יו"ר מנהלת הליגות לכדורגל, ארז כלפון, פנה הבוקר פעם נוספת למשרדי הממשלה בבקשה לקדם חקיקה נגד אוהדים אלימים במגרשי הכדורגל. המכתב ששיגר כלפון הגיע בעקבות אירועי הדרבי.
דוברות מרחב יפתח הודיעה היום שהמשטרה עצרה  20 אוהדים בגין מעורבות בקטטות, הפרות סדר אלימות, השלכת חפצים ואבוקות באצטדיון בלומפילד ושהיא תבקש מבית המשפט את הרחקתם ממגרשי הכדורגל, אבל כלפון דורש צעדים אקטיביים יותר, בין היתר קנסות מנהליים.
רגיל (6) 20
12:00

שנגחאי פורט
 

ז'ג'יאנג פרופשיונאל 
 
לאחר הפסד במשחק חוץ, שנגחאי פורט חייבת לחזור לנצח מולל קבוצה בינונית מאוד שסיימה ארבעה משחקים ברציפות בתיקו.
רגיל (6) 93
15:00

הפועל רמת גן
 

הפועל כפר שלם 
 
הפועל רמת גם עם מאמן חדש על הקווים, מסאי דגו, כבר השיגה ניצחון בגביע. במשחק ביתי מול קבוצה בינונית היא חייבת להשיג ניצחון בדרך אולי לעלייה.
יתרון (6) 210
21:15

אולימפיאקוס
 

הפועל תל אביב 
 (5.5+)
אם הפועל תל אביב רוצה להוכיח עוד יותר שהיא בצמרת בזכות ולא בחסד, ניצחון כאן יעשה את העבודה. כך או כך, יש לה סגל מספיק טוב כדי לפחות לעמוד בליין
יתרון (6) 237
21:30

באסקוניה
 (3.5+)

אנאדולו אפס 
 
אנאדולו קבוצה טובה יותר, ואין על כך בכלל ספק. באסקוניה אולי תצליח לקחת את המשחק הזה לכיוון צמוד יותר, אבל אנאדולו תנצח מעל הליין בסיום
יתרון (7) 113
17:00

ברנלי
 (2+)

ארסנל 
 
הליין לא מקל על הסימון ובכל זאת, ההתקפה של ארסנל כל כך מוכשרת שלברנלי יהיה יותר מדי קשה לעצור אותה. גם בחלק ההגנתי האורחת עם יתרון עצום וממעטת לספוג. ארסנל ביותר משני שערים
רגיל (7) 181
18:30

הפועל פתח תקווה
 

בני סכנין 
 
קשה מאוד לראות כאן פייבוריטית אמיתית, שתי הקבוצות די משלימות אחת את השנייה מבחינה הגנתית והתקפית. תיקו
במכתב שנשלח למשרד המשפטים, המשרד לביטחון פנים ומשרד הספורט, כתב כלפון: 
"בחודשים האחרונים חווינו במגרשים מקרים נוספים של אלימות מסוכנת העולה באופן מובהק לכדי פלילים. די באלימות מצד קומץ קטן ביותר בכדי לסכן את כלל האוהדים, לפגוע בחוויית הצפייה שלהם, להזיק כלכלית למועדוני הכדורגל, למנוע הגעת משפחות וילדים ולרוקן מתוכן את הערכים החיוביים
המגולמים בכדורגל בכלל ובספורט בפרט.
"בצער רב עליי לציין כי במצב הדברים הנתון השאלה אינה האם יתרחש אסון, אלא מתי הוא יתרחש. משהוסכם כי בכלים המשפטיים הקיימים לא ניתן להיאבק בתופעה גיבשנו במאמץ משותף טיוטות לתיקוני חקיקה אשר יקנו סמכויות נוספות למאבק במיעוט המתפרע ובין היתר קנסות מנהליים לאוהדים וסמכות לקציני משטרה.
"להרחיק אוהדים מתפרעים לתקופות ממושכות. על אף שטיוטת תזכיר החוק הייתה אמורה להתפרסם בחודש ינואר היא טרם פורסמה ולפיכך אבקשכם להקדיש מאמץ ולתת קדימות עליונה לקידום חקיקה זו, בטרם הדבר יעלה בחיי אדם חלילה. אנו עומדים לרשותכם ככל הדרוש בקידום מהלך הכרחי זה".



