הרבה מאוד לחץ השתחרר אתמול (שבת) בהפועל חיפה אחרי הניצחון 1:2 הדרמטי על מ.ס. אשדוד. השחקנים של אלישע לוי כבר ראו את עצמם מסיימים משחק שביעי ברציפות ללא ניצחון, עד שמהלך קבוצתי מצוין הוביל לשער של חנן ממן, שהעניק לקבוצה שלוש נקודות יקרות מאוד. "היינו זקוקים לזה יותר מכל דבר אחר", אמר שחקן בהפועל חיפה. "אם לא היינו מנצחים היינו שוקעים, ידענו שהיופי והאיכות לא משנה - רק הניצחון".
בקבוצה החמיאו בגדול לממן, שכבש ארבעה שערים בשלושת המשחקים האחרונים והתפרק בבכי לאחר השער המכריע אתמול, על רקע העובדה שאחותו אורית ז"ל, שנפטרה מסרטן בחודש שעבר, הייתה אמורה לחגוג יום הולדת ביום שישי האחרון: "העובדה שהוא לא הצליח להרים את הקבוצה מהמשבר הזה הפריעה לו, ולמרות כל מה שהוא עובר, הוא עדיין מצליח להיות שם בשבילנו. ברור שכל הרגשות התפרצו", אמרו בחיפה לגבי הקשר.
בסביבתו של ממן ממתינים לחתימה של יואב כץ על החוזה החדש שלו. במועדון הבהירו כי הבעלים חייב לשים סוף לסאגה, שכן ברור לכולם שאם ממן יישאר פנוי, בינואר תגיע הצעה שעלולה לטרוף את הקלפים.
רגיל (6) 93
15:00

הפועל רמת גן
 

הפועל כפר שלם 
 
הפועל רמת גם עם מאמן חדש על הקווים, מסאי דגו, כבר השיגה ניצחון בגביע. במשחק ביתי מול קבוצה בינונית היא חייבת להשיג ניצחון בדרך אולי לעלייה.
יתרון (6) 210
21:15

אולימפיאקוס
 

הפועל תל אביב 
 (4.5+)
אם הפועל תל אביב רוצה להוכיח עוד יותר שהיא בצמרת בזכות ולא בחסד, ניצחון כאן יעשה את העבודה. כך או כך, יש לה סגל מספיק טוב כדי לפחות לעמוד בליין
יתרון (6) 237
21:30

באסקוניה
 (3.5+)

אנאדולו אפס 
 
אנאדולו קבוצה טובה יותר, ואין על כך בכלל ספק. באסקוניה אולי תצליח לקחת את המשחק הזה לכיוון צמוד יותר, אבל אנאדולו תנצח מעל הליין בסיום
יתרון (7) 113
17:00

ברנלי
 (2+)

ארסנל 
 
הליין לא מקל על הסימון ובכל זאת, ההתקפה של ארסנל כל כך מוכשרת שלברנלי יהיה יותר מדי קשה לעצור אותה. גם בחלק ההגנתי האורחת עם יתרון עצום וממעטת לספוג. ארסנל ביותר משני שערים
רגיל (7) 181
18:30

הפועל פתח תקווה
 

בני סכנין 
 
קשה מאוד לראות כאן פייבוריטית אמיתית, שתי הקבוצות די משלימות אחת את השנייה מבחינה הגנתית והתקפית. תיקו
מלבד כוכב הניצחון על אשדוד, גם אוהד לויטה וקווין טאפוקו זכו לשבחים בהפועל חיפה. האחרון, שכבש שער יפהפה, הוחלף במחצית הראשונה כיוון שהרגיש כאבים בשריר הירך האחורי. ההערכה היא שמדובר במתיחה, אך טאפוקו יעבור צילום כדי לאבחן סופית את חומרת הפציעה ובכל מקרה הוא בספק גדול למשחק הקרוב.
* כתבנו יואב איתיאל מוסיף: בית משפט השלום בחיפה הרחיק היום את אוהד הפועל חיפה, העבריין ניר טולדנו בן ה-29 מנשר, מכל משחקיה של הקבוצה בליגת העל, עד מאי 2022. זאת תוך שהוא ממתין לגזר הדין בענין סדרה של התפרצויות מתוחכמות לדירות קשישים בשכונות יוקרה בחיפה ולאחר שאמש עצרו אותו שוטרי חיפה באצטדיון העירוני בחיפה, בחשד שהפר צו הרחקה שהוצא כנגדו שבוע קודם לכן. הוא גם נחשד בהעלבת שוטר. השופט גיל קרזבום הורה כי יחתום על ערבות עצמית בסך 15 אלף שקל ומעתה בתחילת כל משחק כזה הוא יצטרך להתייצב בתחנת משטרה ויחתום ביומן.



