אחרי שסיכם עוד אתמול על המשך דרכו בירוק, ברק בכר חתם היום (רביעי) באופן רשמי על חוזה לשנתיים נוספות במכבי חיפה ויישאר מאמן הקבוצה עד 2024. בכר אמר במעמד החתימה: " נכון שהיו הרבה דיבורים לגביי הנבחרת, וברור שזה חלום של כל מאמן להגיע לשם, אבל כמי שגדל ביציע ג', הגשמה אדירה הייתה קודם כל להיות שותף להחזרת מכבי חיפה לקדמת הבמה. המציאות בירוק בשנתיים האחרונות הייתה מרגשת, סגירת מעגל נפלאה".
"מצאתי כאן פרטנרים אמיתיים, עוזי מור, אור שחר, אסף בן דב, גל אלברמן ובעיקר איש אחד, שיש בינינו הבנה עיוורת, יענקל'ה שחר. איש כל כך אמיץ וחכם ואני לא מתבייש לומר שכל יום אני למד ממנו. זו זכות לעבוד עם כזה בוס ולכן, כשישבנו ודיברנו על העתיד, זה לקח פחות מחמש דקות ללחוץ ידיים לעוד שנתיים קדימה".
"יש לנו במועדון צוות שחקנים שחושבים בגדול", המשיך בכר, "עברנו תהליך אדיר ביחד ואנחנו מסתכלים עכשיו עם המון אופטימיות על כל המטרות שלנו קדימה, כדי להמשיך ולשמח את הקהל. אני זוכר את הקהל גם כשאכזבנו. הם חיבקו אותנו גם ברגעים הקשים, כי הם רואים על המגרש קבוצה שבאה לכל מגרש כדי לשחק כדורגל חיובי ולנצח. הדחיפה שלהם מדהימה ובכל רגע אני רואה את עצמי כאחד מהם".
בצד המקצועי, בחיפה מעריכים שהקשר הספרדי חוסה רודריגס יהיה כשיר למשחק מול הפועל ירושלים בשבת. השחקן שהוחלף במשחק מול הפועל באר שבע סובל ממתיחה קלה ולאחר שיחה איתו מעריכים בצוות הרפואי והמקצועי שהוא יוכל להיות בסגל למשחק מול העולה החדשה. עם זאת, החלטה סופית תתקבל לקראת סוף השבוע.
מי שלא יהיה בסגל הוא רז מאיר המורחק, כאשר בחיפה מתלבטים האם לפתוח עם רודריגס אם יהיה כשיר או שמא עם ריאן סטריין שחזר לכשירות בעמדת המגן הימני הטבעית שלו. "אנחנו במומנטום אדיר ורוצים להמשיך בו", אמר שחקן בקבוצה, "נכון שניצחנו קבוצת צמרת אבל אף אחד לא חושב אפילו לזלזל בהפועל ירושלים, ראינו בגביע כמה קשה היה לנו נגדם".
רגיל (4) 156
14:30

בורקינה פאסו

גינאה המשוונית
בורקינה פאסו מגיעה כפייבוריטית ברורה בזכות סגל מוכשר שכולל שחקנים מובילים באירופה והיסטוריה של הצלחות בטורניר. מנגד, גינאה המשוונית היא נבחרת עיקשת שידועה ביכולתה להפתיע את הגדולות ולשמור על משחק הגנה צפוף.
יתרון (4) 187
17:00

אלג'יריה

סודן
(1+)
אלג'יריה, אחת המועמדות לזכייה בטורניר כולו, מחפשת להתחיל ברגל ימין ולהשכיח את האכזבות מהטורנירים האחרונים. סודאן נחשבת לאנדרדוג מובהק במשחק הזה ותנסה בעיקר להתגונן ולצאת להתקפות מתפרצות.
יתרון (4) 258
18:30

מ.ס צפת
(16+)

עירוני אילת
ליין גבוה מאוד אך בצדק. צפת נראית רע מאוד העונה ושקועה בתחתית הטבלה. הפועל אילת עם סגל מצוין שיותר מראוי לעלות ליגה. לצפת יהיה קשה מאוד כאן, על אף הביתיות. אילת מעל הליין
יתרון (4) 268
18:35

בני הרצליה

הפועל חולון
(2+)
הרצף הנהדר של הרצליה נעצר אצל הפועל תל אביב אך היא נראית טוב מאוד כבר חודש. חולון עם 4 ניצחונות רצופים, אך היא פחות מרשימה והיריבות שלה לא היו חזקות במיוחד. הרצליה תנצח בביתה
יתרון (4) 293
19:30

חוף השנהב

מוזמביק
(1+)
אלופת אפריקה המכהנת פותחת את מסע ההגנה על התואר עם סגל עמוק ונוצץ במטרה להשיג שלוש נקודות מהירות. מוזמביק מגיעה במומנטום חיובי מהמוקדמות, אך היא תתקשה מאוד לעצור את הלחץ והעוצמה הפיזית של ה"פילים".
בינתיים בקבוצה ממשיכים במקביל לענייני הליגה לעסוק גם בחלון ההעברות הנוכחי. כידוע בחיפה רוצים מאוד לראות את מאוויס צ'יבוטה מגיע לקבוצה כשבמקביל איתמר ישראלי ואורי דהן צפויים לעזוב. בדהן מעוניינות בית"ר ירושלים ובני סכנין אך שתי הקבוצות מעוניינות שחיפה תשלים חלק משכרו.


