בית"ר ירושלים קופחה הערב (ראשון) כשלא נפסק לזכותה כדור עונשין מ-11 מטר, אבל הצילה נקודה יקרה מבחינתה כשחזרה ל-1:1 ביתי נגד בני סכנין, במשחק שלא התעלה לרמה גבוהה בין המארחת שנואשת לנקודות בתחתית לאורחת שעוד מחפשת להבטיח את מקומה בין שש הראשונות שישתתפו בפלייאוף העליון בתום העונה הסדירה.
יוסי אבוקסיס, מאמן בית"ר ירושלים אמר בכל הנוגע לשיפוט: "אמרתי במחצית שעוד יומיים לא ידברו על הטעות. צריכים לחזור להתרכז בכדורגל ולא בעצבים. ראיתי את זה במחצית, ראיתי עבירה על דגני עוד לפני שהוא עשה את העבירה. טעות קשה של מי שישב ב-VAR, זה הכדורגל ומקווה שפעם הבאה זה יהיה לטובתנו".
על המשחק אמר אבוקסיס: "מהדקה ה-30 התחלנו לשחק. אמרתי לשחקנים במחצית להמשיך ככה. התחלנו רע, איבדנו כדורים לא היינו מאורגנים, הצלחנו לסגור קבוצה טובה מאוד שנמצאת בכושר טוב. המחצית השנייה הייתה יוצאת מן הכלל, אבל לא רוצה מחמאות, היינו צריכים לנצח במחצית השנייה, לא הגענו ליותר מדי מצבים אבל הייתה שליטה מוחלטת במגרש עד השליש האחרון בו אנחנו צריכים להיות יותר תכליתיים. צריכים לדעת לקחת נקודה, קבוצות תחתית צריכות לדעת לקחת נקודה פה ונקודה שם".
לעמדת הראיונות הגיע גם מקס גרצ'קין, מגן בית"ר ירושלים שנולד בעיר האוקראינית חארקוב, כידוע גם שיחק במדינה ב-2020/21 וחלק ממשפחתו נמצאת במדינה: "היינו עדים לנס גלוי, כי יום אחד לפני שהחלה המלחמה המשפחה של אחי הצליחה לעלות לארץ. רוב המדינה הייתה שאננה למצב בגלל שאף אחד לא ציפה שזה יגיע לרמה כזו, שולח חיזוקים לכל האזרחים שם ומקווה שזה יגמר במהרה ללא הרוגים לשני הצדדים כי מלחמה זה לא טוב לאף אחד. יש לי בני דודים באוקראינה ומשפחה רחוקה, המצב שם קשה מאוד ואזרחים מסתובבים עם נשק וכל אחד מנסה להגן בגופו על בני משפחתו. אחי ואשתו הגיעו למשחק כדי לעודד אותנו. זה תלוש מהמציאות כי לפני שבוע הוא היה באזור המלחמה ועכשיו הוא פה".
מנגד, מאמן בני סכנין חיים סילבס מרוצה מהנקודה: "הגענו מאוד מוכנים, השתדלנו ללחוץ, היה משחק מבולגן בהתחלה. אבל זה עבד לטובתנו, גרמנו להם לאבד כדורים. הצלחנו לעלות ליתרון, אחרי זה יוסי הגיב עם חילוף ובילגן את המשחק, הימר עם כל מה שיש לו וחשבתי שאנחנו צריכים להעניש אותם על זה, לא הגבנו טוב לזה. ניסיתי לייצר אנרגיה חדשה, היינו צריכים לגרום להם לשלם על ההימור. התחלנו להיכשל בפעולות, ניסינו לסדר את המערך וזה לא עזר. רק אחרי השוויון ראיתי שבמערך שלנו וביום כזה אנחנו לא יכולים להעניש אותם, התארגנו מחדש. אני גאה בשחקנים, קשה מאוד גם בגלל הלחץ, קצב גבוה, היה נורא קשה, הנקודה הזו היא נקודה טובה לאור מה שהתפתח במשחק והמחצית השנייה שהייתה לא טובה".
עוד אמר המאמן: "כל מי שעלה למגרש נלחם על משהו, לנו זה הספיק ל-30-35 דקות טובות, לצערי הרב דעכנו והחילופים לא עזרו. זה הכדורגל, אף אחד לא הבטיח גן של שושנים, בכל מקרה זה ייגמר על הבאזר. יש דבק טוב בקבוצה, כל שחקן טוב שיוצא (כיאל, אודה, בן הרוש) היה חסר מאוד, אבל היום היו מנהיגים במשחק. הייתה אווירה יותר קשה ממשחק רגיל ושחקנים צריכים להגיב לזה. יש לנו שדרה של מנהיגים, כמו קבהא ומלמד. המון שחקנים שיכולים להנהיג את הקבוצה וזה הקסם שלה".
הקשר מרואן קבהא הוסיף: "המשחק התחיל טוב, הובלנו והמחצית הראשונה בשליטה שלנו. במחצית השנייה חזרנו אחורה, אבל אפשר להבין בגלל האווירה והלחץ על השחקנים. מרוצים מנקודה בחוץ מול יריבה שנלחמת על חייה, אך מאוכזבים מהיכולת במחצית השנייה. עד עכשיו עשינו דרך מאוד טובה, אנחנו במעמד שאנחנו קרובים להיות בפלייאוף וכל משחק חשוב. זה כיף שיש מתח ואקשן בטבלה, נצטרך לקחת את הנקודות במקוומות אחרים".
ליגת העל בכדורגל 2021/22
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 מכבי חיפה26 18 5 3 19-62 59 2 הפועל באר שבע26 16 7 3 17-39 55 3 מכבי תל אביב26 16 5 5 31-48 53 4 בני סכנין26 12 6 8 29-28 42 5 מכבי נתניה26 10 10 6 27-34 40 6 הפועל תל אביב26 10 8 8 31-36 38 7 הפועל חדרה26 9 9 8 28-22 36 8 עירוני קרית שמונה26 9 6 11 32-29 33 9 הפועל חיפה26 8 6 12 37-33 30 10 מ.ס. אשדוד26 8 3 15 44-28 27 11 הפועל ירושלים26 5 8 13 35-19 23 12 בית"ר ירושלים26 5 7 14 36-23 22 13 מכבי פתח תקוה26 5 6 15 37-27 21 14 הפועל נוף הגליל26 4 8 14 45-20 20
רגיל (3) 80
19:00

אסטוניה

מולדובה
החלשות ביותר בבית של ישראל נפגשות לדו קרב תחתית, במפגש הקודם ביניהן הפתיעה אסטוניה וניצחה במגרשה של מולדובה. מדובר בשתי נבחרות מוגבלות מאוד מבחינה התקפית ולכן ההערכה היא לתיקו דל בשערים.
יתרון (3) 137
20:00

מכבי תל אביב
(2+)

ברצלונה
אחרי הניצחון בדרבי היורוליג והפתיחה הטובה בליגה בישראל, מכבי תל אביב חייבת להמשיך ולנצח קבוצה שכרגע ממש לא בכושר.
יתרון (3) 212
21:45

איטליה

ישראל
(1+)
פערי הכוחות בין הנבחרות ברורים. יחד עם זאת התחושה היא שהנבחרת לקחה את התבוסה לנורבגיה בצורה די קשה ויודעת שהיא צריכה איכשהו לתקן. המשחק נגד נורבגיה היה באמת רע, נגד האיטלקים זה ייראה אחרת. ישראל לא מפסידה
יתרון (3) 213
21:45

איטליה

ישראל
(2+)
ישראל שיחקה גרוע מול נורבגיה. איטליה התקשתה מאוד במשחק החוץ בבודפשט מול ישראל, אבל כמו שההגנה הישראלית נראית, איטליה יכולה להביס.
בית"ר ירושלים תתארח ביום שני הבא בבלומפילד אצל מכבי תל אביב ותסיים את העונה הסדירה במשחק ביתי נגד מכבי חיפה. בני סכנין תארח בשבת את הפועל חדרה ובמחזור הסיום תתארח אצל מכבי פתח תקוה.