מאמנה החדש של הפועל נוף הגליל, שי ברדה שסיכם אתמול (רביעי) את תנאיו במועדון, יחתום היום רשמית על חוזה עד תום העונה וכבר העביר את אימון הבוקר לקראת המשחק נגד עירוני קרית שמונה בשבת. עבור ברדה זו הפעם הראשונה בה הוא משמש כמאמן ראשי לבד בקבוצת בוגרים, אחרי שעבד בצוותא עם סלובודן דראפיץ' במשך שנים רבות, כאשר באופן סימבולי השניים ייפגשו זה מול זה על הקווים בהופעת הבכורה של ברדה.
בנוף הגליל התלבטו בין שני המועמדים, כשגם שמו של חיים סילבס היה על הפרק, אך בסופו של דבר ברדה הוא זה שקיבל את המושכות וינסה לעמוד במטרה המוצהרת של הקבוצה - להישאר בליגת העל עונה נוספת.
יממה סוערת עברה אתמול על הפועל נוף הגליל. בין ראשי המועדון למאמן היוצא ירון הוכנבוים התקיימו שיחות מרתוניות במהלך כל אחר הצהריים, כאשר הוכנבוים דרש לקבל את שהגיע לו בהתאם לחוזהו עד תום העונה הנוכחית, אולם בנוף הגליל סירבו לשלם לו את מלוא השכר על פי ההסכם וטענו כי דווקא המאמן הוא זה שבדק את האפשרות לסיים את תפקידו.
לוואלה! ספורט נודע שמעבר לרצף חמשת ההפסדים של העולה החדשה, הסיבה למתיחות הגדולה שנוצרה השבוע בין הוכנבוים להנהלת הפועל נוף הגליל נעוצה בכך שהמאמן הבין כי מטעם המועדון נעשו פניות למאמנים אחרים מאחורי גבו, עוד לפני שסיימו עמו את ההתקשרות. הוכנבוים היה משוכנע שיקבל תחילה מספר שחקני חיזוק ויעמוד על הקווים בקרית שמונה. על פי גורמים המעורים בפרטים, הוכנבוים טרם הגיע לגמר חשבון עם הנהלת המועדון והצדדים עוד צריכים להגיע להבנות כספיות בנוגע לפיצוי הכספי שישולם למאמן.
יתרון (1) 179
18:15

לאנס

ניס
(1+)
ניס בתקופה איומה עם שמונה הפסדים רצופים בכל המסגרות.לאנס במומנטום הפוך לחלוטין עם שמונה ניצחונות בתשעה משחקים כשהיא נאבקת על הפסגה עם פ.ס.ז'.
מעל/מתחת שערים (2.5) (1) 204
18:30

ברנטפורד
(2.5+)

לידס
מתוך 20 משחקים ששתי הקבוצות ערכו העונה בליגה, נכבשו ב20 מעם מעל 2.5 שערים. שתיהן התקפיות ונראה שגם הפעם יכבשו לא מעט שערים.
יתרון (1) 208
18:35

מכבי רעננה
(4+)

עירוני קריית אתא
רעננה אחרי 5 הפסדים רצופים והיא מתקשה מאוד, למרות שהיא הוסיפה את ג'ו רגלנד לשורותיה. אתא אחרי הפסד דחוק לירושלים. אתא חזקה מאוד, איכותית וטובה מרעננה.
רגיל (1) 272
20:30

ורדר ברמן

שטוטגרט
שטוטגרט אחרי משחקים שלא מלמדים עליה יותר מדי מול מכבי ת"א, באיירן מינכן ומשחק גביע. לפניהם היא גילתה שיפור גדול, בעוד ברמן מאוד בינונית.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (1) 274
20:30

ורדר ברמן

שטוטגרט
לשתי הקבוצות התקפות טובות, הגנות - קצת פחות. שערים יהיו כאן, ואפשר להעריך שלפחות ארבעה כאלו
יתרון (2) 60
18:35

מכבי ראשון לציון

עירוני נס ציונה
(1+)
ראשל"צ הפסידה 5 משחקים ברציפות, אם כי זה היה רצף קשה במיוחד. עדיין, היא במשבר, והיא תפגוש את נס ציונה, שהפסידה לר"ג, אך לפני כן נראתה מצוין. נס ציונה קיבלה משחק נוח להתאושש ממנו והליין איתה
רגיל (2) 88
19:00

הפועל עכו

הפועל כפר סבא
כפר סבא אומנם טובה יותר, אבל עכו אחרי חמישה משחקים בלי הפסד וניצחון מצוין על כפר שלם. הזדמנות לתפוס משחק ביחס גבוה יחסית.
בכל הנוגע לגזרת השחקנים, מרבית השחרורים שתוכננו מתעכבים כעת ולשי ברדה תינתן כמובן האפשרות להחליט את מי הוא רוצה להשאיר מהסגל הקיים. ארנסט מאבוקה ואיתן ולבלום צפויים להיכלל בסגל כבר בשבת הקרובה, ובנוסף לכך ממתינים בנוף הגליל להגעתו של הקשר דייויד טווה, שקיבל את אישורי הכניסה לישראל וצפוי להגיע ארצה בקרוב.


