא נבוא להסתגר. ברוב המשחקים אנחנו שולטים בכדור יותר, אנחנו שווים גול במשחק וצריך לשמור חזק, להיות מרוכזים ולהבקיע את השער שלנו".
המאמן שיבח את השוער תומר צרפתי שהציג יכולת מצוינת בין הקורות: "הייתה תחושה שאם הכדור לא יכנס לחיבור אי אפשר לתת לו גול. זה הביטחון שאני מצפה לקבל מכל שחקן שעולה לדשא. תומר נתן משחק מצוין. התעלנו במשחק וניצחנו".
"אני מרגיש שאני מתעסק פה עם שחקנים מקצועניים. אני לא צריך להוריד אותם לקרקע, הם יורדים מהר מאוד. הם חגגו אתמול והיום כבר חושבים על אנגליה. יש להם גמר אליפות אירופה, אני לא צריך לגעת בכלל בקטע של להוריד את השחקנים", שיתף חיים בסיום השיחה.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 71
15:00

מכבי אחי נצרת

מכבי חיפה
מכבי חיפה לא בעונה טובה בליגה, מה שהופך את הגביע למטרה חשובה מבחינתה. היא לא יכולה לזלזל כאן ולכן, עם יכולת טובה, היא צפויה להביס פה במשחק שיסתיים עם ארבעה שערים לפחות
רגיל (7) 84
16:00

לצ'ה

קומו
קרב בין שתי קבוצות מרכז טבלה ומטה. קומו מפתיעה לטובה העונה, אך לצ'ה בבית היא יריבה עקשנית.
רגיל (7) 121
17:00

לה לובייה

לובן
קרב תחתית בין העולה החדשה ללובן המנוסה יותר. לה לובייה תנסה להוציא נקודות יקרות בבית במאבקי ההישרדות.
יתרון (7) 189
17:30

מכבי תל אביב

הפועל חיפה
(1+)
הכושר של מכבי תל אביב בשבועות האחרונים לא הולך ומשתפר, ולמעשה היחידה שהיא הצליחה לנצח לאחרונה היא אותה הפועל חיפה במשחק הליגה האחרון ביניהן. אבל הפועל חיפה מגיעה אחרי שני ניצחונות רצופים, מומנטום טוב ובעיקר נחישות להיראות טוב יותר במפגש הקרוב. האורחת לא תפסיד ב90 דקות
יתרון (7) 208
18:40

הפועל ירושלים

מכבי רעננה
(14+)
ירושלים מגיעה אחרי שדרסה את נתניה החלשה ומקבלת עוד משחק בית מול יריבה חלשה. רעננה עם 7 הפסדים רצוף ונראה שזה שאלה של כמה. האם ירושלים מסוגלת לתת עוד תצוגה כזו? יהיה לה קשה. שווה ללכת פה על רעננה שתעמוד בליין, כי היא גם אינה קבוצה שמובסת
רגיל (7) 217
19:00

אודינזה

לאציו
לאציו מגיעה לצפון איטליה במטרה להיצמד לחלק העליון של הטבלה ולחזור למאבק על המקומות האירופיים. אודינזה היא קבוצת מרכז טבלה קלאסית העונה, שמציגה הגנה יציבה אך מתקשה מול איכות ההתקפה של הקבוצות הגדולות.
בוני גינצבורג, המשנה למנהל הטכני של הנבחרות הצעירות, התארח גם הוא אצל פאנל 103 fm ואמר על היריבה: "לדעתי אנגליה הכי טובה ביורו הזה. הם פיזיים ברמה יותר גבוהה מהצרפתים, הם נבחרת באמת טובה מאוד, הטובה ביותר לטעמי. אני חשבתי שצרפת ואנגליה יגיעו לגמר, אני מאושר מזה שאנחנו שם, אבל אתה יודע, בסוף עברנו את הצרפתים אז אם נוכל לעבור את האנגלים אנחנו נהיה מאושרים".
"אני חושב שיש פה יותר מחמישה שישה טאלנטים", הוסיף בוני, "אני חושב שיש פה מקבץ של הרבה שחקנים טובים ובשביל שהם יעשו את קפיצת המדרגה התקווה שלי שחלק נכבד מהם ייצאו החוצה, לא סתם אלא למקומות שמתאימים לרמה שלהם ויכולים לקדם אותם", הדגיש, והוסיף: "בסופו של דבר הנבחרת תהנה מכך, אני אשמח אם זה יהיה התהליך איתם. אני חושב שבסופו של דבר שחקני כדורגל צעירים רוצים להתפתח ואם יש להם הזדמנות והם מספיק מוכשרים לצאת אני מברך על כך".
"אני חושב שזה עושה טובה לכולם - גם למועדון, גם להם וגם למועדון שקולט אותם. התחלנו לייצר תהליך ומה שקורה עם הנבחרת הזו הוא מוקדם יחסית למה שתוכנן, אבל אני כל הזמן אחזור על מה שאנחנו עושים כי אני חושב שמה שאנחנו עושים הוא מה שבסופו של דבר יביא אותנו למקומות שאנחנו רוצים".
"יש פה נבחרת טובה מאוד, חזקה, עם שחקנים טובים והתקווה שלי שמהר מאוד יתקדמו, ושאנחנו מלמטה נמשיך את העבודה שאנחנו עושים ונצליח לייצר פה עוד ועוד, כי לעשות משהו חד פעמי זה מצוין אבל לא מספיק. אנחנו צריכים את התמיכה של הרבה מאוד גורמים", סיכם.


