אחרי שסיכם עוד אתמול על המשך דרכו בירוק, ברק בכר חתם היום (רביעי) באופן רשמי על חוזה לשנתיים נוספות במכבי חיפה ויישאר מאמן הקבוצה עד 2024. בכר אמר במעמד החתימה: " נכון שהיו הרבה דיבורים לגביי הנבחרת, וברור שזה חלום של כל מאמן להגיע לשם, אבל כמי שגדל ביציע ג', הגשמה אדירה הייתה קודם כל להיות שותף להחזרת מכבי חיפה לקדמת הבמה. המציאות בירוק בשנתיים האחרונות הייתה מרגשת, סגירת מעגל נפלאה".
"מצאתי כאן פרטנרים אמיתיים, עוזי מור, אור שחר, אסף בן דב, גל אלברמן ובעיקר איש אחד, שיש בינינו הבנה עיוורת, יענקל'ה שחר. איש כל כך אמיץ וחכם ואני לא מתבייש לומר שכל יום אני למד ממנו. זו זכות לעבוד עם כזה בוס ולכן, כשישבנו ודיברנו על העתיד, זה לקח פחות מחמש דקות ללחוץ ידיים לעוד שנתיים קדימה".
"יש לנו במועדון צוות שחקנים שחושבים בגדול", המשיך בכר, "עברנו תהליך אדיר ביחד ואנחנו מסתכלים עכשיו עם המון אופטימיות על כל המטרות שלנו קדימה, כדי להמשיך ולשמח את הקהל. אני זוכר את הקהל גם כשאכזבנו. הם חיבקו אותנו גם ברגעים הקשים, כי הם רואים על המגרש קבוצה שבאה לכל מגרש כדי לשחק כדורגל חיובי ולנצח. הדחיפה שלהם מדהימה ובכל רגע אני רואה את עצמי כאחד מהם".
בצד המקצועי, בחיפה מעריכים שהקשר הספרדי חוסה רודריגס יהיה כשיר למשחק מול הפועל ירושלים בשבת. השחקן שהוחלף במשחק מול הפועל באר שבע סובל ממתיחה קלה ולאחר שיחה איתו מעריכים בצוות הרפואי והמקצועי שהוא יוכל להיות בסגל למשחק מול העולה החדשה. עם זאת, החלטה סופית תתקבל לקראת סוף השבוע.
מי שלא יהיה בסגל הוא רז מאיר המורחק, כאשר בחיפה מתלבטים האם לפתוח עם רודריגס אם יהיה כשיר או שמא עם ריאן סטריין שחזר לכשירות בעמדת המגן הימני הטבעית שלו. "אנחנו במומנטום אדיר ורוצים להמשיך בו", אמר שחקן בקבוצה, "נכון שניצחנו קבוצת צמרת אבל אף אחד לא חושב אפילו לזלזל בהפועל ירושלים, ראינו בגביע כמה קשה היה לנו נגדם".
רגיל (1) 64
16:00

פיורנטינה

רומא
פיורנטינה מגיעה אחרי ניצחון בקונפרנס ליג ואילו רומא אחרי הפסד בליגה האירופית. אבל בליגה שתי הקבוצות במומנטום שונה לחלוטין. רומא סימנה השנה מטרה - אליפות. והיא טובה הרבה יותר.
רגיל (1) 172
18:15

שטרסבורג

אנז'ה
אחרי חמישה משחקים ללא ניצחון, אנז'ה תתקשה מאוד לנצח דווקא את אחת הקבוצות המרשימות בליגה.
רגיל (1) 226
19:00

הפועל ראשון לציון

עירוני מודיעין
אחרי שני הפסדים לשתיים מהקבוצות הטובות בליגה, הפועל ראשון לציון רוצה ויכולה לחזור למסלול הניצחונות מול אחת הקבוצות הבינוניות בליגה.
בינתיים בקבוצה ממשיכים במקביל לענייני הליגה לעסוק גם בחלון ההעברות הנוכחי. כידוע בחיפה רוצים מאוד לראות את מאוויס צ'יבוטה מגיע לקבוצה כשבמקביל איתמר ישראלי ואורי דהן צפויים לעזוב. בדהן מעוניינות בית"ר ירושלים ובני סכנין אך שתי הקבוצות מעוניינות שחיפה תשלים חלק משכרו.