החלוץ היווני דימיטריוס דיאמנטקוס נפרד אתמול (שלישי) מחבריו להיידוק ספליט ואחרי שנחת הבוקר בישראל, הוא הצטרף רשמית למ.ס. אשדוד. בקרואטיה דיווחו אתמול על חלק מהפרטים וסיפרו שנציגו של החלוץ כבר נמצא בארץ כדי לסכם את כל הפרטים.
לפי התקשורת הקרואטית, היידוק ספליט תישא בחלק משכרו הגבוה של דיאמנטקוס ולהסכם בין המועדונים לא הוכנסה אופציית רכישה בסכום נקוב בתום העונה. יחד עם זאת, רק חצי עונה יוצאת דופן של היווני בישראל תגרום להיידוק להחזיר אותו לשורותיה ובקיץ היא תהיה מוכנה לפתוח במו"מ למכירה שלו בסכום שלא אמור להיות גבוה במיוחד.
"ההסכם הושג לשביעות רצונם של כולם", כתבו בקרואטיה, "דיאמנטקוס יקבל הזדמנות להחיות את הקריירה, אשדוד תקבל חלוץ שיעזור לה לנסות להעפיל לפלייאוף העליון והיידוק תפנה מקום מסוים בתקציב וגם מקום במצבת החלוצים העמוסה".
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית תאומנם מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את הטבלה בליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי ולדעתי אנחנו נראה כאן התמודדות שקולה עם סיכוי טוב לתיקו ב90 דקות
דיאמנטקוס בן ה-28 כיכב בכל הנבחרות הצעירות של יוון ושיחק בין היתר באולימפיאקוס. בקיץ 2015 קרלסרוהה הגרמנית שאלה אותו מהמועדון היווני תמורת 600 אלף יורו ושנה לאחר מכן מימשה את אופציית הרכישה תמורת 900 אלף נוספים.
אחרי עונה בינונית בקרלסרוהה, דיאמנטקוס עבר לבוכום וגם בה לא הבריק, ובינואר 2018 נמכר לסט. פאולי תמורת 300 אלף יורו. בעונה וחצי בקבוצה מהמבורג הוא כבש 18 שערים ולאחר מכן קיבל הצעה מפתעה מהיידוק ספליט וחתם בשורותיה.
דיאמנטקוס לא הצליח להפוך לשחקן מרכזי ב-18 החודשים שלו בהיידוק, כבש שני שערים בלבד והמועדון הקרואטי ניסה להיפטר ממנו כבר בקיץ - ללא הצלחה. האוהדים של הקבוצה איבדו סבלנות וטענו שהוא לא מחפש קבוצה אחרת רק כדי להמשיך לקבל שכר גבוה וכולם הבינו שרק עזיבה שלו תהווה פיתרון. סוכנו היווני התראיין לתקשורת הקרואטית לפני כמה ימים והבהיר: "חשוב לי להגיד לאוהדים שדימי לא נשאר כאן רק בגלל הכסף. אנחנו מנסים למצוא פיתרון".


