בצל המלחמה העקובה מדם שמתחוללת באוקראינה, נאספות עוד ועוד עדויות מפיהם של אנשי הספורט החרדים שהתפנו מהמדינה. הפעם הגיע תורו של המנהל המקצועי דריו סרנה לספר על השעות המתוחות.
סרנה הקרואטי, ששיחק בשחטאר מ-2003 עד 2018 ולאחר מכן חזר לתפקיד מקצועי, סיפר: "כששמעתי את האזעקות, הרגשתי כאילו חתכו לי את הרגליים והלב שלי מפסיק לפעום. חזרתי אוטומטית 25-30 שנה אחורה, למלחמת יוגוסלביה".
שחקן העבר הוסיף: "היו בערך 50 מאיתנו בבית המלון, כל השחקנים הברזילאים והמשפחות שלהם, חברי הצוות המקצועי מאיטליה וגם שלושה אנשי צוות קרואטים. השגרירויות של ישראל ופורטוגל היו היחידות שהציעו עזרה קונקרטית. השחקנים היו מיואשים, לא ידעתי מה לעשות".
רגיל (2) 288
22:00

בטיס

אתלטיקו מדריד
בטיס מדורגת חמישי והיא תארח את אתלטיקו מדריד שנמצאת במקום הרביעי, לשתי הקבוצות מספר נקודות זהה. שתיהן מציגות יכולת טובה בתקופה האחרונה בליגה, אתלטיקו לא מצליחה להשיג תוצאות טובות במשחקי החוץ ומנגד בטיס משחקת היטב בבית, בהתחשב בכך אני חושב שצפוי כאן משחק שווה כוחות והשתיים יתחלקו בנקודות
יתרון (2) 310
22:15

מוריירנסה
(2+)

פורטו
המארחת היא למעשה קבוצת הבית הטובה בליגה עם מאזן מושלם של ארבעה ניצחונות ביתיים. היא אמנם פחות טובה מפורטו, אבל כן יכולה לאתגר אותה
רגיל (3) 132
20:30

הפועל תל אביב

בית"ר ירושלים
אחרי ההפסד בליגה , בית"ר ירושלים תחפש מיני נקמה באדומים שיופיעו ללא מאיימבו, שחקן ההגנה הטוב ביותר שלהם. הפועל מגיעה אחרי שני הפסדים ומאוד לחוצה.
יתרון (3) 163
21:00

באיירן מינכן
(4.5+)

ריאל מדריד
ריאל מדריד בכושר בינוני ואחרי הפסד. מאידך באיירן מינכן מסתמנת עד כה כאחת הקבוצות החלשות במפעל וריאל תנסה להשיג ניצחון חשוב.
יתרון (3) 216
21:30

באסקוניה
(1.5+)

בי.סי דובאי
באסקוניה עדיין מחפשת ניצחון יורוליג ראשון העונה אחרי שישה הפסדים רצופים. אין משחקים קלים ביורוליג וגם דובאי היא לא יריבה קלה, אבל בבית בזמן הנוכחי זאת כנראה ההזדמנות הטובה ביותר של הבאסקים לנצח
רגיל (3) 264
21:45

אטאלנטה

מילאן
מילאן איבדה נקודות בשבוע שעבר מול פיזה בביתה, אבל בסך הכל נראית נהדר מתחילת העונה. אטאלנטה משדרת פחות יציבות העונה, מילאן פשוט טובה יותר כרגע ולמרות שזה משחק קשה לשתיהן - מילאן קצת יותר ראויה לניצחון
לבסוף כל השחקנים ואנשי הצוות הזרים של שחטאר הצליחו להימלט מאוקראינה. סרנה עצמו עשה זאת דרך מעבר הגבול עם הונגריה.
אחד הברזילאים של שחטאר, פדריניו, סיכם אתמול את אירועי הימים האחרונים: "כל מה שאני רוצה זה להיות עם המשפחה וההורים. בכל פעם שהייתי מדבר איתם, אמרתי להם 'להתראות' כי לא ידעתי אם זו תהיה השיחה האחרונה. אני לא מאחל לאף אחד לעבור את זה. במשך שלושה ימים חשבנו מה לעשות, אם לקחת רכבת או לנסוע ברכב. המצב היה מורכב, היו איתנו הרבה ילדים. קיבלנו אזהרה שהדברים הולכים להתדרדר ושאם לא נעזוב בחמש הדקות הקרובות, לא נוכל לצאת. לקחנו רכבת ביום האחרון ואופ"א עזרה לנו עם אוטובוסים כדי שנוכל לעזוב בשלום".


