עולם הספורט ממשיך לעכל בעצב את מותו של מודי בר און, שאתמול (שלישי) הובא למנוחות. הפרשן, מנחה הטלוויזיה, הבמאי, התסריטאי והעיתונאי הלך לעולמו ביום שני בתום מאבק עיקש במחלת הסרטן בגיל 59 בלבד. מאות בני אדם ליוו אותו בדרכו האחרונה, ונדמה שקשה מאוד לעכל שהחיוך הנצחי, הכישרון העצום והרוח הנעימה והמרעננת כבר לא יהיו חלק ממסך הטלוויזיה שלנו.
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
בפתח התוכנית, נפרד שרון דוידוביץ' נפרד ממודי ז"ל, וספד לאדם המיוחד שהותיר בור עמוק בלכתו. "24 שעות עברו מאז נטמן באדמה מודי בר־און, בגיל 59 בלבד, וההספדים נמשכים", אמר דוידוביץ', "אנשים מדברים, כותבים, בוכים. למרות העומס והכמות, נדמה כאילו זה אף פעם לא נמאס. כל הספד נוגע, כל זיכרון אחר, ומאיר עוד קצת על אופיו וכישרונו המיוחד של האיש ששינה כאן את הטלוויזיה, האיש שהשפיע על מיליונים כמעט שלושים שנה".
"בין כל הזכרונות, הסרטונים והקליפים שעלו, אחד תפס את העין", הודה. "לפני פחות משנתיים, באצטדיון טדי הריק מאדם בשל מגבלות הקורונה, בתחילת שידור של כדורגל ישראלי אחרי שלושה חודשים של אף משחק, עומד לו בר־און, כבר לא צעיר ובלי השיער הארוך המפורסם, רוקד ושר, מפזז מסביב וממציא מילים למנגינה מפורסמת. עם אותו חיוך, אותו קסם ואותה אהבה לטלוויזיה ולכדורגל. זכרו אותו כך או אחרת, איך שבא לכם. מה שבטוח - זכרו אותו. כי באמת שיהיה קשה לשכוח".
שותפו לתוכנית, חבר פאנל הספורט אריה מליניאק, סיפר גם הוא על התחושות הקשות, והתייחס לפוסט שכתב לזכרו של בר־און: "גם במדינה שאין בה תרבות ואין בה ספורט, מודי הצליח להוכיח שאפשר לעשות תרבות ספורט".


